Connect with us

Evenimente

Centrul Pescăresc din Jegălia, inaugurat de Ziua Dunării

Published

on

Noul centru multifuncțional pentru educație și recreere din Jegălia a fost inaugurat astăzi, 29 iunie, în prezența autoritățior județene și a ministrului antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu. 

Totodată, ansamblurile folclorice din comună au bucurat invitații cu dansuri tradiționale și muzică populară. Primarul Vasile Aurel s-a arătat permanent implicat pentru accesarea fondurilor guvernamentale sau europene necesare dezvoltării.

“Situația de astăzi, 29 iunie, ziua internațională a Dunării și faptul că noi am reușit trei proiecte pe alegeri, am vrut să marcăm momentul, astăzi facem inaugurarea complexului de pescuit din Jegălia. într-o colaborare cu școala genereală, facem activități culturale, sportive, croaziere pe Dunăre și astăzi asta facem marcăm ziua internațională a Dunării.” – a declarat pentru Canal SUD, Vasile Aurel, primarul comunei Jegălia.

Realizat prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime, noua realizare completează  Parcul tematic din localitate. Complexul Pescăresc este o adevărată atracție pentru pescari și doritorii de relaxare.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Evenimente

VIDEO. Avarie la rețeaua de apă din Răzvani

Published

on

Sistare furnizare apă potabilă în satul Răzvan din Orașul Lehliu Gară, marți după-amiază, în urma unei avarii la rețeaua publică.
“Furnizarea apei potabile a fost  întreruptă către utilizatorii care locuiesc sau își desfășoară activitatea pe tronsonul afectat de această problemă în jurul orei 16:00."- informează Ecoaqua S.A.
“O echipă de intervenție se află la fața locului pentru a remedia avaria în cel mai scurt timp posibil!” – anunță operatorul de apă canal.
În curs de actualizare!

Continue Reading

Evenimente

GALERIE FOTO/ ZIUA DUNĂRII LA CĂLĂRAȘI

Published

on

Ziua Dunării/ Călărași 2022
“2.850 km de natură, liniște și frumos. Din Munții Pădurea Neagră până în Delta Dunării” -scrie CJ pe pagina oficială de Facebok

“Ziua Internațională a Dunării, marcată astăzi la Călărași, mi-a oferit bucuria de a întâlni oameni frumoși și inimoși, iubitori de natură, iubitori de apă. Le mulțumesc tuturor că au fost alături de noi, le mulțumesc și colegilor pentru eforturile depuse și sunt convins că munca lor nu a fost în zadar. Să ne vedem sănătoși anul viitor, la o nouă ediție a Zilei Dunării.” -scrie primarul Marius Dulce pe pagina de Facebook.

“La final de săptămână, am sărbătorit cu mândrie în Parcul Central alături de numeroși călărășeni Ziua Dunării (oficială este data de 29 iunie, dar am dorit ca la eveniment să aibă acces câți mai mulți oameni).
Prilej de discuții despre problemele de zi cu zi ale cetățenilor și despre ce pot face pentru a le rezolva, dar, în același timp, și prilej de relaxare. Au fost pregătite diferite activități recreaționale pentru toate vârstele, de la concurs de pescuit, competiție de caiac-canoe, spectacole și ateliere interactive în aer liber, la expoziții de fotografie, toate acompaniate de un îmbietor miros de bors de pește.
Să nu uităm niciodată că Dunărea, care străbate nu mai puțin de 10 țări europene, reprezintă o parte importantă din viața călărășenilor, să o iubim, să ne mândrim cu acest fluviu superb, să îl respectăm și să îl protejăm!” –  a scris deputatul Bîrcă pe profilul de Facebook.

GALARIA FOTO DE MAI JOS ESTE REALIZATĂ DE CONSILIUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI ȘI PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI.

Continue Reading

Evenimente

Ziua Dunării, marcată la Călăraşi pe 2 iulie

Published

on

Încă din 1994, 29 iunie este sărbătorită ca fiind Ziua Internaţională a Dunării. În urmă cu 28 de ani, a fost semnată la Sofia, Convenția privind cooperarea pentru protecţia și utilizarea durabilă a fluviului care izvorăşte din Germania – Munţii Pădurea Neagră, străbate 10 ţări europene şi 4 capitale. Pe teritoriul românesc, Dunărea parcurge o distanţă de 1.075 kilometri, cea mai mare dintre toate ţările riverane fluviului.

Primăria Municipiului Călăraşi şi Consiliul Local municipal vă invită sâmbătă, 2 iulie a.c., în Parcul Central, pentru a sărbători, împreună, bătrânul fluviu.

Activitățile propuse sunt diversificate şi adresate participanţilor de toate vârstele:

Începând cu ora 06.30:

◾️ concurs de pescuit organizat în colaborare cu AJVPS Călăraşi;

Începând cu ora 09.30:

◾️ atelier de pictură, ateliere pentru meşteşuguri locale, atelier modelaj plastilină, jocuri distractive pentru copii, standuri instituţii invitate, competiţie amicală de Caiac-Canoe disputată între sportivii din cadrul CSŞ Călăraşi şi respectiv CSM Călăraşi;
◾️ atelier interactiv de pilotat drona;
◾️ atelier interactiv de pliere hârtie;
◾️ stand Tradiții locale – prezentare și degustare pâine cu maia;
◾️ concurs de istorie locală aproposdeCalarasi dotat cu premii;
◾️ expoziție: PEISAJ ȘI PATRIMONIU PENTRU COMUNITATE  CĂLĂRAȘI, în cadrul proiectului DANUrB+ DANube Urban Brand + Building Regional and Local Resilience through the Valorization of Danube’s Cultural Heritage;
◾️ expoziție de fotografie: DUNĂREA, foto Florin Rădulescu;
◾️ scurt program artistic oferit de „micii artişti” ai Palatului Copiilor Călăraşi;
◾️ servirea borşului tradiţional de peşte.

De asemenea, accesul în Grădina Zoologică va fi gratuit pentru copii, oferindu-li-se, totodată, şi mici activităţi atractive precum şi îngheţată.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro