Connect with us

Evenimente

Centrul medical din România se mută la Călărași. MedFast începe pe 19 iunie

Published

on

Începând cu data de 19 iunie 2023, va avea loc în Călărași simpozionul MedFest, un eveniment dedicat îmbunătățirii comunicării dintre angajații sistemului sanitar județean și pacienți. Promotorul acestei idei este Bogdan Mihai, administratorul public al Consiliului Județean Călărași.

Simpozionul va aduce împreună personalități importante din domeniu. Ministrul Sănătății Alexandru Rafila, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, medici cu rezultate remarcabile din județ și din țară, ca exemple de bune practici, dar și psihologi. Scopul acestui proiect este de a remedia deficiențele identificate de autorități în sistemul sanitar și de a răspunde nevoilor comunității județene.

CJ dorește să remedieze problemele în trei categorii identificate în sistemul sanitar și domeniile conexe: comunicarea și colaborarea între departamentele/secțiile unei instituții, comunicarea și colaborarea între instituții și comunicarea și colaborarea angajaților din sistemul sanitar și domeniile conexe cu beneficiarii serviciilor oferite.

“Comunicarea cadrelor medicale cu pacienții reprezintă un subiect intens dezbătut. Am înțeles din prima importanța acesteia. Dintr-un motiv simplu. Uneori, am simțit pe pielea mea efectul unei comunicări proaste. Atunci când te prezinți la spital, ajungi cu probleme de sănătate. Ultimul lucru pe care îl vrei să se întâmple e să găsești o persoană care să te ignore, să te trateze rece, sau mai rău, să te facă să te simți prost. Ei bine, pentru ca toate astea să nu se întâmple, am luat mai multe măsuri.

De la chestionare pe care pacienții uneori le completează sau nu, de la discuții pe fiecare secție legată de cât de importantă e comunicarea, de la luarea în serios a fiecărei sesizări primite, până la sesiuni de comunicare pe care le-am ținut personal.

Pot să spun că lucrurile au evoluat spre bine. Nu vă imaginați că totul e numai lapte și miere. Pentru că nu e așa. Dar, vă spun că multe lucruri s-au schimbat. Foarte mulți oameni din sistemul medical înțeleg faptul că, printr-o comunicare corectă și prin respect, se rezolvă multe probleme. Și da, acest lucru îmi dă o satisfacție personală. Inclusiv ca potențial pacient. Comunicarea este extrem de importantă și chiar poate salva vieți.  Atunci când ai nevoie de suportul unei alte unități medicale pentru pacienți pe care nu ii poți trata, sau când ai nevoie de sprijinul unui alt coleg care să vină și să facă ceva pentru un pacient. Pentru a duce mai departe proiectul de a schimba mentalitățile și modul în care trebuie să comunicăm am creat un nou concept.

Un concept prin care vom pune în legătură oamenii din spital cu personalități medicale de la nivel național. De la managerii unor mari unități medicale, până la cadre universitare de referință ale sistemului medical. L-am denumit MEDFEST. Practic, mutăm centrul medicinei din România,  pentru câteva ore, la Călărași. Din acest concept se vor desprinde ulterior sesiuni de comunicare cu fiecare angajat din spitalele pe care le coordonez, astfel încât să fim siguri că fiecare om a înțeles exact de ce e importantă comunicarea.  Mai mult, vom beneficia și de sprijinul unor specialiști în comunicare și de alți fini cunoscători ai sistemului medical. Cu bune și cu rele. Am prezentat conceptul președintelui Iliuta care a fost imediat de acord.

Astăzi a și fost aprobat de către consilierii județeni, cărora le mulțumesc pentru susținere.” – a scris Bogdan Mihai, administratorul CJ Călărași într-o postare pe o rețea de socializare.

Obiectivele proiectului sunt următoarele:

  • Conștientizarea angajaților din instituțiile sistemului sanitar și domeniile conexe cu privire la deficiențele existente și impactul negativ al acestora asupra activității și imaginii întregului sistem sanitar la nivel județean.
  • Consolidarea echipelor din instituțiile sistemului sanitar și domeniile conexe din județul Călărași.
  • Îmbunătățirea comunicării și colaborării interinstituționale.
  • Îmbunătățirea empatiei și comunicării angajaților din sistem cu beneficiarii serviciilor oferite.
  • Furnizarea de servicii de calitate pacienților.

MedFest va include ateliere de învățare și dezvoltare a abilităților de comunicare în grupuri mici, workshop-uri, jocuri de rol, brainstorming, management de activ și demonstrații, precum și schimb de experiență.

Proiectul va fi implementat în maximum șase etape, până la finalul anului curent. În cazul în care va avea succes, acesta va deveni un proiect multianual pentru dezvoltarea angajaților.

Evenimente

Muzică și tradiție la „Zilele Comunei Unirea” din 2023. Vezi programul evenimentului

Published

on

zilele comunei Unirea

În perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2023, comuna Unirea se pregătește să sărbătorească în stil mare prima ediție a evenimentului „Zilele Comunei Unirea”. Cu sprijinul dedicat al Primăriei și Consiliului Local, această manifestare promite două zile pline de momente artistice și bucurie.

De la ora 16:30 în fiecare zi, platforma dintre străzile Zorilor și Strada Teilor din localitatea Unirea se va umple de viață și culoare, datorită eforturilor susținute ale primarului Ciprian Andrei Olteanu. Cu mare atenție și pasiune, acest eveniment a fost planificat pentru a aduce comunitatea împreună într-un spirit de unitate și sărbătoare.

Prima zi a evenimentului va debuta cu momente artistice deosebite prezentate de Școala Generală Nr.1 Unirea, în colaborare cu talentata Oana Florea. Pe scenă vor urca interpreți consacrați, precum Mariana Ionescu Căpitănescu, Nicu Paleru și legendara formație Iris. Această seară promite să fie o incursiune muzicală în tradițiile și cultura locală, oferind momente de neuitat pentru toți cei prezenți.

A doua zi a evenimentului nu se lasă mai prejos, aducând pe scenă talente locale precum Hora Mică, Răducu Spătaru, Adriana Gavrilă, Cătălin Rusen și formația Tehnic Grup Original. De asemenea, Jan de la Craiova va aduce cu el muzică de excepție și bucurie în inimile celor prezenți. Serata se va încheia într-un spectaculos mod, cu un minunat foc de artificii, care va lumina cerul și sufletele celor adunați în această zi de sărbătoare.

Continue Reading

Evenimente

Încep “Zilele Municipiului Călărași”. Vezi programul complet

Published

on

Primăria și Consiliul Local Municipal pregătesc un eveniment special în zilele de 22 și 23 septembrie sub numele de „Zilele Municipiului Călărași”, marcând astfel 428 de ani de atestare documentară și 190 de ani de când orașul a devenit reședință de județ. Iată programul detaliat al acestor festivități:

Vinerea, 22 septembrie 2023

– 09.00 – Expoziția „190 de ani de când Călărașiul a devenit capitală de județ” va fi deschisă pe platoul din fața Primăriei, prezentând documente și fotografii din colecții și arhive, organizată de Muzeul Municipal.

– 10.30 – 12.30 – La Muzeul Municipal (Primăria veche):

  – Ceremonia oficială de deschidere;

  – Premierea tinerilor călărășeni pentru rezultatele lor deosebite;

  – Acordarea titlului de „Cetățean de onoare al municipiului Călărași”;

  – Recital susținut de soprana Irina Baianț.

– 13.30 – La Restaurantul D’all Class: „Nunta de Aur” în onoarea cuplurilor care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie.

– 18.00 – 20.00 – Scena din Parcul Dumbrava va găzdui un program artistic folcloric cu ansamblurile de copii participanți la Festivalul Național de Folclor „La Fântâna Dorului”.

– 20.00 – 23.00 – Pe scena din Parcul Dumbrava, vă puteți bucura de spectacole oferite de Catinca Leu, Cătălina Tudorache, Mariana Ionescu Căpitănescu, Greek 4U, urmat de un concert extraordinar cu Florin Ristei & Freestay Band.

Sâmbătă, 23 septembrie 2023

– 10.00 – 12.30 – Scena din Parcul Dumbrava va găzdui demonstrații sportive (box, karate, culturism).

– 10.00 – 12.30 – Pe platoul Piața Big, va avea loc un concurs de table și un program artistic folcloric prezentat de participanții la Festivalul Național de Folclor „La Fântâna Dorului”.

– 11.00 – La Muzeul Municipal Călărași, va avea loc lansarea cărții „Apusul stelelor de tinichea” de Dan Bițuică.

– 18.00 – 20.00 – Scena din Parcul Dumbrava va fi dedicată unui program artistic folcloric susținut de participanții la Festivalul Național de Folclor „La Fântâna Dorului” (Gala).

– 20.00 – 23.00 – Pe scena din Parcul Dumbrava, puteți urmări spectacole susținute de Adriana Gavrilă, CoSma, Gelu Voicu și taraful, cu un concert extraordinar oferit de Ștefan Bănică jr.

Evenimentul se va încheia într-un mod spectaculos cu un spectacol de artificii. În plus, pe data de 25 septembrie, festivități speciale vor avea loc pentru a sărbători Ziua Persoanelor Vârstnice începând cu ora 16.00.

Continue Reading

Evenimente

OFSD a demarat acțiunea ” Împreună Dăruim Bucurie”

Published

on

Organizația Județeană a Femeilor Social Democrate a demarat o acțiune intitulată cu mândrie ” Împreună Dăruim Bucurie”. Lidera lor, Ioana Ichim, a adus acest proiect în fața presei în cadrul unei conferințe, punând în valoare angajamentul și devotamentul membrilor săi.

„Săptămâna aceasta, împreună cu colegele mele de la Organizația Județeană a Femeilor Social Democrate, avem o acțiune numită Dăruim Bucurie. Această acțiune a fost susținută de către domnul președinte al PSD, Vasile Iliuță, căruia îi mulțumim. A fost un maraton de 3 zile. 25 de localități, peste 400 de pachete – de rechizite și ghiozdane. Toate acestea au fost recompensate, cumva. Noi am dăruit bucurie și am primit înapoi zâmbete. Am primit emoție din partea părinților. Pentru familiile copiilor, ni s-a spus, a fost o gură de aer, acum la început de an școlar. Suntem părinți, mame, și știm ce înseamnă să începi un nou an școlar cu un copil. Implică un efort financiar cu un copil. Am întâlnit familii cu 3-4 copii și acolo este o problemă. Bucuria sinceră din ochii copiilor ne-a făcut să mergem mai departe, să ne gândim la următorul proiect, să ne așezăm la masa de lucru și să gândim pentru comunitate. Trebuie să ne ascultăm nevoile, pentru că unii vor să fie sprijiniți și ascultați, ” a orecizat Ioana Ichim, lidera OFSD Călărași.

„Maratonul bucuriei” a durat 3 zile și a cuprins nu mai puțin de 25 de localități din județ. Efortul lor a constat în pregătirea și distribuirea a peste 400 de pachete, conținând rechizite și ghiozdane, către copiii din comunitate. Este un efort impresionant și demn de apreciat, dar, așa cum spune Ioana Ichim, lidera femeilor social-democrate, „toate acestea au fost recompensate, cumva.”

Bucuria sinceră din ochii copiilor și emoțiile sincere ale părinților au fost răsplata cea mai de preț pentru această organizație politică. Pentru mulți dintre acești copii și familiile lor, aceste pachete au însemnat mult mai mult decât simple obiecte școlare. A fost o rază de lumină într-un moment dificil, la începutul anului școlar. Ioana Ichim a subliniat: „Suntem părinți, mame, și știm ce înseamnă să începi un nou an școlar cu un copil. Implică un efort financiar cu un copil. Am întâlnit familii cu 3-4 copii și acolo este o problemă.”

Această acțiune nu a fost doar despre a oferi rechizite, ci despre a aduce bucurie și speranță în viețile copiilor și familiilor vulnerabile. Ea a adăugat: „Bucuria sinceră din ochii copiilor ne-a făcut să mergem mai departe, să ne gândim la următorul proiect, să ne așezăm la masa de lucru și să gândim pentru comunitate. Trebuie să ne ascultăm nevoile, pentru că unii vor să fie sprijiniți și ascultați.”

Continue Reading

Cele mai vizualizate