Connect with us

Știri

Centrul de Recuperare de Zi din Călărași, dotat din evenimentul caritabil

Published

on

Pe data de 24 februarie a.c., Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Călărași, în parteneriat cu OFSD municipiul Călărași, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași și Teatrul Arthesium București, a organizat un eveniment caritabil pentru a strânge fonduri în vederea dotării Centrului de Recuperare de Zi pentru Copilul cu Dizabilități Călărași (cartierul Magureni). Evenimentul a reușit să strângă suma de 34.833 lei, iar acum se dorește prezentarea comunității a bunurilor achiziționate și a valorii acestora, din respect pentru persoanele care au donat.

Sala de kinetoterapie a fost dotată cu un verticalizator CAT II INVENTO 2, bastoane PVC, săculeți nisip 1 kg, minge medicinală colagen 1 kg, cilindru 22 cm, scară recuperare medicală degete, oglindă kineto tip grilaj și roată recuperare umăr pentru spalier. Pentru cabinetul de intervenție psihologică, s-au achiziționat cuburi Kohs, iar pentru locul de joacă exterior s-au cumpărat o căsuță plus spațiu joacă copii Edu Play, un centru de joacă Smoby Adventure Car și un complex joacă din lemn Fungoo FLIPPI. Restul de 15.731,09 lei va fi utilizat pentru continuarea amenajării spațiului exterior de joacă. Se mulțumesc tuturor partenerilor și participanților la acest eveniment pentru contribuția lor.

La mai puțin de o lună de la acest eveniment, dorim să prezentăm comunității, bunurile achiziționate până în prezent și valoarea acestora, din respect pentru persoanele care au donat din puținul lor, și fără de care nu ar fi fost posibil acest nou început al implicării comunității călăreșene pentru întraajutorarea semenilor lor.
Pentru sala de kinetoterapie:
1. Verticalizator CAT II INVENTO 2 – 8578 lei
2. Baston PVC, 80 cm – 2 buc x 11 lei – 22 lei
3. Săculeți nisip 1 kg – 41 lei
4. Minge medicinală colagen 1 kg – 65 lei
5. Cilindru 22 cm – 163 lei
6. Scară recuperare medicală degete -159 lei
7. Oglindă kineto tip grilaj – 3461, 56 lei
8. Roată recuperare umăr pentru spalier-516lei
(Taxe curier – 26 lei)
Pentru cabinetul de intervenție psihologică:
1. Cuburi Kohs – 1132, 28 lei
Pentru locul de joacă exterior – 4938,07 lei, din care:
1. Căsuță plus spațiu joacă copii Edu Play -1331,86 lei
2. Centru de joacă Smoby Adventure Car -941,28 lei
3. Complex joacă din lemn Fungoo FLIPPI
– 2624,93 lei
(Taxe curier – 40 lei)
Cu mulțumiri și deosebită considerație pentru toți partenerii și participanții la acest eveniment!
Daniela Arbagic – director DGASPC Călărași

Advertisement

Știri

Consiliul Local al Municipiului Călărași a fost convocat în ședință ordinară. Vezi subiectele de pe ordinea de zi

Published

on

Consilierii locali ai municipiului Călărași au fost convocați în ședință ordinară, care va avea loc joi, 29 februarie. Întrunirea se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași și prin mijloace electronice, începând cu ora 16.30. Printre subiectele de pe ordinea de zi se află și rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași din 2024. 

Ordinea de zi este următoarea:

 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Lotizare construire locuinţe”, situat în municipiul Călăraşi, Aleea Dumbrava Minunată, nr. 21, nr. cadastral 34409, 34410, 34411, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemţiune pentru imobilul ,,Casa Deculescu”, imobil situat în municipiul Călăraşi, strada Bucureşti, nr. 219 (fost 181), judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Statutului Municipiului Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Metodologiei de lucru în vederea acordării ajutoarelor de urgenţă din bugetul local şi a listei cu ,,situaţiile deosebite” în care se acordă ajutoare de urgenţă.
 • Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului local al municipiului Călăraşi în cadrul Comisiei Judeţene privind Incluziunea Socială constituită la nivelul Instituţiei Prefectului – Judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind majorarea taxei de salubrizare datorată de utilizatori, persoane fizice, fără contract încheiat cu operatorul serviciului de salubrizare.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei de prioritate a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, construite prin Programul A.N.L., în municipiul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind actualizarea chiriei locuinţelor ANL, situate în municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind constituirea comisiei de analiză / repartizare a cererilor solicitanţilor pentru atribuirea de terenuri în vederea construirii de locuinţe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre privind modificarea art. 2 din H.C.L. nr. 109/30.07.2020 pentru aprobarea criteriilor de acordare a unui lot de teren privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 279/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, domnului Iuga Ionuţ Cătălin.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 270/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, doamnei Mugea Florentina Daniela.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea stadiului de înscriere a datelor în registrul agricol pentru semestrul II anul 2023 şi stabilirea măsurilor pentru eficientizarea acestei activităţi.
 • Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 45/25.03.2021 pentru modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călărași nr. 49/29.03.2018 privind aprobarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Călărași.
 • Proiect de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar de întreţinere al persoanelor vârstnice asistate în Căminul pentru persoane vârstnice ,,Sfântul Antim Ivireanul” Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași pe anul 2024.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Barbu Știrbei.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Măgureni.
 • Diverse

Continue Reading

Știri

Călărași: Accident de circulație în Vasilați. Trafic restricționat pe un sens

Published

on

În urma cu puțin timp, pe drumul județean din apropierea localității Vasilați, DJ 301, a avut loc un accident de circulație în care au fost implicate două autoturisme. La fața locului sunt prezente echipaje de poliție și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

foto: Info Trafic Călărași

Continue Reading

Știri

Au început Atelierele lui Mărțișor la Muzeul Dunării de Jos

Published

on

Atelierele lui Mărțișor au început la Muzeul Dunării de Jos. Evenimentul are loc în perioada 26-29 februarie în cadrul Secției de Etnografie și Artă Populară, unde copiii pot lucra mărțișoare pe care le pot dărui ulterior celor dragi. 

„Avem plăcerea ca în această perioadă să vă primim în spațiile noastre cu două ateliere dedicate sărbătorii ce se apropie de 1 martie, și anume Mărțișorul. În cadrul departamentului de arheologie, lucrăm în perioada 26-29 februarie, în intervalul orar 9:00 – 12:00, mărțișoare pe care copiii și le pot însuși ulterior pentru a le dărui. De asemenea, compartimentul nostru de etnografie, în aceeași perioadă, desfășoară atelierele lui Mărțișor cu ocazia aceleiași sărbători. Ne bucurăm să vă avem alături de noi. Vă așteptăm cu drag și vă dorim o primăvară frumoasă”, a transmis șeful de compartimentul în cadrul Muzeului Dunării de Jos, Topârceanu Anișoara.  

 

Persoanele interesate să participe se pot înscrie, de luni până vineri, la numărul de telefon 0242311690. Atelierul se adresează celor cu vârste mai mari de 6 ani, iar taxa de participare este de 2 lei/persoană. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate