in

Centrul de Asistență Medico-Socială din Vîlcelele va fi inaugurat în anul 2022

Centrul de Asistenţă Medico-Socială Călăraşi este o instituţie de interes public judeţean, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Judeţean Călăraşi, care are rolul de a asigura la nivel judeţean aplicarea politicilor şi strategiilor de asistenţă medico-socială, prin acordarea de servicii de îngrijire, servicii medicale, precum şi servicii sociale persoanelor vârstnice cu diferite afecţiuni cronice, cu domiciliul stabil în localităţile judeţului Călăraşi.

În vederea realizării atributelor sale, Centrul de Asistenţă Medico-Socială Călăraşi îndeplineşte exclusiv o funcţie de execuţie, prin asigurarea mijloacelor umane, materiale şi financiare necesare asigurării serviciilor medicale, de îngrijire şi sociale, persoanelor cu nevoi socio-medicale.

Serviciul social ,,Centrul de Asistenţă Medico-Socială Călăraşi ‘’ , cod serviciu social 8710 este administrat de furnizorul ‘’Centrul de Asistenţă Medico-Socială Călăraşi’’, acreditat conform Certificatului de acreditare nr. 000268, seria AF, deţine Licenţa de funcţionare nr .0000006, seria LF, CUI 19090039, cu sediul în loc.Călăraşi, jud.Călăraşi, strada Progresului nr.4 bis și Centrul Vâlcelele, cu sediul în sat Vâlcelele, comuna Vâlcelele.

Noul Centru de Asistență Medico-Socială va fi dat spre folosință în prima parte a anului viitor. Centrul va avea o capacitate de 46 de paturi. Finanțarea acestui important și necesar proiect este realizată din fondurile proprii ale Consiliului Județean Călărași, iar valoarea investiției depășește suma de 300.000 euro. Șantierul a început în luna noiembrie a anului 2019, iar conducerea CJ a făcut toate eforturile ca finalizarea investiției să aibă loc înainte de data prevăzută în proiect. La finalul anului 2020 centrul a fost finalizat în proporție de 90%.

Clădirea a fost reabilitată complet din cauza strării avansate de degradare în care se prezenta la momentul începerii proiectului. Au fost făcute modificări la mansardă, încăperile nu erau suficient de mari, iar proiectantul a luat decizia de a aduce modificări incintelor, astfel încât să se încadreze în standardele  normelelor aflate în vigoare. Cele 15 camere au fost dotate cu mobilier nou, paturi și aparatură specifică care să vină în sprijinul bătrânilor ce vor beneficia de serviciile acestei instituții. Clădirea are lift, o sală de mese, și zone de recreere.

Ideea de a da aceastei clădiri o destinație utilă a venit în momentul în care CJ Călărași cauta un loc unde să construiască un Centru Medico-Social, destinat persoanelor vârstnice, care nu se pot îngriji singure la domiciu.

Cristian Marin, directorul executiv al Centrului de Asistență Medico-Socială Călărași a spus în conferința de presă că Centrul de Asistență Medico-Socială Vîlcelele a fost finalizat și urmează achiziționarea a două recipiente pentru gaz, necesarea sistemului de încălzire și apă caldă.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Consilierii locali, convocați, joi, 25.11.2021, în ședință ordinară

VIDEO. Comuna Borcea a primit finanțare pentru construirea unei săli moderne de sport