Connect with us

Știri

Centrul de Asistență Medico-Socială din Vîlcelele va fi inaugurat în anul 2022

Published

on

Centrul de Asistenţă Medico-Socială Călăraşi este o instituţie de interes public judeţean, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Judeţean Călăraşi, care are rolul de a asigura la nivel judeţean aplicarea politicilor şi strategiilor de asistenţă medico-socială, prin acordarea de servicii de îngrijire, servicii medicale, precum şi servicii sociale persoanelor vârstnice cu diferite afecţiuni cronice, cu domiciliul stabil în localităţile judeţului Călăraşi.

În vederea realizării atributelor sale, Centrul de Asistenţă Medico-Socială Călăraşi îndeplineşte exclusiv o funcţie de execuţie, prin asigurarea mijloacelor umane, materiale şi financiare necesare asigurării serviciilor medicale, de îngrijire şi sociale, persoanelor cu nevoi socio-medicale.

Serviciul social ,,Centrul de Asistenţă Medico-Socială Călăraşi ‘’ , cod serviciu social 8710 este administrat de furnizorul ‘’Centrul de Asistenţă Medico-Socială Călăraşi’’, acreditat conform Certificatului de acreditare nr. 000268, seria AF, deţine Licenţa de funcţionare nr .0000006, seria LF, CUI 19090039, cu sediul în loc.Călăraşi, jud.Călăraşi, strada Progresului nr.4 bis și Centrul Vâlcelele, cu sediul în sat Vâlcelele, comuna Vâlcelele.

Noul Centru de Asistență Medico-Socială va fi dat spre folosință în prima parte a anului viitor. Centrul va avea o capacitate de 46 de paturi. Finanțarea acestui important și necesar proiect este realizată din fondurile proprii ale Consiliului Județean Călărași, iar valoarea investiției depășește suma de 300.000 euro. Șantierul a început în luna noiembrie a anului 2019, iar conducerea CJ a făcut toate eforturile ca finalizarea investiției să aibă loc înainte de data prevăzută în proiect. La finalul anului 2020 centrul a fost finalizat în proporție de 90%.

Clădirea a fost reabilitată complet din cauza strării avansate de degradare în care se prezenta la momentul începerii proiectului. Au fost făcute modificări la mansardă, încăperile nu erau suficient de mari, iar proiectantul a luat decizia de a aduce modificări incintelor, astfel încât să se încadreze în standardele  normelelor aflate în vigoare. Cele 15 camere au fost dotate cu mobilier nou, paturi și aparatură specifică care să vină în sprijinul bătrânilor ce vor beneficia de serviciile acestei instituții. Clădirea are lift, o sală de mese, și zone de recreere.

Ideea de a da aceastei clădiri o destinație utilă a venit în momentul în care CJ Călărași cauta un loc unde să construiască un Centru Medico-Social, destinat persoanelor vârstnice, care nu se pot îngriji singure la domiciu.

Cristian Marin, directorul executiv al Centrului de Asistență Medico-Socială Călărași a spus în conferința de presă că Centrul de Asistență Medico-Socială Vîlcelele a fost finalizat și urmează achiziționarea a două recipiente pentru gaz, necesarea sistemului de încălzire și apă caldă.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

ADR Sud Muntenia angajează expert în cadrul Serviciului evaluare

Published

on

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia organizează, în data de 29 august 2022, concurs pentru ocuparea unui post de expert în cadrul Serviciului evaluare, selecție și contractare POR, la sediul central din municipiul Călărași.

Dacă ai studii superioare absolvite cu diplomă de licență în următoarele ramuri de știință (conform nomenclatorului domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare): inginerie civilă; inginerie electrică, electronică și telecomunicații; ingineria transporturilor; inginerie mecanică, mecatronică, inginerie industrială și management, și de asemenea, capacitatea de a lucra în echipă, capacitatea de a gestiona un volum variabil de muncă și de a respecta termenele stabilite, abilități de analiză, gestionare și prelucrare a informațiilor, precum și disponibilitate pentru deplasări în regiune, te așteptăm să te înscrii la concurs.

Poți trimite dosarul de înscriere online, la adresa de e-mail resurseumane@adrmuntenia.ro, sau îl poți depune personal, la sediul central al ADR Sud Muntenia din mun. Călărași, până la data de 26 august 2022, ora 12:00.

Mai multe detalii despre concurs și bibliografie poți regăsi accesând următorul link: https://www.adrmuntenia.ro/index.php/concurs-in-data-de-29-august-2022-pentru-ocuparea-unui-post-de-expert-in-cadrul-/article/1608

Continue Reading

Știri

Două zile de muzică bună și atmosfera de petrecere – Zilele Comunei Roseți

Published

on

După trecerea celor doi ani de pandemie, lucrurile au revenit la normal. Sărbătorilor au fost reluate, iar tradiția a revenit în rândul localităților  care organizează manifestări cultural- artistice  dedicate comunelor , cunoscute de public drept “Zilele Comunei”.

Iată că a venit rândul comunei Roseti. Evenimentul se desfășoară pe doua zile, 20 – 21 August, organizat ca de fiecare dată în Parcul Central din localitate. Intrarea este liberă iar publicul va avea parte de muzică populară și artiști de renume ai muzicii românești.

“Vă așteptăm Sambătă 20.08.2022 și Duminică 21.08.2022 la Zilele Comunei Roseți, în parcul central (Camin Cultural). Mulțumim!” – au transmis reprezentanții Primăriei Roseți pe o rețea de socializare.

Continue Reading

Știri

Călărași: Polițiștii de frontieră depistează un transport cu haine contrafăcute

Published

on

COMUNICAT DE PRESĂ

17.08.2022

 

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute,

estimate la o valoare de aproximativ 146.000 lei,

oprite la P.T.F. Călărași

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași, alături de  inspectori ai Direcției Regionale Vamale București, din cadrul Biroului Echipe Mobile, au descoperit în urma unui control specific, efectuat  asupra unui ansamblu rutier, o cantitate considerabilă de bunuri, constând în articole vestimentare și articole de încălțăminte, toate purtând însemnele unor firme consacrate și care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 14.08.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei  Călărași, s-a prezentat la intrarea în țară un cetățean turc care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, articole vetimentare, pentru o societate comercială de pe teritoriul României.

 Urmare a  unor informații deținute, precum și a analizei de risc efectuată de  Direcția Regională Vamală București,  la nivelul Poliției de Frontieră au fost dispuse măsuri pentru identificarea transportului și efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport.

Astfel, echipa mixtă formată din inspectori ai Direcției Regionale Vamale București, din cadrul Biroului Echipe Mobile și  poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Călărași, a procedat la desigilarea mijlocului de transport și verificarea mărfurilor transportate.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.946 articole vestimentare și articole de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile,  în valoare de 145.300 lei,  dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost reținute de către inspectorii DGV.

Totodată, în cauză se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași,  pentru săvârșirea infracțiunii de  punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro