BENEFICIILE CEAIULUI ALBASTRU PENTRU SĂNĂTATE
Ceaiul albastru cunoscut și sub numele de ceaiul oolong sau ceaiul dragonului negru, originar din China și Taiwan, are o aromă deosebită împrumutând puțin din aroma ceaiului verde și a celui roșu, iar ca efecte principal este scăderea în greutate.
PROPRIETĂŢILE CEAIULUI ALBASTRU:
– stimulează metabolismul, iar asta va face ca să ardem grăsimile mult mai repede
– scade nivelul colesterolului rău din sânge
– îndepărtează depunerile de grăsime din jurul ficatului
– protejează sistemul cardiovascular
– îmbunătățește circulația sanguină
– curăță eficient arterele
– este un bun antioxidant
– crește imunitatea, fiind un bun protector împotriva mai multor tipuri de cancer
– previne și luptă împotriva obezității
– are efecte diuretice
– previne apariția și instalarea diabetului de tip 2
CUM PREPARĂM CEAIUL ALBASTRU
– se va folosi apă plată
– vom evita să folosim o lingură sau orice obiect de metal, deoarece metalul poate anula calitățile ceaiului.
– folosim o linguriță din ceramică
– vom folosi o linguriță de ceai albastru la o ceașcă de apă.
Vom pune apa la fiert, iar după ce a dat în clocot, o îndepărtăm de pe foc și punem frunzele de ceai albastru în apă, lăsăm la infuzat preț de 3 minute după ceas, este important acest aspect deoarece ceaiul albastru oxidează extrem de repede.
Vom consuma cu o oră înainte sau după mesele principale, nu adăugăm zahăr, dacă îl vrem îndulcit îi vom adăuga miere sau sirop de stevie.
Acest ceai îl putem găsi în magazine cu produse bio, dar mai nou am văzut și prin supermarket-uri.