Connect with us

Știri

Ce se întâmplă cu combustibilul? În ce direcție se va duce prețul începând cu Februarie

Published

on

Dacă pupilele tale s-au dilatat când ai văzut prețurile de la pompă din ultimele luni, din februarie situația s-ar putea schimba. Într-un articol publicat de Dailydriven.ro sunt explicate și detaliate motivele care s-au la baza posibilului scenariu.

Să ne așteptăm la scumpiri masive ale carburanților din 5 februarie?

Este scenariul cel mai comun pe care romanii îl

iau în calcul după scăderea prețului carburanților din ultimele luni…

Ultimele 2-3 luni au adus ieftiniri semnificative ale prețului carburanților si apele s-au mai linistit. Benzina a ajuns pentru prima data dupa mult timp sub 7 lei per litru, ceea ce a facut ca autoritățile să elimine compensarea de 50 de bani per litru de combustibil. Principalul motiv pentru care a avut loc aceasta ieftinire este scăderea prețului la barilul de petrol si stagnarea conflictului dintre Ucraina si Rusia. Adică, una peste alta, Rusia e “vinovată”.

De atunci însa, in ultimele 2-3 saptamâni am vazut scumpiri constante si specialiștii din domeniu se așteaptă ca la începutul lunii februarie prețul carburanților să explodeze din nou. Guvernul a promis ca va interveni din nou cu o compensare daca va fi cazul, dar până în acest moment nu a emis nici un punct de vedere in acest sens.

In luna ianuarie a acestui an, in fiecare săptămana carburanți s-au scumpit cu câțiva bani, iar dupa 3 saptamâni scurse deja sunt mai scumpi cu aproximativ 60 de bani decat la finalul anului trecut.

Prețul petrolului a ramas constant in ultima vreme, dar la inceputul lunii februarie va intra in vigoare embargoul pentru combustibilii produsi din titei rusesc.

Detalii pe Dailydriven.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Viorel Ghiveci, noul administrator special al AFC Dunărea Călărași 2005

Published

on

Asociația de Fotbal Club Dunărea 2005 Călărași își va schimba administratorul special, începând cu data de 10 aprilie 2023. Viorel Ghiveci va prelua această poziție, înlocuindu-l pe Aurel Stan, care și-a dat demisia la data de 9 martie 2023. Potrivit surselor, Stan a decis să plece din cauza pretențiilor  de reorganizare sportivă  solicitate de superiori pe care acesta nu le-ar fi putut onora. În cadrul unei conferințe de presă recente, Stan a declarat că a luat această decizie după o întâlnire cu conducerea Federației Române de Fotbal (FRF), unde a observat un accent mare pe performanța sportivă și a decis să facă un pas în spate.

 

Viorel Ghiveci, absolvent al Academiei de Poliție și fost lucrător al Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, va avea o indemnizație de 5.000 de lei net pe lună. El și-a prezentat planurile pentru mandatul său în cadrul unei ședințe ordinare de Consiliu Județean, în data de 29 martie. Ghiveci a afirmat că își dorește promovarea și dezvoltarea fotbalului de performanță și a sportului, în general, prin asigurarea unui proces de pregătire și competiție la un nivel ridicat, în cadrul clubului Dunărea 2005.

Cu o vastă experiență în domeniul juridic și militar, Ghiveci se bucură de un plan bine pus la punct pentru a-și atinge obiectivele în noua sa poziție. În trecut, acesta a activat în structurile Jandarmeriei Române, până în anul 2020, când a trecut în rezervă cu gradul de colonel din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui. Din acel moment, Ghiveci a activat în cadrul biroului său de mediere din zona Călărașiului.

Continue Reading

Știri

Elevii a patru clase din Călărași, captivați de exponatele de la Muzeul Științele Naturii

Published

on

Vizita la Muzeul Științele Naturii pentru elevii celor patru clase din municipiu a fost o modalitate foarte plăcută de a învăța lucruri noi.

Au fost captivați să vadă expus în diorame habitatul păsărilor și animalelor din regiunea Dunării, explorând fiecare exponat cu o mare curiozitate.


Viorel Cristea expertul pasionat și proprietar al exponatelor muzeului a fost un povestitor pe placul copiilor, oferind elevilor informații noi care le-a dezvoltat gustul pentru frumos dar și imaginația.

Copiii au participat și la atelierele din grădina Muzeului Dunării de Jos.
Fotografiile realizate pe parcursul vizitei reflectă încântarea copiilor la joaca cu podeaua și cartea interactivă.

Continue Reading

Știri

A fost semnat contractul pentru DJ311

Published

on

Astăzi, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor și Administrației Publice, alături de secretarul de stat Marcel Alexandru Stoica contractul de finanţare pentru Modernizarea drumului județean DJ 311, Arțari km0+000-Nicolae Bălcescu km 17+650

Proiectul este finanțat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu o valoare de 106.144.113,85 lei

Continuăm dezvoltarea și modernizarea infrastructurii județului.

Continue Reading

Cele mai accesate articole