in

Ce s-a auzit astăzi deasupra județului Călărași?

Nu a fost atac terorist. Nici bombă la Vlăduț. Nici accident la Volna. Cauza este alta. Una pe care, din câte observ, autoritățile nu au timp să o confirme. Nu au fost înregistrate nici apeluri pe numărul de urgență 112. Cazul de astăzi nu este singular, un eveniment similar s-a petrecut în urmă cu doar câteva luni.

Am scris pe Facebook puțin mai devreme că nu am de gând să intru iar în discuții privind proveniența sunetelor și a bubuiturilor misterioase ce s-au auzit astăzi în aproape tot județul Călărași.

Există, însă, câteva variante de unde ar putea să provină bubuitura care a speriat și panicat foarte multă lume. Am să las un exemplu mai jos, probabil cel mai aproapiat de adevăr.

Boom-ul sonic – produs de avioanele militare

Avioanele militare din cadrul Ministerului Apărării Naționale fac antrenamente periodice, tactici de luptă, atac, etc. Pe raza județului Călărași există mai multe baze militare. Unele persoane afirmă că am avea și baze militare secrete. În păduri, sub pământ… cine știe, cunoaște. :)) Poate se va scrie la un moment dat și despre ele. Acum, să revenim la problema noastă. Boom!

Avioanele militare pot depăși bariera sunetului. Tehnologia militară este destul de avansată.

“Viteza sunetului este de aproximativ 331 de metri pe secundă, măsurată la o temperatură de zero grade Celsius. La temperatura de 20 de grade Celsius, viteza sunetului este de 343,14 metri pe secundă.

Atunci când un avion depăşeşte viteza sunetului, are loc „boom-ul sonic”. În momentul respectiv, undele sonore nu se mai propagă înaintea avionului, ci îl „înconjoară”, după care rămân în urma aparatului de zbor. În acea fracţiune de secundă, oamenii aflaţi în apropiere percep un zgomot asemănător cu cel declanşat de o explozie.” – aceasta ar putea fi una din cele mai valabile explicații pentru exploziile auzite astăzi

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Atenție șoferi: lucrări pe DN 21 – Drajna – Slobozia

Consiliul Județean Călărași execută lucrări de modernizare pe DJ 412 și 401C