Connect with us
Vremea în Călărași: 🌡️ 6°C | Anul XI Nr. 536

La zi

Ce a primit la micul dejun o turistă cazată la un hotel din Eforie Nord: „Parcă e farfurie de pomană!”

Published

on

Sursa: trecator.ro

O turistă a rămas șocată de condițiile hotelului din Eforie Nord în care a fost cazată. După o discuție aprinsă cu patronul locației, femeia, extrem de furioasă, a relatat totul internauților.

O femeie venită să-și petreacă vacanța de vară alături de prieteni, soț și copil, a fost complet bulversată când a observat ce condiții oferă hotelul pe care îl rezervase pentru 370 lei/noapte.

Pe rețelele sociale, turista a ales să le arate internauților micul dejun pe care l-a primit după ce a plătit peste 300 de lei pentru o noapte de cazare. Mulți au crezut că este o glumă, dar, de fapt, acesta era tristul adevăr.

Pe o farfurie mică, albă, femeia a primit un iaurt mic, un ou fiert și un crenvurst fiert. Meniul includea, de asemenea, două recipiente cu dulceață, unul cu unt, un triunghi de brânză topită și o prăjitură.

Advertisement

Deși la prima vedere ar putea părea un meniu bogat, farfuria nu era deloc atrăgătoare și nu conținea alimentele la care se aștepta turista. Într-o notă de amuzament, aceasta a comparat ceea ce a primit cu o farfurie dată de pomană.

Ca și cum dezamăgirea nu ar fi fost suficientă, turista a descoperit la fața locului că micul dejun pentru copilul ei nu era inclus în preț, contrar promisiunilor inițiale.

Sursa: cancan.ro

Sursa: cancan.ro

Contrariată și indignată, femeia a decis să discute cu patronul unității de cazare. În ciuda eforturilor sale de a-i explica problema, acesta nu a ascultat-o și, potrivit relatărilor ei, a umilit-o în fața celorlalți oaspeți prezenți.

Bună dimineața! Nu suntem genul de oameni care lasă recenzii proaste dar acum nu se mai poate. Am fost cazați la Hotel Casa Ani din Eforie Nord, am vorbit cu doamna la telefon i-am spus că suntem 3 perechi + 1 copil de 3 ani. Totul bine și frumos, ne-a spus că acum în preț este inclus și micul dejun. Precizez că acum doi ani am mai fost la ei și nu aveau încă restaurant, îți găteai tu. Era perfect! Când mi-a zis că a crescut prețul dar este inclus micul dejun a fost perfect bucurând-ne că nu plecăm cu stomacul gol pe plajă. A fost totul perfect pana ne-am dus dimineața să mâncam. Un mic dejun (cel din poza) de nu aveai ce să mănânci. Același mic dejun a fost toate cele 4 zile (astăzi schimbase în loc de ou și crenvurști a pus cașcaval pane).

A doua zi m-au anunțat ca, copilul nu primește mic dejun deoarece nu am plătit pentru el. I-am spus domnului „patron” care era foarte arțăgos, s-o pus pe ceartă că nu mi se pare normal. Eu am plătit exact cât mi-a zis soția dansului pe cameră. Bineînțeles, a început să țipe la mine de față cu toată lumea „atât ai plătit, atât mănânci”. […] De condiții nu mai vorbesc, afară vopsit gardul și înăuntru-i leopardul. Apa la toaleta nu mergea, furnici în camera. Ce-i drept e frumoasa piscina dar sunt totuși atâția bani pe o noapte pentru niște condiții vai de mama lor”, a scris turista pe pagina personală de Facebook, potrivit cancan.ro.

Relatând întâmplarea pe rețelele sociale, turista a dezvăluit toate neregulile întâlnite la hotelul din Eforie Nord. Conform spuselor sale, camera era infestată cu furnici, iar apa de la toaletă nu funcționa corespunzător.

Femeia speră ca experiența ei neplăcută să fie o lecție pentru alți turiști.

Advertisement

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

La zi

România pierde peste 3,3 miliarde de euro pe an din comerțul cu produse agro-alimentare. Ciprian Andrei Olteanu avertizează că exportăm ieftin și importăm scump

Published

on

România produce mult, dar pierde bani pentru că exportă materie primă ieftină și importă produse procesate la prețuri mari. Mesajul vine de la Ciprian Andrei Olteanu, Președinte al Clubului Fermierilor Români, prezent la un eveniment organizat de Concordia, unde a fost prezentat un studiu Deloitte despre performanțele agro-alimentare ale țării.

Olteanu arată că România înregistrează un deficit comercial de peste 3,3 miliarde de euro doar din produse agro-alimentare. Cea mai mare problemă este la carne.

Tu vezi următoarele dezechilibre:

Porc, cel mai mare deficit, cu un grad de autoaprovizionare sub 50 la sută în ultimii ani.
Bovine, autoaprovizionare între 80 și 90 la sută, dar balanță comercială negativă.
Păsări, deficit constant de peste 50.000 de tone pe an.

Advertisement

În același timp, cerealele asigură un excedent uriaș. România are un grad de autoaprovizionare între 150 și 200 la sută anual. Media ultimului deceniu depășește 9,5 milioane de tone exportate peste nivelul importurilor.

Studiul arată clar că România stă bine la producția primară, însă valoarea adăugată rămâne scăzută. Datele confirmă tendința.
• Produsele alimentare procesate aduc un deficit de peste 2 miliarde de euro.
• Carnea și preparatele din carne rămân un minus de peste 1,4 miliarde de euro.
• Produsele zaharoase, cacao, băuturile și alte articole procesate adaugă alte sute de milioane la pierderi.

Ciprian Olteanu spune că soluția este investiția în procesare, lanț scurt și industrie alimentară, nu doar în ferme. Tu ai nevoie de fabrici în România, care păstrează valoarea adăugată în interiorul economiei.

El spune că fermierii pot readuce echilibrul în economie, dar statul și mediul privat trebuie să construiască împreună un model în care producția internă să fie transformată, nu vândută ca materie primă.

Mesajul este simplu. România poate reduce deficitul doar dacă mută accentul pe procesare și pe industria alimentară, în loc să rămână un exportator de materii prime.

Advertisement

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Continue Reading

La zi

Mirela Marcu cere interzicerea artificiilor de Revelion în Călărași. Argumentele ei pun accent pe animale, mediu și sănătate

Published

on

Mirela Marcu, administratorul comunității Protecția Animalelor Călărași și fondatoarea adăpostului de câini de la ieșirea din municipiu, pe raza localității Cuza Vodă, lansează un apel public către autoritățile locale. Ea cere oprirea folosirii artificiilor în noaptea de Revelion din cauza efectelor pe care acestea le au asupra animalelor și mediului.

Știi deja că zgomotele puternice sperie câinii. În mesajul ei, Mirela Marcu explică faptul că animalele din adăpost intră în panică în timpul focurilor de artificii, se rănesc și suferă reacții de stres. Ea atrage atenția și asupra păsărilor și animalelor sălbatice care fug dezorientate sau se lovesc de obstacole.

Inițiativa vizează și impactul asupra mediului. Artificiile eliberează particule fine și metale grele care poluează aerul. Reziduurile ajung în apă și sol. Mirela Marcu arată că valorile PM2.5 și PM10 cresc imediat după artificii și afectează sănătatea oamenilor.

Ea propune ca municipiul Călărași să treacă la spectacole cu lumini sau drone, practică adoptată deja în orașe mari din România. Aceste variante sunt sigure, nu provoacă panică animalelor și respectă direcțiile europene privind calitatea aerului.

Advertisement

Mirela Marcu a publicat și un model de petiție, pe care cetățenii îl pot completa pentru a transmite autorităților solicitarea de a renunța la artificii. Ea spune că un oraș modern protejează mediul și bunăstarea animalelor și încurajează comunitatea să susțină această schimbare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Continue Reading

La zi

Ecoaqua: Apă oprită până mâine pe str. Aviator Adrian Savulescu din Călărași

Published

on

Alimentarea cu apă este oprită pe strada Aviator Adrian Savulescu, pe segmentul dintre Prelungirea Sloboziei și strada Corneliu Coposu. Măsura este necesară pentru depistarea, supravegherea și remedierea unei pierderi de apă. Informația a fost transmisă de dispeceratul EcoAqua și confirmată de Mihai Ionel.

Intervenția se desfășoară joi, 13 noiembrie, și se prelungește până vineri, 14 noiembrie. Zona afectată este marcată pe hartă în imaginea primită de la dispecerat.

Dacă locuiești sau lucrezi în perimetru, fă provizii de apă pentru consum și igienă. După reluarea furnizării, deschide robineții câteva minute pentru eliminarea aerului din instalație.

Advertisement
Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Continue Reading