Connect with us

Știri

CAZ ȘOCANT! O tânără din Călărași de 19 ani, stabilită în Catania(Italia)- reușește să denunțe un italian de 74 de ani

Published

on

Ceea ce urmează să vă prezentăm în acest articol au fost inițial prezentate de emisiune italiană „Le Iene”,  în luna aprilie, 2017. Am dorit să investigăm în amănunt acest caz și să expunem lucrurile cu o certitudine clară.

Dorim să specificăm, încă de la început că ceea ce urmează poate avea un impact emoțional puternic. Sunt mărturisiri și fapte greu de privit și ascultat, o poveste de viață…

Ana Maria are 19 ani și se află în Italia de la vârsta de 13 ani (din 2010) însă chinurile prin care aceasta a trecut au început de la o vârstă foarte fragedă, când se afla încă în România. Mediul în care a trait, nu ia fost prielnic absolut deloc. Datorită violențelor la care era supusă din partea tatălui, mama Ana Mariei a plecat de acasă pe când aceasta avea doar 7.

De-a lungul anilor, Ana Maria a fost abuzată sexual chiar de tatăl său, așa cum povestește tânăra reporterului de la Le Iene dar fiind la o vârstă atât de fragedă, micuța Ana Maria de atunci nu a reușit să înțeleagă ce se întâmplă sau dacă este normal. La acest fapt a contribuit și modul înșelător în care tatăl, abuzând de aceasta, îi spunea că face aceste lucruri din dragoste.

Pe când Ana Maria avea 12 ani, tatăl fetei a ajuns la închisoare, motivul oficial dat de organele competente fiind de violență în familie, iar din cercetarile noastre și de acte de zoofilie. Ana Maria renunță la școală prin clasa a șasea și se hotărăște să plece în Italia, la mama sa. Într-un final, Ana Maria și fratele mai mic, pe nume  Ștefan, au ajuns să locuiască  din nou cu mama lor.

AM FOST LA FAMILIA ANA MARIEI ACASA – DE ACUM ÎI SPUNEM ANCUȚA – AȘA S-A IDENTIFICAT ÎNTRE PRIETENI

L-am găsit pe bătrân în fața porții, statea pe o piatra și își privea nepoata cum se juca la poarta singură.

„Ancuța, nepoțica mea, cuscra Leana era bunica lor. Pe mă-sa o chemă Dana. Și ta’su, nenorocitu… că ești mare… uite aici, în casa unde stătea, în camera asta de aici. Bucătărie, camera mare, baie și stătea fata aici, Dana, Ștefan și Ancuța. Dacă maică-sa a plecat în Italia cu (nr. nume persoană). A fost si el în Italia, până l-a prins poliția. Leana a luat-o în Italia, i-a făcut pașaport. Mama Ancuței are serviciu acolo, are mai multe…locuiță, a lor, a lu maică-sa.

Stăteam în camera aia și îi auzeam cum strigau.. „tată”, „mamă”… eu veneam încoace… 

După divorț, copiii s-au împărțit, fata la mama, băiatul la tată. După 3 luni de zile, tatăl și-a abuzat sexual copilul – conform declarațiilor făcute de bunicul fetei și al vecinilor. 

Bunicul a fugit în vecini și a sunat la poliție, iar aceștia au anunțat și salvarea pentru ai acorda îngrijiri de specialitate copilului ce tocmai fusese  abuzat de către propriul tată.

DE LA SCANDAL ÎN FAMILIE, LA ABUZ SEXUAL

Au ajuns în Italia, prin localitatea Catalia. Au fost nevoiți să locuiască într-o casă abandonată, împreună cu alte familii sărace. Ana Maria trebuia să își câștige existența din ceva. S-a apucat de cerșit pentru a-și ajuta mama și fratele cu bani. Aceasta obisnuia să cerșească în fața magazinelor dar serviciile sociale din Italia au luat-o pe Ana Maria și au dus-o într-un orfelinat, aceasta fiind minora în momentul în care a fost găsită cerșind în fața magazinelor. Autoritățile locale i-au cerut mamei sale să-și găsească o locuință și un loc de muncă pentru a-și putea întreține cei doi copii.

Mama fetei a încercat, din răsputeri să își aducă fiica acasa lângă ea și apelează la ajutorul unui italian pe nume Mario Puglisi. Acesta i-a oferit un loc de muncă și o casă în chirie în care să poată locui. Ana Maria se întoarce acasă la mama sa iar bărbatul italian le devine prieten apropiat al celor doua. După doar câteva săptămâni, bărbatul începe să o abuzeze pe Ana Maria, la care aceea dată, fata avea doar 13 ani. Acesta spunea că face toate aceste lucruri pentru că o iubește, bărbatul fiind  în vârstă de 70 de ani pe atunci.

Ana Maria îi povestește cu lacrimi în ochi reporterului emisiunii „Le Iene” – cu bărbatul italian, ajuns acum la vârsta de 74 de ani, o obliga să facă sex cu el, profitând de inocența și confuzia prin care fata trecea. După împlinirea vârstei de 15 ani, bărbatul o obliga să întrețină relații sexuale de fiecare dată când o vedea, ceea ce a mărturisit fata despre aceste raporturi sunt lucruri șocante și de nedescris.

Ana Maria l-a refuzat de mai multe ori să aibă raporturi sexuale cu italianul Mario Puglisi, aceasta o șantaja pe fată de fiecare dată spunându-i că dacă are o casă și nu le lipsește nimic, e totul datorită ajutorului acordat de el. Tinerei fete i-a fost frică să-i povestească toate aceste lucruri mamei sale de chinul prin care trecea, datorită faptului că banuia că nu va fi crezută, în special prin faptul că italianul i-a oferit mamei un loc de muncă și o casă în care să locuiască.

ȘI-A LUAT INIMA ÎN DINȚI ȘI L-A ÎNFRUNTAT

Tânăra fată a crescut și s-a maturizat, ajungând la vârsta de 19 ani, Ana Maria decide să pună capăt acestor chinuri și să împiedice ca pe viitor Mario Puglisi să mai aibă ocazia să facă și altor fete ceea ce ia făcut Ana Mariei, minoră, motiv pentru care a cerut ajutorul emisiunii Le Iene.

Tânăra, ajutată de reporterul emisiunii, stabilește o întâlnire cu italianul și merge să-i ceară socoteală pentru tot ce i-a făcut în toți acești ani. În tot acest timp, Ana Maria a avut o cameră ascunsă la ea cu ajutorul căreia a reușit să înregistreze toată conversația cu italianul.

Ana Maria își ia inima în dinți și se întâlnește cu Mario Puglisi, căruia îî cere explicații pentru toate abuzurile și suferințele pe care fata le-a suportat în toți acești ani.

După o discuție destul de aprinsă între italian și Ana Maria, discuție în care italianul confirmă acuzațiile pe care fata i le aduce, intervine reporterul emisiunii.

Italianul nu recunoaște cele ce s-au petrecut, ba mai mult, spune că a fost și la închisoare pentru crimă. Dar nu recunoaște nimic din ceea ce a recunoscut cu numai câteva minute în discuția cu tânăra.

Italianul a făcut o afirmație rasistă la adresa româncelor: Aceste românce te provoacă în toate modurile posibile, în toate modurile posibile”, afirmând ulterior că tânăra Ana Maria, la doar 13 ani îl provoca pe acesta să întrețină relații sexuale cu acesta. Domnule, cunoști aceea rasă, cunoști această rasă… Sunt românce, domnule, nu sunt italiane și o fac cu oricine”, spune Mario Puglisi reporterului de la Le Iene.

DENUNȚ LA POLIȚIA ITALIANĂ

Cu frică și cu ochii în lacrimi, Ana Maria, împreună cu reporterul ce emisiunii s-au dus la poliție și a încurajat-o pe fată să depună plângere împotriva acestui om.

Vineri, 21 aprilie 2017, procurorul adjunct Marisa Scavo și procurorul substitut Cristoforo Alessandro Camerano au semnat ordinul de arest preventiv pentru Mario Puglisi, cu acuzația de violență sexuală. Bărbatul a mai fost condamnat în trecut pentru o violență sexuală care a avut loc în anul 2013 dar și pentru omor.

În finalul reportajului, echipa Le Iene face un apel la cine vrea să o ajute pe tânăra noastră conațională cu un loc mai bun de muncă sau cu orice altceva, specificând că Ana Maria se află acum în dificultate și lucrează 7 zile din 7 ca îngrijitoare de noapte, unde este plătită cu numai 350 de euro pe lună.

Oricine vrea să ofere o mână de ajutor tinerei Ana Maria și familiei sale, poate scrie un e-mail la leiene@unaiutoperannamaria.com

SURSA https://www.rotalianul.com/catania-romanca-de-19-ani-abuzata-sexual-de-italian-de-74-de-ani-il-denunta-cu-ajutorul-emisiunii-le-iene/

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Ecoaqua Călărași a început reabilitarea rețelei de canalizare menajeră a blocurilor N28 / N29

Published

on

Începând cu data de miercuri, 26 mai a.c., operatorul ECOAQUA S.A. CĂLĂRAȘI a început reabilitarea rețelei de canalizare menajeră aferentă blocurilor N28 – N29 din municipiul Călărași.

Vă reamintim că operatorul ECOAQUA demarează o campanie de informare

Operatorul ECOAQUA S.A. Călărași demarează o campanie de informare și de conștientizare către toți consumatorii cu privire la modul inconștient și nepăsător de aruncare a deșeurilor în rețeaua de canalizare.

Pe primele locuri printre cauzele care determină colmatarea/înfundarea sistemului de canalizare sunt 𝐧𝐞𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐫𝐞𝐠𝐮𝐥𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐞𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐮𝐭𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐥 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞. Din nefericire pentru noi, cât și pentru dumneavoastră, acest lucru duce la refularea sistemului de canalizare inclusiv în imobile.

Continue Reading

Știri

UPDATE/ GRUPARE INFRACȚIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN CONTRABANDĂ CU BIJUTERII DIN AUR, DESTRUCTURATĂ

Published

on

În urma celor peste 200 de percheziții, efectuate, la data de 25 mai a.c., de Poliția Română, prin Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi, au fost ridicate peste 21 de kg de bijuterii din aur în valoare de aproximativ 5.000.000 de euro , 147.293 de lei, 19.327 de euro, 765 de dolari, 89.580 de lire turcești și 10 lire sterline, 3 autoturisme, un pistol cu bile din cauciuc, deținut fără autorizație, 1.860 de țigarete, 192 de articole vestimentare purtând însemnele unor mărci identice sau similare cu o marcă înregistrată pe teritoriul național și 22 de parfumuri de diferite mărci.

De asemenea, au fost puse în executare 28 de mandate de aducere, iar în urma audierilor, a fost dispusă reținerea a 8 persoane, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate, în cursul zilei de astăzi, judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile. Totodată, față de 4 persoane a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Reamintim că, la data de 25 mai 2022, Poliția Română, prin Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi, au efectuat peste 200 de percheziții domiciliare, în județele Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vâlcea și Vrancea, precum și în municipiul București, în cadrul unei acțiuni care a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu aur.

Începând cu luna iulie 2021, a fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat până în luna mai 2022, în scopul comiterii infracțiunii de contrabandă cu bijuterii din aur provenite din Turcia.

Astfel, profitând de experiența lor acumulată în domeniu (în calitate de deținători ai unei societăți comerciale cu profil amanet în mun. Medgidia, județul Constanța), liderii grupului infracțional organizat au sesizat potențialul uriaș de obținere a unor câștiguri ilicite, prin introducerea în țară, prin punctele de trecere a frontierei, a unor cantități mari (de ordinul kilogramelor) de bijuterii din aur, eludând astfel plata taxelor prevăzute de lege (TVA și taxe vamale).

În vederea minimizării riscurilor, membrii grupului infracțional organizat se deplasau în Turcia unde vizualizau marfa de contrabandă, negociau cantitățile și prețurile, aceasta fiind expediată, prin intermediul altor autocare decât cele cu care călătoreau aceștia. În acest scop, membrii grupului infracțional organizat au stabilit relații cu șoferi de încredere, care, în schimbul unor sume de bani, au fost de acord să disimuleze coletele cu aur în autocarele conduse de ei.

Din judeţul Constanţa, municipiile Constanţa şi Medgidia, s-au efectuat în mod constant numeroase curse cu autocarul către Turcia, fiind introduse în țară de către membrii grupului, săptămânal, uneori de mai multe ori pe săptămână, colete cu aur în vederea comercializării la negru.

Grupul infracțional organizat a avut o activitate infracțională intensă, dezvoltând o adevărată rețea de distribuție de bijuterii de aur, folosind în acest scop multe alte persoane dispuse să ia parte la aceste activități ilicite, în schimbul obținerii de venituri ilegale generoase.

Pe parcursul urmăririi penale, au fost depistate două transporturi efectuate în septembrie 2019 și februarie 2022, fiind indisponibilizată cantitatea de aproximativ 2,3 kilograme de bijuterii din aur.

De asemenea, din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că membrii grupului infracțional organizat au desfășurat activități de camată, aceştia acționând cu precădere pe raza orașului Medgidia și a localităților limitrofe din județul Constanța. Astfel, aceștia au acordat ca îndeletnicire diverse sume de bani cu titlu de împrumut, în vederea perceperii de dobânzi lunare, operațiunile derulându-se în afara cadrului legal ce reglementează condițiile în care își pot desfășura activitățile entitățile financiare nebancare, fiind folosită în acest scop casa de amanet de pe raza Municipiului Medgidia.

Banii proveniți din infracțiunile de contrabandă, camătă, evaziune fiscală și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, au fost investiți în imobile sau schimbați și transferați în scopul ascunderii și al disimulării originii ilicite al acestora.

Toți membrii aflați în eșaloanele superioare ale grupării dețin autoturisme de lux, imobile, bani în conturi, se deplasează constant în vacanțe de lux, etalând un mod de viață opulent, existând o disproporție vădită între veniturile obținute în mod legal și stilul de viață afișat.

Activitatea de urmărire penală a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și al polițiștilor de frontieră din cadrul I.G.P.F. – Garda de Coastă.

La activități, au participat polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice (rol de coordonare), I.G.P.F. – Garda de Coastă, D.C.C.O., structurilor de combatere a criminalității organizate din țară, structurilor de investigații criminale, luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și SAS, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Continue Reading

Știri

Cod galben: descărcări electrice și intensificări ale vântului, în județul Călărași

Published

on

COD GALBEN – Instabilitate atmosferica accentuata, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii, 55-75 km/h, averse torentiale si izolat grindina, 15-20 l/mp, izolat 30 l/mp. Interval 26.05.2022 orele 13:00-20:00. ISU Calarasi

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro