Dacă este pregătită corespunzător, carnea de miel dezvăluie o aromă apetisantă pentru toți cei care au răbdarea să o descopere. În calitate de carne roșie, conține o cantitate ridicată de zinc, fier și minerale esențiale care contribuie la buna funcționare a organismului. În România, prețul cărnii de miel variază în magazine cu o săptămână înainte de Sărbătorile Pascale.
În Călărași, prețurile cărnii de miel au crescut semnificativ în ultimul an, ceea ce a dus la nemulțumirea cetățenilor care trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a sărbători Paștele. Un călărășean a declarat că în 2023 prețul unei pulpe de miel a fost de 81 de lei, în timp ce anul trecut a fost de 70 de lei. Prețul cărnii de miel din acest an este de au o medie cuprinsă înre 35 lei și 50 de lei/kg și a crescut cu 10 lei față de acum doi ani.
Titus Butiru, administratorul unui magazin care comercializează produse din carne, a declarat că în ultimele 2-3 săptămâni carnea de miel a fost vândută mult mai bine decât cea de porc, pe care călărășenii nu o mai cumpără.