Connect with us

Sănătate

Caravana Sănătății este aproape de a ajunge în localitățile județului Călărași

Published

on

foto: rawpixel.com/Freepik

Bogdan Mihai, administratorul public al județului Călărași, anunță că proiectul „Caravana Sănătății” e aproape de a ajunge în mijlocul călărășenilor. Într-un interviu pentru Radio Voces Campi, acesta a transmis că dotarea tirului achiziționat este aproape de finalizare, iar caravana ar putea poposi în prima localitate de la jumătatea lunii februarie. 

În acest moment, Caravana Sănătății așteaptă autorizarea din partea Direcției Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor. „Fiind o activitate medicală, aceasta trebuie autorizată indiferent de modul în care o faci”, a mai spus Bogdan Mihai. 

Primele locații în care va ajunge caravana nu au fost stabilitate, dar prioritate au comunele în care sunt amenajate săli de așteptare. 

Caravana Sănătății își propune să reducă numărul pacienților ajunși la Unitatea de Primiri Urgențe cu stadii avansate ale diferitelor boli. Este un proiect unic în municipiul Călărași, având în vedere că în trecut mai multe proiecte asemănătoare au avut loc, dar niciunul de lungă durată. 

În cadrul proiectului vor fi angrenați medici doritori, dar și personal sanitar voluntar. Timp de un an, Caravana Sănătății va trece prin fiecare localitate din județ și va evalua starea de sănătate a cetățenilor. Vor avea loc și sesiuni de informare cu privire la modalități de menținere a sănătății în condiții bune. 

Advertisement

Implicat este și Consiliul Județean Călărași, care va începe un parteneriat cu o fundație pentru a asigura partea aferentă ecografiilor. Specialitățile medicale din cadrul caravanei vor fi schimbate de la o localitate la alta, în funcție de nevoile cetățenilor. 

Inițial, procedura de modificare a containerului trebuia să dureze o lună și jumătate, iar caravana să ajungă în localități începând cu luna noiembrie, 2023. 

Sănătate

Ce faci dacă apar reacții adverse după vaccinarea copilului?

Published

on

Vaccinarea copiilor este pentru părinți un moment în care intervin foarte multe emoții, atât pentru momentul în sine și reacția copilului, cât și pentru perioada ce urmează și eventualele reacțiiadverse postvaccinale. Cu o informare corectă însă, toate aceste etape pot fi depășite fără probleme.

Primul pas este discuția cu medicul pediatru sau cu medicul de familie. Acești specialiști sunt în măsură să vă explice schema recomandată de vaccinare în funcție de vârsta copilului, precum și posibilele reacții adverse postvaccinale care pot apăreași modul de gestionare a acestora. Odată puși în temă, veți putea acționa cu claritate și în cunoștință de cauză.

Reacțiile adverse postvaccinale sunt de obicei ușoare și de multe ori copilul trece mult mai ușor peste ele decât părintele în sine. Acestea pot fi:

  • roșeată sau ușoară durere lalocul unde s-a administrat vaccinul
  • febră
  • oboseală asociată cu durere de cap sau dureri musculare
  • stare generală influențată, iritabilitate sau dorința de a dormi mai mult

Toate aceste simptome nu trebuie să vă îngrijoreze dacă sunt în limite normale, fiind un semn că totul decurge normal și organismul nostru are o reacție potrivită față de vaccin. Pentru ameliorareasimptomelor locale se pot aplica comprese reci pe locul respectiv, iar pentru ameliorarea febrei și durerilor se pot administra antitermice, asociate cu o hidratare corectă, totul conform indicațiilor medicului. În cazul în care simptomele persistă sau se agravează (febră ridicată ce durează mai mult de 3 zile, inflamația locală nu scade și nici durerile nu se ameliorează) atunci vă puteți adresa medicului pentru sfaturi sau o consultație.

Există cazuri foarte rare în care după vaccinare poate apărea o reacție anafilactică (mai puțin de 1 caz de reacție anafilactică la 1.000.000 doze administrate). Pentru a putea identifica rapid și interveni prompt în cazul apariției unei reacții anafilactice (care apare în primele minute după vaccinare), fiecare punct de vaccinare este dotat corespunzător și fiecare persoană vaccinată trebuie monitorizată cel puțin 15 minute la punctul de vaccinare.

Speri Știi că va fi bine!

Advertisement

Așadar, cel mai important este să fim informați corect, pentru a putea reacționa prompt. Tocmai cu acest scop, Ministerul Sănătății desfășoară în această perioadă o campanie de informare și conștientizare privind importanța vaccinării pentru toate categoriile de vârstă, parte a Strategiei naționale pentru perioada 2023-2030,ce oferă acces echitabil pentru toată lumea și nu presupune obligativitatea vaccinării. Informații utile despre subiect, răspunsuri la întrebări și multe alte materiale se găsesc pe www.provaccin.ro.

Continue Reading

Sănătate

Un medicament produs de AstraZeneca reduce riscul de deces la unii pacienți cu cancer pulmonar operat

Published

on

Medicamentul Tagrisso, produs de AstraZeneca, a demonstrat capacitatea de a reduce riscul de deces  la pacienții cu o formă specifică de cancer pulmonar, diagnosticați în stadii timpurii, care au suferit intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea tumorii primare. Potrivit datelor obținute din urma unui studiu clinic, Tagrisso a redus riscul de deces cu 51%, potrivit Agerpres. 

Citiți continuarea aici.

Continue Reading

Sănătate

Regina Maria oferă consultații coline în Clinica Virtuală

Published

on

Consultații online in Clinica Virtuală REGINA MARIA 

Consultații online, de la tine de acasă, beneficiind de opinia avizata a unui medic specialist. Oferim pacienților posibilitatea de a beneficia de consultații online, desfășurate de la distanta. În aceasta pagina, poți face o cerere de programare și tot aici vei putea accesa consultația online, la data și ora confirmate împreună cu reprezentanții REGINA MĂRIA. Pacienții din diaspora pot suna la numărul din call-center dedicat 040213010770, atât pentru a face programare în Clinica Virtuala, cât și pentru suport creare cont.

Totul de la tine de acasă, fără sa te deplasezi în clinica

In plus, la finalul consultatiei online, vizita la medic este salvata in istoricul tau medical si ai acces 24/24 la raportul medical, oricand, prin intermediul Contului Meu pe site-ul reginamaria.ro sau in aplicatia mobila REGINA MARIA.

Cat costa o consultație online?

Pretul unei consultatii online este acelasi precum in cazul unei consultatii obisnuite la medicul si specialitatea alese. Daca te programezi online, poti verifica pretul in procesul de programare. Daca alegi sa completezi cererea de programare, un reprezentant REGINA MARIA te va contacta pentru a iti comunica pretul. Confirmarea consultatiei va fi facuta numai in urma acceptului tau final.

Cum functioneaza?

PASUL 1
ITI CREEZI CONT SAU TE AUTENTIFICI

Pentru a face o programare virtuala, intra in Contul meu REGINA MARIA sau creeaza-ti cont.

PASUL 2
TE PROGRAMEZI ONLINE

Accesezi Clinica Virtuala, alegi specialitatea, medicul si ora la care doresti sa te programezi. Programarea confirmata se salveaza in Clinica Virtuala.

PASUL 3
TE ASIGURI CA DISPOZITIVUL TAU ESTE SETAT CORECT PENTRU DESFASURAREA CONSULTATIEI

Înainte de a începe consultația online, asigură-te ai descărcat aplicația gratuita Microsoft Teams sau ai testat funcționarea ei din browserul calculatorului, microfonul, boxele / difuzorul și camera video funcționează. NU este necesar ai cont de Microsoft Teams, în pasul următor vei putea accesa aplicația vizitator (guest).

Advertisement
PASUL 4
PARTICIPI LA CONSULTATIA ONLINE, IN DIRECT, CU MEDICUL SPECIALIST

Accesezi cu 5 minute inainte Clinica Virtuala, apesi pe “Incepe consultatia” si participi, in intervalul orar ales, la consultatia online. Rezultatul consultatiei tale il vei gasi ulterior in contul tau in sectiunea Consultatii.

PASUL 5
VERIFICI DACA EXISTA O SUMA PE CARE TREBUIE SA O ACHITI

În cazul în care serviciul nu este inclus în abonamentul tău, în Contul meu și în aplicația de mobil vei vedea un rest de plata, pe care îl poți achita online, fară te deplasezi în clinica. Factura aferenta consultației online iți va apărea în cont a doua zi după ce aceasta a avut loc.

Continue Reading

Cele mai vizualizate