Connect with us

Știri

Caravana Educației a ajuns în județul Călărași

Published

on

CaravanaEducației s-a oprit astăzi și la Călărași! Proiectul TSD România își propune să sprijine elevii claselor de gimnaziu înaintea Evaluării Naționale și cuprinde un program gratuit de „meditații”.

Astăzi, 19 mai, CaravanaEducației a poposit în două localități călărășene, Independența și Vâlcelele, unde a petrecut mai multe ore alături de elevii claselor a IIX-a care se pregătesc pentru susținerea Evaluărilor Naționale din următoarea perioadă.

Prin implementarea acestui proiect, TSD dorește să ofere un ajutor suplimentar tuturor elevilor care apreciază că au nevoie pentru promovarea Evaluării Naționale. Succesul acestui demers va fi meritul total al elevului, părinților, profesorilor și întregului sistemul de învățământ pe care l-au urmat în cei opt ani.” – a declarat, într-un interviu acordat pentru Canal SUD, Adrian Nițu, liderul TSD Călărași

Având la dispoziție mai puțin de două luni până la data de 13.06.2022, începutul Evaluărilor Naționale, Caravana Educatiei va urmări implementarea unui program gratuit de “meditații” care să cuprindă un set de 10 lecții la materiile limba română și matematică.  

Advertisement

“De la cota zero, Gabriel Cristian Tudor- vicerimar, Radulescu Gabriel -primar, Eugen Ilie – subprefect, Bîrcă Constantin- deputat, Samoilă Ion- vicepreședinte C.J, Cionoiu Nicușor – senator împreuna cu echipa TSD, profesori si coordonatorul de proiect Cezar Stancu, au reușit sa îi responsabilizeze și sa îi motiveze pe elevi “sa puna mana pe carte” si sa promoveze examenele care urmează. Localitățile Independenta și Vâlcelele au fost primele care au beneficiat de programul CaravanaEducatiei! Mulțumim tuturor colegilor din TSD, elevilor și profesorilor care s-au alăturat inițiativei noastre. PS: Dacă ești elev de clasa a 8-a și ai nevoie de ajutor, lecțiile sunt transmise și pe site-ul www.caravanaeducatiei.ro.” – a fost mesajul pe care l-au scris pe Facebook TSD Călărași

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Un autoturism a fost cuprins de flăcări din cauza unui scurtcircuit

Published

on

Astăzi, pe strada Locomotivei din Călărași, un autoturism a fost cuprins de flăcări în fața magazinului Supeco. Incidentul a avut loc în jurul orei 13:00, când o femeie care se întorcea de la cumpărături a observat că mașina sa începe să scoată fum de dedesubt.

Potrivit martorilor oculari, fumul a devenit din ce în ce mai dens în doar câteva minute, după care flăcările au cuprins rapid partea din față.

Trecătorii, care au asistat la scenă, au reacționat și au încercat să stingă focul folosind extinctoarele de la fața locului.

Din fericire, în urma acestui incident nu au fost înregistrate victime. De asemenea, niciun alt participant la trafic sau pieton nu a fost rănit.

Advertisement

Echipajele de pompieri au sosit rapid la fața locului și au preluat controlul asupra situației.

În urma evaluării inițiale, se pare că incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit la sistemul electric al mașinii.

Continue Reading

Știri

Activitatea polițiștilor locali din Călărași din luna iunie: 229 de amenzi în valoare de peste 95.000 de lei și 580 de persoane legitimate

Published

on

Primăria Municipiului Călărași publică raportul de activitate al poliției locale din municipiul Călărași. În luna iunie 2024, autoritățile au aplicat 229 de amenzi în valoare totală de peste 95.000 de lei, au legitimat 580 de persoane, au constat 355 de fapte antisociale și au intervenit la 288 de sesizări primite telefonic. Pe lângă asta, 71 de șoferi care nu respectau prevederile privind staționarea/parcarea au primit informări. 

În această perioada polițiștii locali din cadrul Direcției Poliția Locală Călărași au desfășurat următoarele activități specifice:

– au fost legitimate un număr de 580 persoane;

– au intervenit la 245 sesizări primite prin Dispeceratul instituției și 43 sesizări primite prin sistemul unic 112;

Advertisement

– au aplanat 31 stări conflictuale;

– au aplicat 71 de informări posesorilor de autovehicule care nu respectau prevederile legale privind staționarea/parcarea, au emis 31 de invitații la sediul instituției pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au săvârșit anumite fapte antisociale;

În perioada analizată, Direcția Poliția Locală Călărași, prin polițiștii locali aflați în dispozitivele stradale, au constatat 355 fapte antisociale și au aplicat un număr de 229 sancțiuni contravenționale (valoarea totală a amenzilor aplicate însumând 95.860 lei) și 126 avertismente verbale, la actele normative la care poliția locală este abilitată, conform atribuțiilor stabilite de legea de organizare și funcționare. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pompierii călărășeni au adus cinste județului nostru la faza interjudețeană a Competiției Serviciilor Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgenţă

Published

on

Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă (SVSU și SPSU) din cinci județe s-au întrecut în cadrul Concursurilor profesionale – Faza interjudeţeană, unde și-au dovedit calităţile şi aptitudinile de pompieri. Competiția a fost organizată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență “General Eremia Grigorescu” al județului Galați, gazdă fiind Stadionul Dunărea Galați. SVSU Grădiștea Călărași și SPSU Saint-Gobain Glass Călărași au reprezentat județul nostru și au obținut locuri de cinste în competiție. 

Echipele care au reprezentat județul nostru au fost pompierii din cadrul SVSU Grădiștea Călprașii şi SPSU Saint-Gobain Glass Călărași. Acestea au avut de înfruntat echipajele din județele Brăila, Constanța, Galați și Ialomița. 

La finalul competiției, clasamentul pe probe a fost următorul:

– Dispozitivul de intervenție la SPSU:

Advertisement

Locul 1: SPSU Vard Shipyards Romania Brăila

Locul 2: SPSU Oil Terminal S.A. Constanța

Locul 3: SPSU Saint-Gobain Glass Călărași

– Dispozitivul de intervenție și Ștafeta 4x 100 metri la SVSU:

Locul 1: SVSU Grădiștea Călărași

Advertisement

Locul 2: SVSU Cosmești Galați

Locul 3: SVSU Ciocile – Brăila

ISU Galați precizează că la sfârșitul competiției, toți concurenții și-au demonstrat abilitățile necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate