Connect with us

Știri

CAMPANIE A POLIȚIEI ROMÂNE -MINI-POLIȚIȘTI, ÎN VACANȚA DE VARĂ

Published

on

Poliția Română au desfășurat, în cadrul campaniei ,,Alege Viața – Vacanță în Siguranță”, activități educative și practice, în peste 100 de școli de gimnaziu din toată țara. Polițiștii rutieri au investit elevi cu calitatea de „mini-polițist”, care să transmită prietenilor mesaje privind importanța respectării regulilor de circulație.

Conştientizarea de către cei mici a importanţei cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie reprezintă, pe termen lung, un factor determinant în reducerea numărului de accidente rutiere cu implicarea acestora.

De aceea, programele de educare a copiilor privind circulaţia rutieră au o însemnătate deosebită pentru Poliția Română, astfel că polițiștii rutieri au desfășurat tot anul activități în școli și grădinițe, din toată țara.

Înainte de vacanța de vară, în perioada 7 – 10 iunie a.c., polițiști rutieri, în colaborare cu United Way România, au mers în școli gimnaziale, pentru a „preda” lecţii de circulaţie, în cadrul campaniei „Alege viața! – Vacanță În Siguranță”.

În peste 100 de școli din toată țara, în această perioadă, s-au desemnat mini-polițiștii rutieri, din rândul elevilor. Puşi în situaţii reale din trafic,  în cadrul patrulelor şcolare, ei vor fi cei care, în gaşca lor de prieteni, vor transmite mesajul mai departe, pe timpul vacanței de vară.

Această activitate a fost defășurată și de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, oamenii legii fiind prezenți pe raza municipiului împreună cu mini-polițiști din cadrul Școlii Gimnaziale Nicolae Titulescu Călărași.

Totodată, astăzi, 10 iunie a.c., polițiștii rutieri au fost prezenți în parcările magazinelor Kaufland din toată țara, unde au discutat cu părinții și copiii despre siguranța rutieră.

Mini-polițiștii vor fi cei care vor comunica amicilor regulile de circulație pe care trebuie să le respecte, în calitate de pietoni:

⁕ Obligația de a merge numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din stânga drumului, în direcția de mers;

⁕ Pietonii trebuie să circule pe partea dreaptă a trotuarului, câte doi cel mult, cu grijă, în pas normal.

⁕ Pietonii au prioritate de trecere față de conducătorii de vehicule numai atunci când traversează strada prin locuri special amenajate, marcate și semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor

⁕ Înainte de a traversa, este important să se asigure: în stânga, apoi în dreapta, că nu vine nicio mașină. La jumătatea drumului, să se asigure că nu vine nicio mașină din partea dreaptă.

⁕ Nu se traversează prin fața sau prin spatele unei mașini parcate.

⁕ Traversarea unui drum fără trecere de pietoni se face pe la colțul străzii, perpendicular pe axul drumului.

⁕ Pe drumurile fără trotuare se circulă pe margine, în șir indian.

⁕ Într-o intersecție cu marcaj, indicator, semafor și polițist de circulație, prioritatea respectării indicațiilor este: polițist – semafor – indicator și marcaj.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Primarul Ionel Tatu se ține de cuvânt și obține finanțare pentru 35 km apă si canalizare

Published

on

Primarul Ionel Tatu din comuna Vâlcelele, județul Călărași, a marcat o zi semnificativă astăzi, pe 25 septembrie, o zi care va rămâne în istoria comunei. Cu mândrie și determinare, primarul a reușit să pună semnătura pe contractul pentru un proiect de importanță majoră: introducerea a 35 de kilometri de sistem de apă-canal în comunitatea sa.

Această inițiativă reprezintă un pas important pentru comuna Vâlcelele și locuitorii săi. Problemele legate de accesul la apă curată și serviciile de canalizare au fost o sursă constantă de preocupare pentru comunitatea locală. Prin semnarea acestui contract, primarul Ionel Tatu și echipa sa demonstrează angajamentul lor ferm pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Proiectul va implica lucrări extinse de construcție și infrastructură, inclusiv instalarea unei rețele de apă și canalizare care va acoperi cei 35 de kilometri stabiliți. Aceasta va permite accesul la apă potabilă de înaltă calitate pentru mai mulți locuitori și va contribui la menținerea unui mediu mai curat și mai sănătos în comună.

Primarul Ionel Tatu a subliniat importanța colaborării între administrație și comunitate în realizarea acestui proiect și a mulțumit tuturor celor implicați, inclusiv instituțiilor guvernamentale și partenerilor locali, pentru susținerea lor neîncetată.

Continue Reading

Administrație

A fost semnat contractul pentru transportul în comun pentru ruta ROSEȚI → JEGĂLIA → BORCEA

Published

on

Astăzi, în data de 25 septembrie a.c., președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a pus semnătura pe contractul pentru ultimul set de trasee din zona estică a județului.

Localitățile Roseți, Jegălia și Borcea au intrat în prim-plan odată cu semnarea lotului cu numărul 5 al proiectului care se ocupă de dezvoltarea transportului în comun din Călărași.

„Am finalizat procesul semnând ultimul lot de trasee ce acoperă ruta Călărași – Roseți – Jegălia – Borcea. Acest plan de transport județean a fost aprobat cu succes de către Consiliul Județean. Dorim să oferim servicii de transport de înaltă calitate locuitorilor din Călărași. Calitatea este esențială pentru noi”, a afirmat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, într-un interviu acordat Canal SUD.

De notat că, spre deosebire de celelalte loturi de transport, care au fost adjudecate de companii din afara județului, lotul numărul 5 a fost câștigat de un rezident, subliniind astfel angajamentul pentru îmbunătățirea serviciilor oferite.

Costel Feldioreanu, transportatorul, a declarat: „Dorim să aducem îmbunătățiri semnificative serviciilor noastre, motiv pentru care am achiziționat două microbuze cu o capacitate de 22 de locuri. Acestea vor intra în circulație pe străzile județului în luna noiembrie.”

Planul de transport în comun cuprinde un total de 12 loturi, iar societățile implicate s-au angajat să asigure transportul sigur al cetățenilor timp de 10 ani, furnizând mijloace de transport noi și moderne pentru comunitatea din Călărași.

Continue Reading

Știri

Accident de circulație: O șoferiță a lovit un bărbat care circula pe trotinetă

Published

on

În dimineața zilei de 25 septembrie curent, un incident a avut loc la intersecția străzii Cornișei cu Bulevardul Nicolae Titulescu, implicând o trotinetă electrică și un autoturism marca Dacia Logan la volanul căruie se afla o șoferiță neatentă. Evenimentul rutier a avut loc în jurul orei 09:30.

Potrivit informațiilor inițiale, autoturismul a virat la stânga, fără să observe prezența trotinetei electrice în trafic. Conducătorul trotinetei a fost evaluat medical, iar la locul accidentului a intervenit rapid un echipaj SMURD.

„Pe 25 septembrie, o șoferiță în vârstă de 27 de ani, domiciliată în municipiul Călărași, circula pe strada Cornișei. La intersecția cu bulevardul Nicolae Titulescu, a efectuat o viraj la stânga fără să acorde prioritate unui bărbat în vârstă de 51 de ani, care se deplasa regulamentar pe o trotinetă electrică. Incidentul s-a soldat cu daune materiale și rănirea ușoară a bărbatului. Ambii conducători auto au fost supuși testului etilotest, rezultatele fiind negative”, a declarat Bianca Ghiveci, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

În acest caz, s-a deschis un dosar penal pentru investigarea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Continue Reading

Cele mai vizualizate