Connect with us

Știri

CAMPANIE A POLIȚIEI ROMÂNE -MINI-POLIȚIȘTI, ÎN VACANȚA DE VARĂ

Published

on

Poliția Română au desfășurat, în cadrul campaniei ,,Alege Viața – Vacanță în Siguranță”, activități educative și practice, în peste 100 de școli de gimnaziu din toată țara. Polițiștii rutieri au investit elevi cu calitatea de „mini-polițist”, care să transmită prietenilor mesaje privind importanța respectării regulilor de circulație.

Conştientizarea de către cei mici a importanţei cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie reprezintă, pe termen lung, un factor determinant în reducerea numărului de accidente rutiere cu implicarea acestora.

De aceea, programele de educare a copiilor privind circulaţia rutieră au o însemnătate deosebită pentru Poliția Română, astfel că polițiștii rutieri au desfășurat tot anul activități în școli și grădinițe, din toată țara.

Înainte de vacanța de vară, în perioada 7 – 10 iunie a.c., polițiști rutieri, în colaborare cu United Way România, au mers în școli gimnaziale, pentru a „preda” lecţii de circulaţie, în cadrul campaniei „Alege viața! – Vacanță În Siguranță”.

În peste 100 de școli din toată țara, în această perioadă, s-au desemnat mini-polițiștii rutieri, din rândul elevilor. Puşi în situaţii reale din trafic,  în cadrul patrulelor şcolare, ei vor fi cei care, în gaşca lor de prieteni, vor transmite mesajul mai departe, pe timpul vacanței de vară.

Advertisement

Această activitate a fost defășurată și de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, oamenii legii fiind prezenți pe raza municipiului împreună cu mini-polițiști din cadrul Școlii Gimnaziale Nicolae Titulescu Călărași.

Totodată, astăzi, 10 iunie a.c., polițiștii rutieri au fost prezenți în parcările magazinelor Kaufland din toată țara, unde au discutat cu părinții și copiii despre siguranța rutieră.

Mini-polițiștii vor fi cei care vor comunica amicilor regulile de circulație pe care trebuie să le respecte, în calitate de pietoni:

⁕ Obligația de a merge numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din stânga drumului, în direcția de mers;

⁕ Pietonii trebuie să circule pe partea dreaptă a trotuarului, câte doi cel mult, cu grijă, în pas normal.

⁕ Pietonii au prioritate de trecere față de conducătorii de vehicule numai atunci când traversează strada prin locuri special amenajate, marcate și semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor

Advertisement

⁕ Înainte de a traversa, este important să se asigure: în stânga, apoi în dreapta, că nu vine nicio mașină. La jumătatea drumului, să se asigure că nu vine nicio mașină din partea dreaptă.

⁕ Nu se traversează prin fața sau prin spatele unei mașini parcate.

⁕ Traversarea unui drum fără trecere de pietoni se face pe la colțul străzii, perpendicular pe axul drumului.

⁕ Pe drumurile fără trotuare se circulă pe margine, în șir indian.

⁕ Într-o intersecție cu marcaj, indicator, semafor și polițist de circulație, prioritatea respectării indicațiilor este: polițist – semafor – indicator și marcaj.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Reconcilierea din culisele PSD Călărași. Cum a reușit Vasile Iliuță să-l aducă înapoi pe senatorul Nicușor Cionoiu

Published

on

După o serie de dispute care au pus la încercare coeziunea Partidului Social Democrat din județul Călărași, liderul Vasile Iliuță a reușit, spun colegii din partid, să treacă peste situațiile interne care l-au pus în dificultate și au tulburat partidul de lângă Borcea.

Ultimul episod tensionat l-ar fi avut în prim-plan pe senatorul PSD, Nicușor Cionoiu și pe Iliuță însuși.

Deși inițial au existat tensiuni și speculații, cei doi lideri politici au găsit o soluție comună și își doresc să continue proiectul politic început împreună. Cel puțin pentru moment. 

Vasile Iliuță, cel mai mare vânător politic a reușit să readucă unitatea în partid, spun surse apropiate acestuia.

Potrivit  surselor, Cionoiu ar fi luat în calul să candideze din partea Partidului Social Democrat în Organizația județeană Constanța, lângă Felix Stroe, asta dacă nu și-au găsit încă locul în continuare la Călărași.

Advertisement

Chiar dacă ușa către alte opțiuni politice părea să se deschidă pentru unii, în final, situația s-a aplanat, iar focusul rămâne pe colaborare și pe agenda politică comună.

În ciuda unor momente de incertitudine, liderul PSD Călărași continuă să fie o prezență marcantă  în peisajul politic local. Cu toate că viitorul politic al lui Nicușor Cionoiu este în continuare subiect de speculație, reconcilierea recentă ar putea să ofere speranța că PSD Călărași va continua să progreseze într-o manieră constructivă și unită, așa cum și-a dorit din totdeauna liderul Vasile Iliuță.

Continue Reading

Știri

AUR Călărași își prezintă lista completă de candidați pentru alegerile locale

Published

on

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din județul Călărași și-a făcut publică lista completă de candidați pentru alegerile locale. Cu Daniel Florea în fruntea Consiliului Județean și Dragoș Coman candidat la primăria municipiului Călărași, AUR prezintă o echipă formată din 22 de membri hotărâți să aducă schimbări și să reprezinte interesele cetățenilor din diverse localități ale județului.

Printre candidați se numără o gamă variată de profesioniști și reprezentanți ai comunității locale, printre care se regăsesc Florin Bogdan Cernea-Platarești, Cristea Mihai-Nana, Niculae Eftimie-Luica, și mulți alții, fiecare aducându-și propria perspectivă și expertiză în echipa AUR.

Cu o listă atent selecționată de candidați, AUR își propune să ofere o alternativă puternică și reprezentativă pentru județul Călărași.

Candidații AUR sunt:

• Daniel Florea pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași

Advertisement

• Dragoș Coman pentru funcția de primar al municipiului Călărași

Lista completă a candidaților este:

• Florin Bogdan Cernea-Plătărești

• Cristea Mihai-Nana

• Niculae Eftimie-Luica

• Petre Tone-Oltenița

Advertisement

• Gigel Greceanu-Dor Mărunt

• Bogdan Stroe-Nicolae Bălcescu

• Paul Martac-Modelu

• Ștefan Lăduncă-Frumușani

• Jan Apostol-Dorobanțu

• Niculae Voineagu-Fundeni

Advertisement

• Gavrilă Dimitru-Fundulea

• Nicușor Ionuț Gălbinăsu-Radovanu

• Popa Poppel Dumitru-Tămădău Mare

• Marin Baltag-Dragalina

• Valentin Anghel-Borcea

• Robert Ovidiu Damian-Perișoru

Advertisement

• Ioan Florin Mihalache-Spăntov

• Emil Iustin Muller-Ștefan cel Mare

• Georgiana Lucian Florea-Sârulești

• Silviu Petrișor-Chirnogi

• Adrian Dumitrescu-Ileana

• Luvian Moldoveanu-Valea Argovei

Advertisement

• Ionuț Vișan-Cuza Vodă

• Florin Nae-Budești

• Simona Nicola-Lehliu Gară

Continue Reading

Știri

Centrul Regional pentru Formare Profesională a Adulților organizează două programe de formare. Cum te poți înscrie

Published

on

Sursă foto: freepik

Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților (CRFPA) Călărași va organiza două programe de formare gratuite. Unul intitulat „Competențe antreprenoriale, financiare și juridice” de 72 de ore, și un alt curs de inițiere numit „Operator introducere, prelucrare, validare date”. 

Înscrierea se face la sediul CRFPA de pe strada Sloboziei, Nr. 4 bis sau prin 0242.313.353/crfpacl@anofm.gov.ro.  

Continue Reading

Cele mai vizualizate