Connect with us

Breaking News

CĂMINUL CULTURAL DIN GRĂDIȘTEA A FOST MODERNIZAT

Published

on

Localitatea Grădiștea se dezvoltă armonios sub administrația PSD. Vasile Matei, edilul-șef al comunei și-a propus pentru prima parte a acestui an să rezolve problema trotuarelor din satele Rasa și Cunești. Finanțarea acestor proiecte fiind realizată din excedentul bugetar al anului anterior. Lista proiectelor continuate de primarul social-democrat este amplă, strategia de dezvotlare fiind clar definită. 

„Cel mai amplu proiect pe care îl continuăm este cel cu canalizarea, care este un proiect de valoare măricică, dar în aceeași măsură și cofinanțarea. Este foarte greu anul acesta pentru că bugetul este foarte redus, dar facem tot posibilul, până în toamnă trebuie să-l încheiem.” – suține primarul Vasile Matei într-un interviu acordat calarasipress.ro, apoi continuă

„Mai sunt proiecte, cum este căminul cultural, finalizarea cred că se va face în 50-60 de zile. Mai avem un mini stadion.”

CĂMINUL CULTURAL DIN GRĂDIȘTEA A FOST MODERNIZAT

„Tot căminul cultural a fost reabilitat, în primul rând, biblioteca – reabilitată 100% și dotată. În al doilea rând, sala de spectacole, la care a fost modificată pardoseala și fiind un amfiteatru, s-au făcut alte poziționări, scena, sala de consiliu, la etaj – toate birourile și toate sălile mai mici au fost reabilitate. Tot, acoperișul, căldura, s-a băgat o centrală nouă. Toată clădirea a fost reabilitată și dotată, o lucrare benefică pentru comunitate.” –  a mai spus primarul pentru jurnalistii calarasipress.ro

Mai avem un mini stadion de fotbal care se va finaliza într-o lună, cel târziu două. Urmează să începem execuția unei săli de sport în curtea actualei primării, și, nu în ultimul rând, sediul primăriei. Suntem la stadiul în care aproape ieșim la suprafață, din subsol. Cred că spre sfârșitul anului sau începutul anului următor va fi gata.

Astea sunt proiectele pe care le continuăm, dar avem și o listă de proiecte pe care așteptăm să le depunem. Din ce am înțeles, o să apară într-o lună, două ghiduri pe diferite măsuri, trebuie să vedem unde ne încadram. Noi o să ne bazăm mult pe mediu. O să căutăm multe proiecte, am înțeles că sunt pentru un nou dispensar, iar construcția dispensarului actual este foarte veche, cred că este din anii 1900.

DISPENSAR MEDICAL PENTRU CETĂȚENII DIN GRĂDIȘTEA

„Va fi un dispensar rural, medical. Depinde și de proiect. Ca număr de locuitori ne-am încadra pentru un centru medical, ca număr de locuitori suntem aproximativ 5000. Trebuie să vedem ghidul și ce mai apare. Acum, din bugetul local, nu putem face mare lucru anul acesta. Dacă reușim să încasăm aproape tot ce ndwe-am propus, pentru că nu încasăm niciodată 100%…” – a mai precizat edilul localității, Vasile Matei

 

Care e cel mai mare vis al dumneavoastră ca primar încă de la preluarea mandatului, până la finalizarea acestuia? Ce vă doriți cel mai mult să realizați?

Vasile Matei: În primul rând, îmi doresc să schimbăm mentalitatea cetățenilor pentru a menține comuna cât mai curată. Se aruncă gunoaie peste tot, cred că intenționat, dar avem platforme de gunoi în fiecare sat. Avem platformă de gunoi de grajd și avem platformă de gunoi reciclabil. Nu merg la platformă, ci aruncă cu 100 de metri mai înainte într-o vie. Aici este o problemă foarte mare cu cetățenii, dar încercăm să fim centralizați.

Mai sunt multe de făcut în comună, vrem să atragem investitori pentru a crea locuri de muncă. Pentru tineret, în ultimii 8 ani fotbalul a mers cât de cât în comună. Pe partea culturală, Grădiștea a fost pe primul loc în județ și am fost la concursuri naționale și internaționale cu ansamblul de dans. Dacă noi dăm drumul la ansamblul de dans, la căminul cultural se vor strânge vinerea și sâmbăta, atunci când sunt repetiții, câte 100 de copii. Trebuie să ne gândim la obiceiurile tradiționale și să le oferim cetățenilor un prilej prin care se pot mișca sau relaxa. O să facem și la școală concursuri de fotbal, handbal. La stadion se strâng in fiecare săptămână aproximativ 40 de copii, de la 8 la 14 ani. O să realizăm activități sportive și culturale. Aici trebuie să mișcăm puțin comuna pentru a ieși din zona această sedentară.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Breaking News

VIDEO. Călărași / Crimă îngrozitoare, tată și fiică, găsiți fără suflare în propria locuință

Published

on

UPDATE: 14:00

Anchetatorii au descoperit criminalul și mobilul crimei. Potrivit unor surse judiciare, un bărbat de aproximativ 40 de ani, chiriaș în locuința celor doi ar fi recurs la acest gest teribil în urma unor discuții tensionate privind chiria bărbatului, pe care proprietarii ar fi vrut să o sisteze.

Chiriașul a fost cel care a anunțat „descoperirea”, ulterior  acesta recunoscându-și fapta. Conform unor informații, bărbatul este recidivist, în anul 2014- 2015 ar mai fi avut o tentativă de crimă.

Tragedie la Călăraș, tată și fiică, de 71 și respectiv 41 de ani, au fost găsiți fără suflare în propria locuiță din municipiul Călărași. Descoperirea sângeroasă ar fi fost făcută de chiriașul care locuia împreună cu cei doi.

Strada pe care s-a petrecut teribila crimă a fost împânzită de forțe de ordine și anchetatori. Vecinii sunt terifiați, criminaliștii prezenți la fața locului au ridicat mai multe probe. Potrivit unor surse, în familia unde s-a petrecut tragedia au existat mai multe conflicte.

Bărbatul, în vârstă de 71 ani, și fiica acestuia, în vârstă de 42 ani, au fost găsiți decedați în locuință, cu multiple leziuni prin înjunghiere.

Continue Reading

Breaking News

COD GABLEN de ploi, vânt puternic și vreme deosebit de rece

Published

on

Cod gaben

Interval de valabilitate: 10 aprilie, ora 11 – 11 aprilie, ora 21. Fenomene vizate: intensificări ale vântului. Zone afectate: estul, sud-estul și sud-vestul țării; zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură

În intervalul menționat, în estul, sud-estul și sud-vestul țării, local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…60 km/h, iar luni (11 aprilie), în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei, rafalele vor depăși 70 km/h. Pe parcursul zilei de luni, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va continua să sufle tare, cu rafale de peste 90 km/h, iar zăpada va fi spulberată

sursa: ANM

Continue Reading

Breaking News

DIICOT a destructurat o rețea de cinci români bănuiți că administrau site-uri care oferă servicii de asasinare la distanță, pe darknet

Published

on

DIICOT a destructurat o rețea de cinci iromâni bănuiți că administrau site-uri care oferă servicii de asasinare la distanță, pe darknet.

În urma cercetărilor, autoritățile de la Washington au stabilit că grupul în cauză este format din cinci sau mai multe persoane care locuiesc în România. La finalul acțiunii DIICOT, au fost aduși la audieri cinci suspecți și patru martori.

Biroul de presă al DIICOT informează că a realizat șapte percheziții la adrese din Gorj și Hunedoara, în urma unei cereri venite din partea autorităților americane care ”vizează activitatea unui grup infracțional organizat care a administrat pagini de internet pe care erau postate oferte pentru servicii de contractare asasinate la comandă”.

Respectivele site-uri puteau fi accesate numai prin browsere special dezvoltate, iar plata pentru servicii era acceptată numai în monede electronice, ale căror traseu este mult mai greu de urmărit.

Prejudiciul estimat în acest caz este de 500 de mii de euro. În urma perchezițiilor, au fost ridicate calculatoare, telefoane, înscrisuri și suma de 30 de mii de lei.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro