Connect with us

Cultură

Călărașiul interbelic, capitala culturală a sud-estului României sau Capșa Provinciei

Published

on

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

“O oră de liniște” pe scena de la Călărași

Published

on

După o zi plină de agitație și de activități solicitante, avem nevoie de un moment de pauză și de relaxare. Așadar, ce poate fi mai potrivit decât o oră de liniște? Iar acum avem ocazia să experimentăm această liniște pe scena sălii Barbu Știrbei a CJCC Călărași, în cadrul spectacolului regizat de Răzvan Săvescu, numit sugestiv „O oră de liniște”.

Acest spectacol este o oportunitate unică de a ne lăsa absorbiți de atmosfera liniștitoare și de a uita pentru o clipă de toate grijile cotidiene. În plus, distribuția este una de excepție, având în componență actori precum Cristi Iacob, Monica Davidescu, Andrei Mateiu, Irina Antonie, Sergiu Costache, Dani Ionescu și chiar regizorul Răzvan Săvescu.

Toți aceștia își aduc contribuția la crearea unui spectacol unic, care își propune să ne ofere un moment de respiro și de reflecție.

Continue Reading

Cultură

CJCC invită călărășenii la teatru: O oră de liniște” – joi, 30 martie, ora 19.00

Published

on

Iubitorii de teatru sunt invitați joi, 30 martie, începând cu ora 19.00, în Sala Barbu Știrbei din Călărași, să savureze spectacolul „O oră de liniște”.

„O oră de liniște” este povestea lui Michel, scenograf de film reputat care descoperă într-o piață de vechituri din Paris legendarul album al lui Neil Youart, „Me, myself and I, pe care îl căuta de ani de zile. În timp ce vrea să asculte în liniște în sufrageria lui prețiosul album, lumea întreagă pare să se împotrivească micii lui bucurii: soția alege tocmai acest moment pentru a-i face o mărturisire șocantă, fiul său sosește pe neașteptate, prietenul lui cel mai bun îi bate la ușă cu o veste proastă, vecinul îl deranjează, instalatorul îi inundă apartamentul amanta lui decide să-i dezvăluie totul soției sale, în timp ce mama lui îl tot sună pe mobil… Manipulator, mincinos și fundamental egocentric, Michel este gata să facă orice pentru a avea pace și, în sfârșit, să se bucure de o mică oră de liniște.

Regia este semnată de Răzvan Săvescu

În distributie: Cristi Iacob, Monica Davidescu, Andrei Mateiu, Irina Antonie, Sergiu Costache, Dani Ionescu, Răzvan Săvescu

Preț bilet: 100 lei

Biletele se pot achiziționa de la sediul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași și de pe https://www.ticketstore.ro/

Tel : 0784 202 738

Continue Reading

Cultură

CJCC | „Te despart de nu te vezi!” – O comedie romantică despre maturizare și asumare, pe scena de la Călărași

Published

on

În seara de vineri, 24 martie, sala Barbu Știrbei din cadrul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași a fost gazda unei comedii romantice pline de umor și subtilitate: „Te despart de nu te vezi!”. Spectatorii au avut ocazia să se reîntâlnească cu actorii Cosmin Seleși, Paul Ipate și Monica Odagiu, care și-au adus aportul la succesul acestei piese.

„Te despart de nu te vezi!” este o comedie romantică care a reușit să atragă atenția publicului cu umorul său inteligent și personajele sale memorabile. În această piesă, spectatorii sunt introduși în lumea relațiilor moderne, în care personajele principale încearcă să-și găsească calea spre maturizare și asumare.

Cosmin Seleși, Paul Ipate și Monica Odagiu își interpretează rolurile cu multă naturalețe și își fac simțită prezența pe scenă prin dialogurile pline de haz și situațiile comice în care sunt implicați. Fiecare personaj are o personalitate puternică și diferită, ceea ce face din „Te despart de nu te vezi!” o piesă plină de variație și surprize.

Comedia se concentrează pe relația dintre două personaje principale: Adina și Sergiu. Adina, interpretată de Monica Odagiu, este o femeie puternică și independentă, care refuză să fie împinsă într-un colț și care poartă cu mândrie pantaloni. Sergiu, interpretat de Cosmin Seleși, este un bărbat sigur pe sine și cu o abilitate deosebită de a cuceri femeile, dar care se confruntă cu dificultăți în a-și asuma responsabilitățile într-o relație.

Piesa urmărește evoluția relației dintre Adina și Sergiu, de la începuturile lor haotice, până la momentul în care ambii se maturizează și își asumă deciziile și responsabilitățile într-o relație. Umorul din piesă este plin de ironie și subtilitate, iar publicul se regăsește în situațiile comice prin care trec personajele.

Continue Reading

Cele mai accesate articole