Connect with us

Breaking News

Călărași: Violatorul copilului de 6 ani din Măgureni, găsit într-un adăpost improvizat din București. A fost arestat preventiv

Published

on

Printr-o ordonanță emisă de procurorul de caz la data de 20 octombrie 2023, s-a decis inițierea unei acțiuni penale împotriva inculpatului F.I. pentru săvârșirea infracțiunii de „viol,” conform prevederilor articolului 218 alin. (1), (2) și (3) lit. c) din Codul Penal.

Ordinanța procurorului a reținut că în acest caz există dovezi care indică următoarea situație: La data de 15 iunie 2023, în timp ce se afla în locuința sa din municipiul Călărași, județul Călărași, inculpatul F.I., în vârstă de 71 de ani, a profitat de circumstanța că a rămas singur cu o victimă în vârstă de 6 ani, care nu avea posibilitatea să se apere din cauza vârstei fragede și din considerente de relație de rudenie și autoritate morală, pentru a întreține cu aceasta un act sexual oral și un act de penetrare anală în scopul obținerii satisfacției sexuale.

După ce organele de urmărire penală au fost sesizate, inculpatul a părăsit locuința sa pentru a se sustrage urmăririi penale, ascunzându-se timp de aproximativ 4 luni într-un adăpost improvizat în București, unde a fost identificat de către poliție la data de 19 octombrie 2023, ca urmare a unor metode speciale de supraveghere.

La data de 20 octombrie 2023, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași a propus arestarea preventivă a inculpatului F.I. pentru o perioadă de 30 de zile, iar dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Călărași.

Advertisement

În prealabil, la data de 19 octombrie 2023, poliția din cadrul Serviciului de Investigații Criminale a luat măsura reținerii inculpatului pentru o durată de 24 de ore.

Breaking News

Alertă în Călărași: O tânără de 14 ani a dispărut fără urmă de acasă

Published

on

Alertă în Călărași după ce o copilă de 14 ani a fugit de acasă.Familia este distrusă și nu își explică gestul fetei.

Cu o situație familială deja tristă, unde mama se află în pușcărie, tatăl fetei este îngrijorat și spune că nu cunoaște anturajul fetei.

Mihaela, înaltă de 1.60 metri, cu o greutate de 50 de kilograme, ochi căprui și păr lung și șaten, a părăsit domiciliul fără să lase nici o urmă.

Reprezentanții Poliției Române solicită sprijin din partea cetățenilor care o văd pe tânără. Persoanele care au văzut-o sau dețin informații sunt rugate să contacteze numărul unic de urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate secții de poliție.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

[VIDEO] Zeci de șoferi blocați pe Autostrada Soarelui din cauza nămeților

Published

on

Codul roșu de viscol și ninsori a provocat haos pe aproape toate șoselele din România. Pe Autostrada Soarelui, care leagă București de Constanța, zăpada a blocat întreaga circulație. Zeci de șoferi au rămas împotmoliți în nămeți.

Mai multe persoane au rămas blocate pe Autostrada A2, după ninsorile abundente din această dimineață. A2 a fost închisă din cauza codului roșu de viscol, care a fost prelungit până la ora 16:00 în Constanța.

Traficul, reluat după câteva ore

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că circulația rutieră a fost reluată parțial pe autostrada A2 București – Constanța, între kilometrii 64 – 35, pe sensul de mers către București.

Advertisement
Continue Reading

Breaking News

Situația actualizată, ora 16:00 | Drumuri blocate, școli închise și localități fără curent

Published

on

La ora 16:00, județul Călărași se confruntă cu o situație tensionată ca urmare a codului portocaliu și roșu de viscol. Drumurile naționale și județene sunt afectate. 

Drumurile naționale DN 3, DN 3A și DN31 au fost redeschise parțial, însă DN 3B și DN 21 rămân în continuare închise. A2 este practicabilă doar pe calea 2 între Drajna și București, iar calea 1 este deschisă doar de la București la Fundulea.

Situația în școli: Toate unitățile de învățământ din județ au fost închise pentru ziua de 27 noiembrie, având în vedere condițiile meteorologice severe.

Pompierii militari călărășeni au mobilizat: 37 de autospeciale și 220 de cadre intervin pentru a face față situației. Până la ora 14:00, intervențiile au inclus evacuarea apei din 10 locații afectate de inundații și degajarea a 168 de arbori căzuți în diverse localități, provocând daune materiale, inclusiv la 23 de autoturisme.

Advertisement

Infrastructura de gaze și alimentarea cu energie electrică sunt, de asemenea, afectate semnificativ. Distrigaz raportează lipsuri minime, dar 50 de localități, cu aproximativ 70.000 de consumatori, întâmpină probleme la alimentarea cu energie electrică. Peste 275 de linii de medie tensiune sunt afectate, iar echipele lucrează pentru remedierea avariilor.

În paralel, A2 se confruntă cu probleme, având aproximativ 63 de autovehicule blocate, cu aproximativ 180 de persoane în această situație. Autoritățile locale și regionale, inclusiv ISU, IPJ, IJJ și SDN, sunt implicate activ în operațiuni pentru deblocarea acestora, folosind 14 utilaje.

Pe toate DN-urile și DJ-urile se acționează cu utilaje de deszăpezire – 16 utilaje pe DN și 35 pe DJ – pentru a asigura accesul și siguranța traficului. Situația este în dinamică, iar autoritățile rămân mobilizate.

Municipiul Călărași

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate