in

Călărași: Trei accidente rutiere, într-o singură zi

Este marți, 2 iulie, iar până la această oră, doar în municipiul Călărași au avut loc, nu mai puțin de trei evenimente rutiere, în două dintre ele au fost înregistrate persoane rănite.

Marți dimineața, în jurul orei 11.20, un accident de circulaţie a avut loc la intersecţia Alexadru Sahia cu str. Viitor. Șoferul unui unui autoturism care a ajuns în intersecţie de pe strada Al. Sahia nu a acordat prioritate de trecere autoturismului care circula pe str. Viitor, drum cu prioritate.

La fața locului s-au prezentat agenții de poliție din cadrul Biroului Rutier Călărași care au efectuat cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a modului în care a fost produs evenimentul rutier. Ambii șoferi au fost verificați cu aparatul alcool test, rezultatele fiind negative în ambele cazuri.

O persoană de sex masculin a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, însă nu a necesitat internarea în unitatea medicală.


Un alt eveniment rutier s-a înregistrat la nici 5 minute după primul, la doar o stradă diferență. Astfel, pe Bd. Republicii, la intersecţia cu str. Eroilor, două mașine s-au tamponat din cauza nerespectării distanței față de conducătorul auto din față. Un vehicul condus de o tânără a acroșat un un Matiz, nu au fost inregistrate victime în evenimentul rutier.


Tot marți, puțin după ora 17.00, un nou accident rutier s-a produs la intersecția Variantă Nord cu Prelungirea Sloboziei (DN 21). Un conducător auto care circula pe Variantă Nord nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de viraj la dreapta și a fost lovit de un alt auto. care circula pe Prelungirea Sloboziei, dinspre Liceul Auto (drum cu prioritate). Polițiștii din Călărași au venit și de această dată pentru a efectua măsurători și verficări… Un echipaj SMURD și o autospecială pentru incendii au fost solicitate la fața locului. O persoană de sex feminin a fost preluată de SMURD pentru ingrijiri medicale.

Conduceţi prudent! Viaţa are prioritate!

Pentru reducerea riscului de victimizare din accidente de circulaţie poliţiştii recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, cu viteză adaptată în permanenţă tuturor particularităţilor meteo, de drum şi de trafic.

În timpul călătoriei, şoferii trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele care circulă în faţă şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare.

Şoferii începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.

Pietonii trebuie să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă.

Respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi indicaţiile poliţiştilor rutieri care se află în teren pentru efectuarea de activităţi specifice de fluidizare a circulaţiei rutiere!


What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Portofel cu bani și acte recuperat de jandarmi în Oltenița

ANAF a scos la licitatie automobile confiscate. Îți poți cumpăra o mașină cu doar 1.800 de lei