Connect with us

Știri

Călărași: Trafic rutier deviat pe A2, la kilometrul 86, din cauza unui tir în flăcări

Published

on

Traficul rutier este blocat pe Autostrada Soarelui, la kilometrul 86, sensul către Capitală, din cauza unui autocamion care a fost cuprins de flăcări. Circulația spre București a fost deviată.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe A2 București-Constanța, la kilometrul 86, sensul către capitală, traficul este blocat din cauza unui autocamion care a luat foc. Nu au fost victime.

Traficul rutier, pe sensul către capitală a fost deviat, de la km 105 loc. Dragalina(jud. Călărași), pe DN3A Dragoș Vodă – Lehliu Gară.

Se estimează ca circulația să fie reluată în 30-45 de minute.

Pompierii militari din cadrul Secţiei Dragalina au intervenit cu două autospeciale de stingere pentru lichidarea incendiului, acesta fiind lichidat în aproximativ 25 de minute
“În data de 08.11.2022, în jurul orei 11.15, două echipaje specializate de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina au fost solicitate să acţioneze pe A2, km 86, sens de mers Constanţa – Bucureşti, pentru stingerea unui incendiu produs la remorca unui autovehicul care transporta îngrăşământ.
Remorca autotrenului a luat foc în timp ce se deplasa pe Autostrada Soarelui, ceea ce l-a determinat pe conducătorul vehicului să oprească pe banda de urgenţă şi să decupleze remorca afectată de incendiu. Salvatorii au ajuns rapid la locul solicitării şi au luat toate măsurile necesare astfel încât să nu mai existe risc de extindere a arderii.
Pompierii militari din cadrul Secţei Dragalina s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită şi au acţionat pentru lichidarea arderii timp de aproximativ 25 de minute, fără să se înregistreze probleme deosebite. La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Drgalina, însă nu a intervenit de această dată, nefiind cazul. Circulaţia a fost întreruptă pe respectivul tronson de drum atât timp cât a durat intervenţia pompierilor şi ulterior curăţarea carosabilului.” transmite ISU Călărași pe Facebook.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Viorel Ghiveci, noul administrator special al AFC Dunărea Călărași 2005

Published

on

Asociația de Fotbal Club Dunărea 2005 Călărași își va schimba administratorul special, începând cu data de 10 aprilie 2023. Viorel Ghiveci va prelua această poziție, înlocuindu-l pe Aurel Stan, care și-a dat demisia la data de 9 martie 2023. Potrivit surselor, Stan a decis să plece din cauza pretențiilor  de reorganizare sportivă  solicitate de superiori pe care acesta nu le-ar fi putut onora. În cadrul unei conferințe de presă recente, Stan a declarat că a luat această decizie după o întâlnire cu conducerea Federației Române de Fotbal (FRF), unde a observat un accent mare pe performanța sportivă și a decis să facă un pas în spate.

 

Viorel Ghiveci, absolvent al Academiei de Poliție și fost lucrător al Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, va avea o indemnizație de 5.000 de lei net pe lună. El și-a prezentat planurile pentru mandatul său în cadrul unei ședințe ordinare de Consiliu Județean, în data de 29 martie. Ghiveci a afirmat că își dorește promovarea și dezvoltarea fotbalului de performanță și a sportului, în general, prin asigurarea unui proces de pregătire și competiție la un nivel ridicat, în cadrul clubului Dunărea 2005.

Cu o vastă experiență în domeniul juridic și militar, Ghiveci se bucură de un plan bine pus la punct pentru a-și atinge obiectivele în noua sa poziție. În trecut, acesta a activat în structurile Jandarmeriei Române, până în anul 2020, când a trecut în rezervă cu gradul de colonel din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui. Din acel moment, Ghiveci a activat în cadrul biroului său de mediere din zona Călărașiului.

Continue Reading

Știri

Elevii a patru clase din Călărași, captivați de exponatele de la Muzeul Științele Naturii

Published

on

Vizita la Muzeul Științele Naturii pentru elevii celor patru clase din municipiu a fost o modalitate foarte plăcută de a învăța lucruri noi.

Au fost captivați să vadă expus în diorame habitatul păsărilor și animalelor din regiunea Dunării, explorând fiecare exponat cu o mare curiozitate.


Viorel Cristea expertul pasionat și proprietar al exponatelor muzeului a fost un povestitor pe placul copiilor, oferind elevilor informații noi care le-a dezvoltat gustul pentru frumos dar și imaginația.

Copiii au participat și la atelierele din grădina Muzeului Dunării de Jos.
Fotografiile realizate pe parcursul vizitei reflectă încântarea copiilor la joaca cu podeaua și cartea interactivă.

Continue Reading

Știri

A fost semnat contractul pentru DJ311

Published

on

Astăzi, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor și Administrației Publice, alături de secretarul de stat Marcel Alexandru Stoica contractul de finanţare pentru Modernizarea drumului județean DJ 311, Arțari km0+000-Nicolae Bălcescu km 17+650

Proiectul este finanțat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu o valoare de 106.144.113,85 lei

Continuăm dezvoltarea și modernizarea infrastructurii județului.

Continue Reading

Cele mai accesate articole