Connect with us

Breaking News

Călărași: În timpul unui transport de persoane, un microbuz a rămas fără roțile din partea dreaptă, spate. Șoferul a reacționat în ultimul moment

Published

on

În timpul unei curse efectuate de unul dintre microbuzele firmei S.C. MOBIL S.R.L., roțile din spate, dreapta, s-au desprins în timp ce acesta se deplasa pe ruta Călărași-București. Locul în care s-a petrecut evenimentul a fost într-o curbă, la intrare în Plevna, jud. Călărași.

Din primele informații, numărul pasagerilor nu era mai mare de 10. SC MOBIL SRL este o societate de transport persoane ce are ca principal obiect de activitate transportul public de persoane  intern si international cu plecare preponderent din Călărași.

În spațiul public au apărut mai multe postări ce fac referire la acest eveniment care era să se termine tragic pentru călătorii acestui microbuz și alți participanți în trafic.

Contactat telefonic, administratorul societății S.C MOBIL. S.R.L.,  DUMITRU GABRIEL MARIAN a  făcut următoarele declarații asupra evenimentului de astăzi:

Reporter Călărași News: Astăzi, într-o cursă la ora 10:50, către Capitală, undeva într-o curbă, la intrarea în Plevna, unul dintre microbuzele ce efectua o cursă a fost implicat într-un eveniment nu tocmai bun. Roțile din spate, dreapta ale microbuzului au sărit în timpul mersului, ce ne puteți spune?

DUMITRU GABRIEL MARIAN/ S.C. MOBIL S.R.L:  Șoferul a plecat cu cealaltă mașină, după-amiază, acum și îl aștept să vină. Să văd despre ce a fost vorba, n-am apucat să vorbesc cu el.

Reporter Călărași News: Au fost victime în acest incident?

S.C. MOBIL S.R.L:  Nu, nicio victimă. 

Reporter Călărași News: Mașina avea revizia tehnică făcută/ITP?

S.C. MOBIL S.R.L: Da, IPT-ul era la zi, nu îmi pot da seama despre ce este vorba… 

Reporter Călărași News: Care a fost, de fapt problema, tehnic vorbind…? S-a rupt ceva?

S.C. MOBIL S.R.L: Da, niște piulițe, dar nu știu, mă gândesc la cineva care să ne fi făcut treaba asta… un binevoitor, ceva. Vă dați seama, sunt ambele roți. 

In urma discuției dintre reporterul Călărași News și administratorul acestei sociețăți de transport public, acesta ne-a asigurat că ne vor comunica ceea ce se stabilește la o analiză amănunțită a microbuzlui.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

Published

on

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

În această dimineață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași informează despre emiterea unui cod galben de vânt puternic pentru mai multe localități din județul Călărași. Conform avertismentului, intensificările temporare ale vântului vor depăși la rafală viteza de 55 km/h în zonele Borcea, Dragalina, Perișoru, Jegalia, Unirea, Stefan cel Mare și Dichiseni.

Codul galben va fi valabil în intervalul 27.04.2023 orele 10:00 – 16:00, iar autoritățile recomandă precauție în aceste zone, mai ales pentru șoferii care circulă pe drumurile din zonă.

În astfel de cazuri, autoritățile recomandă cetățenilor să evite deplasările în aer liber în această perioadă și să-și asigure obiectele aflate în aer liber pentru a preveni eventualele pagube produse de vânt.

De asemenea, se recomandă ca cei care locuiesc în zonele afectate să se asigure că ferestrele și ușile sunt bine închise și să evite deplasarea prin zonele cu arbori sau stâlpi electrici în această perioadă.

Continue Reading

Breaking News

ISU Călărași are 18 noi salvatori din pasiune

Published

on

Noi voluntari s-au înscris în programul „Salvator din pasiune” la I.S.U. Călărași. 18 tineri s-au înscris în prima serie de recrutare din acest an a proiectului ”Salvator din pasiune” și au început deja activitățile inițiale de pregătire.

Ei vor să se alăture pompierilor militari călărășeni în nobila lor misiune de a veni în ajutorul semenilor.

Cu toţii sunt tineri și sunt pregătiți să facă față unor provocări noi, sunt dispuși să ajute și foarte interesați să învețe, să știe cât mai multe lucruri despre folositrea accesoriilor şi despre atribuțiile salvatorului din pasiune.

Demersul Inspectoratului pentru Sitauţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călărași are la bază pregătirea tinerilor şi sprijinirea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Activităţile de voluntariat sunt determinate de implicarea activă a voluntarului în viaţa comunităţii şi constau în participarea efectivă la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii, etc.), însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar, precum şi în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori în proiectul „Salvator din pasiune” sunt următoarele:
– vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
– apt din punct de vedere medical;
– să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie;
– să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi
– Plutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Continue Reading

Breaking News

Ce a pățit o chiriașă care nu i-a răspuns proprietarului la telefon

Published

on

Furată de un somn adânc, o tânără din municipiul Călărași, care locuiește în chirie într-o garsonieră situată pe strada Progresul, a pus pompierii pe drumuri în această seară, după ce proprietarul a sunat la numărul de urgență 112 anunțând că aceasta nu răspunde la telefon.

Ajunși de urgență la fața locului cu mai multe autospeciale, printre care și o scară mobilă, salvatorii au pătruns în locuința respectivă, după ce au forțat unul dintre geamurile apartamentului.

În garsonieră, pompierii au găsit o tânără de 30 de ani care dormea.

Continue Reading

Cele mai accesate articole