Connect with us

Știri

Călarași: Sistem inteligent de monitorizare a traficului rutier și trecerilor pietonale pe senzor

Published

on

Proiectul „𝐈̂𝐦𝐛𝐮𝐧𝐚̆𝐭𝐚̆𝐭̧𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜 𝐝𝐞 𝐜𝐚̆𝐥𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐢̂𝐧 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̧𝐢 𝐬̧𝐢 𝐜𝐫𝐞𝐬̧𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧𝐭̧𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐮𝐢𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐧𝐭 𝐝𝐞 𝐦𝐚𝐧𝐚𝐠𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐚𝐥 𝐭𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬̧𝐢 𝐦𝐨𝐧𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐯𝐢𝐝𝐞𝐨, 𝐛𝐚𝐳𝐚𝐭 𝐩𝐞 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐢𝐧𝐨𝐯𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐬̧𝐢 𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭𝐞”, finanțat în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4e: Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectivul specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă, are o valoare eligibilă de 18,307,980.25 lei (3.9 milioane euro) din care:


📍 Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR: 15.561.783,22 lei;
📍 Valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional: 2.380.037,39 lei;
📍 Valoarea cofinanţării eligibile a beneficiarului: 366.159,64 lei

▶️ Contractul de finanţare s-a semnat pe 23 decembrie 2019. Proiectul prevede realizarea unui sistem inteligent de management al traficului pentru municipiul Călărași care să conducă la creșterea gradului de atractivitate a transportului public prin creșterea numărului de utilizatori ai transportului public. Durata implementării proiectului este de 36 luni.

◾️ Prin proiect se vor semaforiza 17 intersecții și 5 treceri de pietoni (cu buton), vor fi montate camere video de supraveghere și senzori, totul fiind monitorizat într-un Centru de management al traficului instalat în viitorul sediu al Poliției Locale ce va fi amenajat din bugetul local în strada Mușețelului nr. 2A.

🚦 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐬𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐬𝐮𝐩𝐮𝐬𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐬𝐮𝐧𝐭:
Str. București – Str. Panduri; Str. București – Str. Zăvoiului; Str. București – Str. Belșugului; Str. București – B-dul N. Titulescu; Str. Republicii – B-dul Titulescu; Str. București – B-dul Cuza Vodă; Str. Grivița – B-dul Cuza Vodă ; Str. Republicii – B-dul Cuza Vodă; Str. București – Str. Eroilor; Str. Grivița – Str. Eroilor; B-dul Republicii – Str. Eroilor; Str. București – Str. Sloboziei; Str. Grivița – Str. Sloboziei; B-dul Republicii – Str. 13 Decembrie – Str. Sloboziei; Str. București – Str. Dobrogea; Str. Grivița – Str. Dobrogea; B-dul Republicii – Str. Dobrogea.

Advertisement

ℹ️ 𝐓𝐫𝐞𝐜𝐞𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐢𝐞𝐭𝐨𝐧𝐢 𝐜𝐮 𝐛𝐮𝐭𝐨𝐧 𝐝𝐞 𝐜𝐞𝐫𝐞𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐟𝐢:
Str. Știrbei Vodă – Prel. București; Str. Crișana –Prel. București; Școala M. Viteazul – Prel. București; Str. Grivița – Str. 13 Decembrie; Str. Grivița – Str. I.L. Caragiale

◾️ Centrul de Comandă şi Control este amplasat în str. Muşeţelului, nr. 2A; Sistemul informatic de rezervă (back-up şi restaurare) este amplasat în str. Progresul, nr.23

◾️ Finalizare implementare proiect: 28 decembrie 2023.

𝐒𝐭𝐚𝐝𝐢𝐮𝐥 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢:
◾️ Achiziţie în derulare pentru furnizare echipamente (semafoare inteligente, dotarea Centrului de management al traficului, etc);
◾️ În prezent se desfăşoară evaluarea propunerii tehnice;
◾️ Verificare ANAP pe toată durata achiziţiei;
◾️ Durata execuţie contract: 12 luni.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Un autoturism a fost cuprins de flăcări din cauza unui scurtcircuit

Published

on

Astăzi, pe strada Locomotivei din Călărași, un autoturism a fost cuprins de flăcări în fața magazinului Supeco. Incidentul a avut loc în jurul orei 13:00, când o femeie care se întorcea de la cumpărături a observat că mașina sa începe să scoată fum de dedesubt.

Potrivit martorilor oculari, fumul a devenit din ce în ce mai dens în doar câteva minute, după care flăcările au cuprins rapid partea din față.

Trecătorii, care au asistat la scenă, au reacționat și au încercat să stingă focul folosind extinctoarele de la fața locului.

Din fericire, în urma acestui incident nu au fost înregistrate victime. De asemenea, niciun alt participant la trafic sau pieton nu a fost rănit.

Advertisement

Echipajele de pompieri au sosit rapid la fața locului și au preluat controlul asupra situației.

În urma evaluării inițiale, se pare că incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit la sistemul electric al mașinii.

Continue Reading

Știri

Activitatea polițiștilor locali din Călărași din luna iunie: 229 de amenzi în valoare de peste 95.000 de lei și 580 de persoane legitimate

Published

on

Primăria Municipiului Călărași publică raportul de activitate al poliției locale din municipiul Călărași. În luna iunie 2024, autoritățile au aplicat 229 de amenzi în valoare totală de peste 95.000 de lei, au legitimat 580 de persoane, au constat 355 de fapte antisociale și au intervenit la 288 de sesizări primite telefonic. Pe lângă asta, 71 de șoferi care nu respectau prevederile privind staționarea/parcarea au primit informări. 

În această perioada polițiștii locali din cadrul Direcției Poliția Locală Călărași au desfășurat următoarele activități specifice:

– au fost legitimate un număr de 580 persoane;

– au intervenit la 245 sesizări primite prin Dispeceratul instituției și 43 sesizări primite prin sistemul unic 112;

Advertisement

– au aplanat 31 stări conflictuale;

– au aplicat 71 de informări posesorilor de autovehicule care nu respectau prevederile legale privind staționarea/parcarea, au emis 31 de invitații la sediul instituției pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au săvârșit anumite fapte antisociale;

În perioada analizată, Direcția Poliția Locală Călărași, prin polițiștii locali aflați în dispozitivele stradale, au constatat 355 fapte antisociale și au aplicat un număr de 229 sancțiuni contravenționale (valoarea totală a amenzilor aplicate însumând 95.860 lei) și 126 avertismente verbale, la actele normative la care poliția locală este abilitată, conform atribuțiilor stabilite de legea de organizare și funcționare. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pompierii călărășeni au adus cinste județului nostru la faza interjudețeană a Competiției Serviciilor Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgenţă

Published

on

Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă (SVSU și SPSU) din cinci județe s-au întrecut în cadrul Concursurilor profesionale – Faza interjudeţeană, unde și-au dovedit calităţile şi aptitudinile de pompieri. Competiția a fost organizată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență “General Eremia Grigorescu” al județului Galați, gazdă fiind Stadionul Dunărea Galați. SVSU Grădiștea Călărași și SPSU Saint-Gobain Glass Călărași au reprezentat județul nostru și au obținut locuri de cinste în competiție. 

Echipele care au reprezentat județul nostru au fost pompierii din cadrul SVSU Grădiștea Călprașii şi SPSU Saint-Gobain Glass Călărași. Acestea au avut de înfruntat echipajele din județele Brăila, Constanța, Galați și Ialomița. 

La finalul competiției, clasamentul pe probe a fost următorul:

– Dispozitivul de intervenție la SPSU:

Advertisement

Locul 1: SPSU Vard Shipyards Romania Brăila

Locul 2: SPSU Oil Terminal S.A. Constanța

Locul 3: SPSU Saint-Gobain Glass Călărași

– Dispozitivul de intervenție și Ștafeta 4x 100 metri la SVSU:

Locul 1: SVSU Grădiștea Călărași

Advertisement

Locul 2: SVSU Cosmești Galați

Locul 3: SVSU Ciocile – Brăila

ISU Galați precizează că la sfârșitul competiției, toți concurenții și-au demonstrat abilitățile necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate