in

Călărași – Răspândirea cazurilor de infectare COVID-19 până pe 7 octombrie 2020

Răspândirea cazurilor de infectare COVID-19 până pe 7 octombrie 2020 România/Toate Județele

COMITETUL JUDEȚEAN PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ CĂLĂRAȘI

INFORMARE DE PRESĂ
08.10.2020, ora 14.00

În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, astăzi, 8 octombrie, la nivelul județului Călărași sunt 943 cazuri confirmate pozitiv cu COVID-19, dintre care 161 sunt active, 382 au fost declarate vindecate și 38 persoane au decedat.
În carantină la domiciliu sunt 382 de persoane, 97 persoane sunt în izolare la domiciliu și 76 de persoane în izolare instituționalizată (internate).

Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus, cât și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.
Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi efectuează zilnic acţiuni de informare preventivă în localităţile judeţului, iar cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control la operatori economici şi instituţii publice în vederea respectării măsurilor prevăzute de lege.

Vă rugăm să respectați măsurile stabilite de autorități și de specialiști în perioada stării de alertă, distanțarea fizică, evitarea aglomerațiilor, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor și purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri necesare pentru a proteja sănătatea tuturor.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

1.5 2 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Călărași: Cod portocaliu de furtună și ploi torențiale pentru județul Călărași

Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Călărași nu este închisă