Connect with us

Breaking News

Călărași: Proteste pe perioadă nedeterminată a angajaților din Sport și Tineret! VIDEO

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Sindicaliştii din Sport şi Tineret, salariaţii unităţilor subordonate Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse: cluburi sportive, Direcţii judeţene pentru Sport şi Tineret, Case de Cultură ale Studenţilor şi Complexuri Sportive Naţionale, au continuat și astăzi protestele începute joi. Aceștia cer guvernanților o majorare de 25% a salariilor din Sport și Tineret.

Potrivit unui comunicat al Sindicatului Naţional Sport şi Tineret (SNST), salariul mediu al angajaţilor din Sport şi Tineret este de puţin peste 3.000 lei pe lună. „Nu ne este plătită munca suplimentară, nici munca din zilele de sâmbătă şi duminică! Deşi muncim de regulă în weekend-uri, nu suntem plătiţi şi nu ni se acordă timp liber corespunzător din cauza lipsei de personal”, se arată în comunicatul citat.

Prin protestele organizate, SNST vrea să atragă atenţia guvernanţilor asupra salariilor foarte mici aflate în discrepanţă majoră „faţă de cele ale altor colegi din familia ocupaţională Administraţie”. „Suntem nevoiţi să cerem în stradă respectarea principiilor Legii salarizării: egalitate, nediscriminare şi respectarea muncii noastre. În fapt, aceste principii sunt profund trunchiate de diferenţele salariale foarte mari, de peste 2.000 lei în unele cazuri, faţă de angajaţii cu funcţii similare ai altor instituţii de acelaşi rang. Considerăm inadmisibilă perpetuarea acestei situaţii şi ne cerem drepturile. Vom continua protestele la nivel local, la unităţile noastre şi la Prefecturi, apoi venim la Bucureşti, în faţa ministerelor şi a Guvernului. Suntem hotărâţi să mergem până la capăt, până la oprirea activităţii”.

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret – SNST, reprezintă salariaţii din cadrul Direcţiilor Judeţene pentru Sport şi Tineret, Cluburilor Sportive Municipale, Caselor de Cultură ale Studenţilor, Complexul Cultural – Sportiv Studenţesc Tei, Complexurile Sportive Naţionale, Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor, Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport – INCS, Federaţii Sportive Naţionale, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse – MFTES şi Agenţia Naţională pentru Sport – ANS.

Advertisement

Breaking News

VIDEO. Bărbat salvat din mijlocul lacului cu ajutorul unui vehicul SHEERP. Cum a ajuns bărbatul în această situație

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Pompierii militari oltenițeni au intervenit sâmbătă, 12 aprilie pentru salvarea unui pescar în vârstă de 63 de ani, care a rămas blocat în mijlocul Bălții Mari din apropierea Olteniței. Bărbatul s-a folosit de o anvelopă auto, transformată într-o barcă.

A strigat după ajutor și a fost auzit de o persoană care solicitat prin 112 intervenţia salvatorilor.

A avut nevoie de ajutorul pompierilor după ce a căzut de pe o barcă improvizată și a rămas blocat în stuf.

Cu suportul unui vehicul de tip SHEERP, echipajele de intervenție au reușit să-l scoată la mal în doar 35 de minute.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

LIVE. Campionatul Național de Lupte Libere, transmis în direct de Călărași PRESS

Published

on

Campionatul Național de Lupte Libere la Călărași

Continue Reading

Breaking News

Vlad Sârzea și Enache Georgiana au trecut în tabăra lui Marius Dulce! De ce au luat cei doi această decizie

Published

on

By

În cadrul unei conferințe de presă organizate miercuri, 3 aprilie, de către Organizația PSD Călărași, primarul Marius Dulce a anunțat că în echipa lui s-au alăturat doi membri importanți: Vlad Sârzea și Georgiana Enache.

Vlad Sârzea a făcut parte din PRO România și a decis să treacă la PSD după ce partidul pe care l-a reprezentat urmează să se alieze cu AUR. De asemenea, acesta și-a încheiat, recent, mandatul de consilier local. Astfel, situațiile pe care le-a întâmpinat de-a lungul carierei, dar și experiența dobândită în acest domeniu l-au determinat să ia decizia de a se alătura unei echipe solide.

„Anul acesta îmi închei primul mandat de consilier local, a fost unul de învățare, făcând parte dintr-o echipă mică, de doi consilieri, nu am putut să facem o schimbare majoră, dar am avut o colaborare foarte bună cu domnul primar și cu echipa Marius Dulce, ceea ce m-a convins să continui în acest fel, să merg împreună cu această echipă, o echipă puternică, care dorește să continue niște proiecte concrete. Doresc să facem treabă în continuare și vocea mea să fie mai vizibilă”, a declarat Vlad Sârzea.

Odată cu acesta, și medicul primar diabetolog, Georgiana Enache, în vârstă de 49 de ani, a decis să intre în echipa PSD, întrucât a constatat că misiunea partidului se aliniază foarte bine cu principiile după care se ghidează în activitatea ei de doctor. Mai exact, atât acțiunile ei, cât și obiectivele echipei conduse de Marius Dulce sunt orientate spre beneficiul oamenilor.

„Am fost timp de 3 ani și câteva luni directorul medical al spitalului și m-am regăsit în politica Partidului Social Democrat prin orientarea către binele omului, binele cetățeanului, eu, ca medic, ca structură, sunt așa. (…) Asta am încercat să urmăresc în întreaga mea activitate”, a explicat Georgiana Enache.

Advertisement

Ulterior discursurilor susținute de noii membri, primarul s-a arătat foarte încântat de alegerea acestora și i-a asigurat că vor avea o colaborare foarte bună în proiectele întreprinse de PSD: „Vreau să vă mulțumesc pentru că ați ales echipa PSD, echipa Marius Dulce, acest lucru nu face decât să mă onoreze și, cu siguranță, vom avea proiecte frumoase și bune pentru comunitate”.

Continue Reading

Cele mai vizualizate