Connect with us

Știri

Călărași: Povestea Florinei a impresionat o lume întreagă până la lacrimi! Tânăra a primit cel mai frumos cadou din partea polițiștilor și jandarmilor

Published

on

Florina este o tânără specială din Călărași, are nevoi diferite față de un om simplu, însă a depășit această situație și a devenit o tânără puternică și face performanță. Cântă și impresionează cu vocea ei blândă. Casa fetei este plină de trofee și diplome obținute de-a lungul timpului la multe concursuri de muzică la care aceasta a participat.

Povestea fetei nevăzătoare cu voce blândă a fost scrisă de Canal SUD, iar mobilizarea pentru sprijinirea cauze a fost una impresionantă.

Bună ziua, ne întoarcem de la Festivalul “Stele pe Cer” susținut în comuna Călinești județul Argeș, unde fetița mea a obținut marele Trofeu. Fetița mea se numește Florina, merge la Școala specială Călărași Nr.2, pentru că este nevăzătoare.
Pășește într-o lume a întunericului și cu toate acestea străbate munții și câmpiile dar nu a rostit niciodată cuvântul “greu”.
Nu vrem nimic, vrem doar să încurajăm și alți copii care se află într-o situație delicată iar fetița mea, Florina poate să fie un exemplu pentru mulți alți copii aflați poate chiar în aceeași situație”.
a fost mesajul transmis de mama Florinei către redacția Canal SUD.

Diagnosticul Florinei este dezlipire totală de retină. Ea nu vede deloc iar acest diagnostic nu mai poate fi schimbat. Cu toate acestea are vise mărețe legate de muzică, este o mare admiratoare a Ilenei Șipoteanu și a multor alți cantăreți și compozitori.

Advertisement

Pasiunea pentru muzică a descoperit – o de mică la vârsta de 3 ani, ascultând-o pe Ileana Șipoteanu și pe Cleopatra Stratan.
A început să cânte muzică populară prin 2013, pe vremea când era la grădiniță încurajată de educatoarea ei. În 2016 a participat la primul concurs de muzică la “Festivalul Pro Muzica” care a avut loc la Craiova. De atunci a strâns sute de trofee și medalii.

Florina face parte din grupul “Flores Campi”, coordonat de Alexandrina Boranda.

“Profesoara mea de canto, Alexandrina Boranda, mă susține în tot ce fac și vreau să îi mulțumesc. Pentru mine nu este doar profesoară de canto, este mai mult, este ca o mamă. Îmi este mereu alături și m-a învățat foarte multe lucruri”.

Florina este elevă în clasa a IX a iar noi am constatat ca ea nu poate să scrie, nu poate să citească și nu poate socoti.

Nu am nevoie de nimic, nu mă plâng că am lipsuri, mă mulțumesc și cu atât chiar dacă nu văd, am tot ce îmi trebuie, am familia lângă mine, am prieteni, am profesori care mă ajută și mă înțeleg de fiecare dată și aceste lucruri îmi sunt de ajuns”.

Advertisement

MAȘINĂ DE SCRIS ȘI IMPRIMANTĂ SPECIALĂ PENTRU FLORINA

Redacția Canal SUD a aflat că Florina are nevoie de o mașină de scris în “Braille”. Costurile se ridică la peste 6000 de lei, iar familia nu și-ar fi putut permite prea curând o astfel de aparatură.

DIN INIMĂ PENTRU FLORINA!

“Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, alături de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași au fost ajutoarele lui Moș Crăciun. Am aflat din presa locală de povestea Florinei, o fetiță nevăzătoare din municipiul Călărași,  și am știut că o vom ajuta, ne-au unit forțele și am reușit să îi îndeplinim dorința. Moș Crăciun ne-a trimis la ea cu un laptop și o imprimată adaptate nevoilor sale, acestea îi vor fi de folos la școală cât și acasă. De asemenea, am reușit să strângem și o sumă de bani ce sperăm că îi vor face Florinei și familiei sale sărbătorile de iarnă mai frumoase. Astăzi, Florina ne-a impresionat până la lacrimi. Mulțumim tuturor colegilor care s-au implicat!” – a transmis IPJ Călărași într-un comunicat de presă.

 

CONT IBAN: RO60 RNCB 0702 1674 3347 0001
Căruțașu Marina Florina
Banca Comercială Română ( BCR).

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Un autoturism a fost cuprins de flăcări din cauza unui scurtcircuit

Published

on

Astăzi, pe strada Locomotivei din Călărași, un autoturism a fost cuprins de flăcări în fața magazinului Supeco. Incidentul a avut loc în jurul orei 13:00, când o femeie care se întorcea de la cumpărături a observat că mașina sa începe să scoată fum de dedesubt.

Potrivit martorilor oculari, fumul a devenit din ce în ce mai dens în doar câteva minute, după care flăcările au cuprins rapid partea din față.

Trecătorii, care au asistat la scenă, au reacționat și au încercat să stingă focul folosind extinctoarele de la fața locului.

Din fericire, în urma acestui incident nu au fost înregistrate victime. De asemenea, niciun alt participant la trafic sau pieton nu a fost rănit.

Advertisement

Echipajele de pompieri au sosit rapid la fața locului și au preluat controlul asupra situației.

În urma evaluării inițiale, se pare că incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit la sistemul electric al mașinii.

Continue Reading

Știri

Activitatea polițiștilor locali din Călărași din luna iunie: 229 de amenzi în valoare de peste 95.000 de lei și 580 de persoane legitimate

Published

on

Primăria Municipiului Călărași publică raportul de activitate al poliției locale din municipiul Călărași. În luna iunie 2024, autoritățile au aplicat 229 de amenzi în valoare totală de peste 95.000 de lei, au legitimat 580 de persoane, au constat 355 de fapte antisociale și au intervenit la 288 de sesizări primite telefonic. Pe lângă asta, 71 de șoferi care nu respectau prevederile privind staționarea/parcarea au primit informări. 

În această perioada polițiștii locali din cadrul Direcției Poliția Locală Călărași au desfășurat următoarele activități specifice:

– au fost legitimate un număr de 580 persoane;

– au intervenit la 245 sesizări primite prin Dispeceratul instituției și 43 sesizări primite prin sistemul unic 112;

Advertisement

– au aplanat 31 stări conflictuale;

– au aplicat 71 de informări posesorilor de autovehicule care nu respectau prevederile legale privind staționarea/parcarea, au emis 31 de invitații la sediul instituției pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au săvârșit anumite fapte antisociale;

În perioada analizată, Direcția Poliția Locală Călărași, prin polițiștii locali aflați în dispozitivele stradale, au constatat 355 fapte antisociale și au aplicat un număr de 229 sancțiuni contravenționale (valoarea totală a amenzilor aplicate însumând 95.860 lei) și 126 avertismente verbale, la actele normative la care poliția locală este abilitată, conform atribuțiilor stabilite de legea de organizare și funcționare. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pompierii călărășeni au adus cinste județului nostru la faza interjudețeană a Competiției Serviciilor Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgenţă

Published

on

Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă (SVSU și SPSU) din cinci județe s-au întrecut în cadrul Concursurilor profesionale – Faza interjudeţeană, unde și-au dovedit calităţile şi aptitudinile de pompieri. Competiția a fost organizată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență “General Eremia Grigorescu” al județului Galați, gazdă fiind Stadionul Dunărea Galați. SVSU Grădiștea Călărași și SPSU Saint-Gobain Glass Călărași au reprezentat județul nostru și au obținut locuri de cinste în competiție. 

Echipele care au reprezentat județul nostru au fost pompierii din cadrul SVSU Grădiștea Călprașii şi SPSU Saint-Gobain Glass Călărași. Acestea au avut de înfruntat echipajele din județele Brăila, Constanța, Galați și Ialomița. 

La finalul competiției, clasamentul pe probe a fost următorul:

– Dispozitivul de intervenție la SPSU:

Advertisement

Locul 1: SPSU Vard Shipyards Romania Brăila

Locul 2: SPSU Oil Terminal S.A. Constanța

Locul 3: SPSU Saint-Gobain Glass Călărași

– Dispozitivul de intervenție și Ștafeta 4x 100 metri la SVSU:

Locul 1: SVSU Grădiștea Călărași

Advertisement

Locul 2: SVSU Cosmești Galați

Locul 3: SVSU Ciocile – Brăila

ISU Galați precizează că la sfârșitul competiției, toți concurenții și-au demonstrat abilitățile necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate