Connect with us

INFO TRAFIC

Călărași: A gonit cu peste 200 km/h pe DN21 și a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor. Polițiștii au descoprit de ce nu a oprit

Published

on

În timpul operațiunilor pentru asigurarea siguranței comunității în acest weekend, forțele de poliție au răspuns la 169 de sesizări din partea cetățenilor. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere a 37 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

În perioada 09 – 11 iunie a.c., peste 460 de polițiști au acționat în județul Călărași pentru a preveni faptele antisociale și a menține ordinea și siguranța publică.

Polițiștii au intervenit în 169 de incidente semnalate prin S.N.U.A.U. 112 și au organizat 26 de acțiuni. Ca rezultat al activităților desfășurate, polițiștii au constatat 52 de infracțiuni, iar 4 persoane au fost prinse în flagrant.

De asemenea, pentru abaterile șoferilor, polițiștii au scris 556 de amenzi în valoare de peste 194.000 de lei.

Advertisement

Polițiștii de circulație au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor rutiere, constatând 4 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 37 de permise de conducere și s-au retras 8 certificate de înmatriculare.

De exemplu, la data de 10 iunie a.c., polițiștii rutieri din Inspectoratul de Poliție Județean Călărași au organizat o acțiune pentru combaterea riscului rutier, cu accent pe viteză, alcool și droguri.

În urma acestei acțiuni, au fost identificate 175 de persoane, s-au aplicat 134 de amenzi contravenționale, s-au reținut 15 permise de conducere și s-au retras 2 certificate de înmatriculare.

Într-un caz specific, în jurul orei 17:10, pe D.N.21, în afara localității Ștefan Vodă, județul Călărași, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit un bărbat în vârstă de 34 de ani care conducea un autoturism cu o viteză de 201 km/h, ignorând semnalele acustice și luminoase ale poliției.

A urmat o urmărire a autoturismului pe o distanță de aproximativ 7 km, după care mașina a fost interceptată în dreptul Mănăstirii Radu Negru. Testul cu aparatul etilotest a indicat rezultat negativ, în timp ce testul cu aparatul DrugTest a relevat prezența THC.

Advertisement

Conducătorul auto a fost dus la spital, unde i s-au prelevat mostre de sânge și urină pentru analize. A fost deschis un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


 

INFO TRAFIC

Accident pe DN21: Trafic îngreunat între Ștefan Vodă și Drajna

Published

on

ACTUALIZARE | ora 15:00 – Traficul a fost eliberat, iar în prezent se circulă în condiții normale. 

Știrea inițială 14:00

Un accident rutier a avut loc în această după-amiază, în jurul orei 14:00, pe Drumul Național 21 (DN21), între localitățile Ștefan Vodă și Drajna. Incidentul a fost cauzat de neatenția unor șoferi, rezultând în coliziunea a trei autovehicule.

Potrivit martorilor, evenimentul a avut loc în momentul în care un camion a încetinit pentru a vira la dreapta. Din nefericire, cele două mașini care circulau în spatele camionului nu au menținut distanța de siguranță necesară și s-au ciocnit. Impactul a provocat o reacție în lanț, implicând toate cele trei vehicule.

Advertisement

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, însă accidentul a dus la perturbarea semnificativă a traficului în zonă. În prezent, circulația se desfășoară cu dificultate, iar poliția rutieră este la fața locului pentru a dirija traficul și pentru a investiga circumstanțele exacte ale incidentului.

 

Camionul care a încetinit ca să iasă de pe sensul de mers

 

Continue Reading

INFO TRAFIC

Ravagii printre șoferii din Călărași. Acțiunea RAR a lăsat fără taloane auto mai mulți șoferi. Drogurile și alcoolul nu au lipsit din acest weekend

Published

on

În serile de 5 și 6 iulie a.c., în intervalul orar 18:00 – 22:00, respectiv 18:00-02:00, în municipiul Călărași, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, alături de un echipaj de control al traficului din cadrul Registrului Auto Român-R.A.R., au organizat acțiuni de tip „blitz”.

Aceate activități au avut drept scop creșterea gradului de siguranță rutieră, accentul fiind pus pe combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, combaterea consumului de băuturi alcoolice și/sau substanțe interzise, a vitezei excesive, a conducerii agresive și a verificării stării tehnice a vehiculelor.

În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost efectuate 92 de verificări ale autoturismelor, dintre care 29 au fost și inspectate de către echipajul din cadrul Registrului Auto Român.

În urma acestor verificări, au fost efectuate 93 de testări cu aparatele din dotare, dintre care 3 reieșind cu rezultat pozitiv.

Advertisement

Totodată, polițiștii au aplicat 59 de sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de peste 28 de mii de lei.

De asemenea, polițiștii au reținut, în vederea suspendării, 4 permise de conducere: 1 pentru conducere sub influența alcoolului, 1 pentru efectuarea manevrei de depășire în mod neregulamentar, 1 pentru depășirea vitezei de deplasare și 1 pentru conducere sub influența substanțelor interzise și, tot ca măsură complementară, polițiștii au retras 23 de certificate de înmatriculare.

În cadrul acestor acțiuni, polițiștii au constatat în flagrant delict o infracțiune la regimul rutier, pentru care au dispus măsurile legale în consecință.

Advertisement
Continue Reading

INFO TRAFIC

Accident pe DN31, în Grădiștea: O ambulanță care transporta o gravidă s-a răsturnat

Published

on

Miercuri dimineață, în jurul orei 03:45, în localitatea Grădiștea, s-a produs un grav accident de circulație pe Drumul Național 31. O ambulanță s-a răsturnat după ce a acroșat un alt autoturism. Ploaia torențială a redus considerabil vizibilitatea și a creat condiții periculoase de rulare, contribuind la acest incident nefericit.
Zgomotul din impact i-a trezit pe mai mulți vecini care au ieșit într-un suflet să vadă ce s-a întâmplat. Tot ei au fost cei care au intervenit la fața locului înainte sosirii echipajelor de prim ajutor. Asistenta care se afla în spate cu pacienta însărcinată a fost proiectată printr-un geam. Aceasta a suferit un traumatism cranian cu plagă deschisă. Gravida a scapat teafără, spun martorii, insă a fost preluată de un alt echipaj SAJ și transportată la UPU Călărași.

Conform primelor informații disponibile, ambulanța se afla în misiune, deplasându-se către Spitalul din Călărași cu o gravidă. În urma accidentului, traficul rutier pe DN 31 a fost complet blocat.

La locul accidentului s-au deplasat echipaje de poliție, pompieri și alte ambulanțe. Vom continua să actualizăm informațiile pe măsură ce situația evoluează. În acest moment, intervențiile sunt în plină desfășurare și se iau toate măsurile necesare.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate