Connect with us

Știri

Burse de 100.000 de euro oferite de Ecoaqua pentru elevii din Călărași

Published

on

Ecoaqua, operatorul călărășean de apă și canal, continuă să susțină educația. În anul școlar 2022-2023, în parteneriat cu Consiliul Județean, 38 de elevi primesc burse de merit în valoare totală de aproape 100.000 de euro. De asemenea, Eduard Grama, directorul Ecoaqua, sprijină și elevii pasionați de robotică care fac parte din echipa Danube Robotics.

Programul de burse de merit a început anul acesta, unde 38 de elevi sunt premiați cu 1000 de lei lunar pe o perioadă de un an, adică un sprijin financiar de 12.000 de lei pentru fiecare elev în parte. Eduard Grama a transmis că își dorește să ofere aceste burse și în următorul an școlar.

„Am considerat că acest operator de apă și canal are obligația să vină către comunitate și să ofere cel puțin studenților și elevilor anumite facilități. Împreună cu președintele Vasile Iliuță am discutat că ar fi benefic să ne îndreptăm către școli. Am stabilit să asigurăm burse de merit elevilor care îndeplinesc anumite condiții și criterii. Nu știu dacă cineva, până la acest moment, a asigurat un număr atât de mare de burse. Sper ca în continuare să găsim înțelegere din partea acționarilor și să continuăm acest program în anul 2024-2025. Să facem din asta un obicei. Poate devenim un exemplu și pentru ceilalți”, a spus directorul Ecoaqua.

Beneficiarii burselor sunt elevii cu nota 10 la purtare și care au obținut media generală de cel puțin 9,90.

Advertisement

Știri

20 de jandarmi au fost avansați în grad la Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași

Published

on

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași a avansat în grad 20 de jandarmi pentru modul de executare a misiunilor și îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu. Festivitatea a avut loc la începutul săptămânii, în contextul sărbătoririi Zilei Naționale a României. 

Din cei 20 de jandarmi, un ofițer a fost avansat în gradul de locotenent – colonel, un ofțier în gradul de maior, 16 subofițeri în gradul de plutonier adjutant șef și doi subofițeri în gradul de plutonier adjutant. 

„Noile grade au fost înmânate de către colonelul Marcu Ionel ca urmare a rezultatelor deosebite înregistrate pe parcursul carierei de jandarm. Astfel de avansări, înaintea expirării stagiului minim în grad au loc cu ocazia Zilei Naționale a României și a Zilei Jandarmeriei Române.”, a declarat Ana-Maria Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Vasile Iliuță transmite urări de bine ceror care își aniversează onomastica

Published

on

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a luat parte la liturghia săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu cu ocazia sărbătorii Sfântului Mare Ierarh Nicolae, așa cum scrie pe o platformă de socializare.

Liturghia a avut loc în biserica „Sfânta Mare Muceniță Anastasia”, unde a mai fost prezent, printre alții, și Marius Dulce, primarul municipiului Călărași. 

„Am aflat, din predica rostită astăzi, că viața acestui mare sfânt poate fi rezumată în două lecții de viață. Prima lecție este aceea a căutării neîncetate a Cuvântului lui Dumnezeu în tot ce facem și tot ce gândim. A doua lecție este cea care ne arată că este imposibil să cunoști Cuvântul Domnului și să nu-l folosești imediat prin acțiuni caritabile față de cei aflați în nevoie: de la Sfântul Nicolae învățăm caritatea activă care produce schimbări reale!”, a scris Vasile Iliuță pe Facebook. 

Președintele Consiliului Județean le urează călărășenilor să se bucure în pace de ziua Sfântului Nicolae și le transmite sănătate celor care își aniversează onomastica”. 

Advertisement

 

Continue Reading

Știri

Vezi filmele care rulează în decembrie la Cinema Călărași

Published

on

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași anunță programul filmelor ce vor rula în perioada 08 – 29 decembrie la Cinema 3D/2D Călărași. Vor rula 7 filme, printre care Wonka, cu Timothée Chalamet, Aquaman și Regatul Pierdut, cu Jason Momoa, și The Pod Generation, cu Emilia Clarke. 

Iată lista completă a filmelor și programul: 

Pentru copii, elevi, studenți și pensionari, prețul biletului este de 12 lei și 18 lei pentru persoanele cu vârsta de peste 14 ani. Biletele pot fi achiziționate doar fizic, de la casieria cinematografului, de marți până vineri între orele 12:00 – 20:00, iar sâmbătă și duminică între orele 9:00 – 20:00. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate