in

Budești/ Primar Nae Sinel prezintă stadiul lucrărilor

Anul 2020 vine cu ambiții mari în Orașul Budești. Primarul Nae Sinel alături de viceprimarul Nae Florin s-au mobilizat și au demarat mai multe lucrări în orașul pe care îl administrează de câțiva ani. În prezent, la Budești de desfășoară lucruri de modernizare la rețeaua de canalizare din Aprozi, execuția din acest moment fiind de aproximativ 35%, iar la Gruiu și Buciumeni, în maxim câteva zile se va emite Ordinul de începere a lucrărilor.

Primar Nae Sinel: “De la momentul semnării contractelor de finanțare cu Ministerul Dezvoltării au trecut aproape 2 ani. Lucrările nu se efectuează în prag de alegeri, pentru că așa am vrut noi. Acestea se datorează contestațiilor, obținerii foarte greu a  avizelor legale. Abia anul trecut am finalizat documentația pentru satul Aprozi unde lucrările sunt în plină desfășurare.” spune edilul, apoi continuă

“Imediat în primăvară urmează să venim cu partea de pietruire, iar la jumătatea lunii ianuarie vom emite ordinul de începere a lucrărilor pentru Gruiu și Buciumeni. Depinde de starea vremii, dar până în vară vor fi finalizate, după aceea vom realiza celelalte lucrări. Canalizarea presupune cele mai importante lucrări, respectiv realizarea de canalizații îngropate la cca. 2 metri. După aceasta pietruim și pregătim terenul pentru rețeaua de apă și în sfîrșit asfaltare.

Cel mai important este proiectul de introducere a gazelor naturale. La început de an vrem să introducem în buget sumele necesare. Pentru gaze avem în lucru un studiu cu o firmă de la Călărași pe o sumă modică, ce reprezintă cheltuieli privind proiectul de racordare la rețea a instițuțiilor din localitate. Vom face și un studiu pentru a identifica și pe cetățenii ce doresc racordarea la această rețea de gaze. Privind firma ce lucrează la rețeaua de canalizare, are expertiză, utilaje, oameni caificați, lucrările sunt controlate de diriginte la 2 zile.

CAMERA DE GARDĂ LA BUDEȘTI

Unitatea medicală din Budești este dotată cu 3 cabinete: stomatologie, fizioterapie și unul TBC.

Nae Sinel: “Am avut recent un deces în familia fostului primar Iorgu, îmi cer scuze pentru că nu le-am transmis La mulți ani la sfârșit de an ca de obicei.  Un alt eveniment nedorit ar fi desființarea de către Instanță a Consiliului Local. Suntem în proces de 1 an. Dr. Matei Ionel de la PNL a solicitat dizolvarea Consiliului Local Budești. La sfârșitul anului s-a decis dizolvarea, acum suntem în procedura de recurs. Dizolvarea presupune că nu se poate aproba bugetul și face investiții Nu se pot face plăți pentru populație.  Nu putem duce la sfărșit proiectele din cauza acestui act gândit de PNL. Chiar și așa, sunt încrezător. Anul acesta vom finaliza canalizarea, apoi aducțiunea de apă și de gaz, urmate de asfaltare. Acestea sunt proiectele mele pe care vreau să le duc la bun sfârșit – a explicat primarul Nae Sinel, cerînd locuitorilor să aibe încredere în el.” – declară edilul din Budești, Nae Sinel 

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Anunț public – documentație de achiziție

Apelurile la 112, de pe telefoanele cu sistem de operare Android, vor putea fi localizate cu ajutorul tehnologiei AML