Connect with us

Știri

Budești: Doi funcționari condiționează bunul mers al primăriei

Published

on

Problemele din Orașul Budești se pare că nu s-au terminat nici în acest moment. Fostul primar a părăsit funcția de conducere din cauza unor factori încă „necunoscuți”, dar vizibili pentru puține persoane. Fostul edil, Iorgu Dumitru a declarat pentru presa locală că motivul demisiei sale se reflectă în câțiva factori principali.

Foto: Actualitatea de Călărași

Acesta a stat în funcția de primar pentru o perioadă de doar 8 luni. Din declarațiile făcute de fostul primar  se înțelege faptul că acesta nu a avut nici o reușită în perioada mandatului.

OAMENII DIN PRIMĂRIE

Primarul Nae Sinel, un om simplu, locuitor al comunei Budești. Un om de bună credință, spun cetățenii. De profesie electromecanic, născut în 1976.  Acesta deține funcția de primar interimar a primăriei din Orașul Budești. Nae Florin este consilier local cu atribuții de viceprimar, acesta având apartenență politică în Partidul Social Democrat.

Cei doi fac o echipă minunată, au planuri mari și sustenabile pentru orașul Budești. Unul dintre aceste proiecte face referire la problemele ce țin de serviciul de salubrizare, problema gunoaielor din orașul Budești. Această problemă a apărut din cauza neplăţii facturilor restante către prestator.

Totodată, Nae Sinel și Nae Florin doresc să rezolve problemele rețelei de apă, problemele sistemului de preluare a apei pluviale, vor să asfalteze străzile, să implementeze un proiect de iluminat public, necesar de altfel în acest oraș.

Orașul Budești … un oraș doar cu numele… felul în care a ajuns în acest moment este jalnic. Oare de unde se trag toate acest lipsuri? De ce nu se face nimic pentru locuitori? Oamenii sunt nemulțumiți de administrație, dar aceștia nu bănuiesc ce se întâmplă, de fapt în interiorul unei instituții unde ar trebui să se stabilească priorități pentru locuitori…

INTERESE ȘI POLITICĂ

Cunoscătorii problemelor din primărie ne spun că în această instituție sunt interese și lupte politice. Chiar Nae Sinel ne confirmă ceea ce nu s-a spus. Secretarul și contabila șefă din cadrul Primăriei Orașului Budești se pare că au afinități către Partidul Național Liberal.

Pentru o echidistanță totală asupra acestui caz, am abordat problema din două perspective. Am solicitat funcționarilor din cadrul primăriei un punct de vedere asupra acuzațiilor ce se fac asupra lor.

Contabila șefă din primărie a răspuns solicitării noastre și ne-a explicat ce se întâmplă în primărie.

Aceasta şi-a luat concediu medical pe data de 28 decembrie, chiar în ziua în care se puteau efectuau ultimele plăți către prestatori, printre care și serviciile de salubrizare ale celor de la IRIDEX. Drept urmare, aceștia au rămas neplătiți și nu și-au mai prestat serviciile stabilite prin contract.

Primarul și viceprimarul ne spun că secretarul primăriei împreună cu contabila șefă îngreunează demersurile documentelor emise de primărie. Cei doi funcționari sunt navetiști din Oltenița.

CINE ARE DE SUFERIT

Din tot acest scandal ieftin au de suferit doar oamenii, locuitorii orașului Budești. Primarul în funcție a depus proiecte pentru realizarea canalizării din Buciumeni, vor să continue reabilitarea rețelei de apă canal, asfaltarea, inserarea conductelor de gaze naturale în oraș.

Se pare că locutorii din Budești nu cunosc realitatea, opoziția încurcă demersurile primarului și ale viceprimarului.

Viceprimarul Nae Florin, cu apartenență politică în PSD vorbește despre probleme create de cei din cadrul primăriei care se află în opoziţiei, cu alte cuvinte.. oameni de rea credință.

Suma de 18 miliarde lei vechi, bani care ar fi trebuit folosiți  pentru îmbunătățirea infrastructură.

Tot viceprimarul Nae Florin spune că bugetul a fost votat târziu din cauza salariaților ce au alte referințe politice, încercând sabotarea activităților.

Toate aceste lucruri făcute din răutate sau interes politic fac oamenii să sufere, aducând prejudicii și altor salariați.

Acest subiect merită mult interes, drept urmare, noi nu ne vom opri în acest punct și vom încerca să scoatem la suprafață tot ce se poate.

Vom urmări cu mare interes acest fenomen ce se pare că ia amploare în unele instituții din județul Călărași și nu vom ezita să facem cunoscute aceste „abuzuri” din partea funcționarilor.

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

De 1 iunie, Primăria Călărași și SPCTA-FL oferă acces liber celor mici la Bazinul de înot didactic

Published

on

Bazinul de înot didactic va avea program normal de lucru, cu acces liber pentru copii, de 1 iunie. Astfel, de Ziua Internațională a Copilului, acesta va fi deschis între orele 08:30 și 19:45.
Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ (SPCTAFL) Călărași vă aduce la cunostință că, în zilele de 3, 4 și 5 iunie 2023, bazinul va fi închis publicului.
Bazinul de înot didactic, situat în Călărași, b-dul Republicii, nr. 2 C, funcționează după următorul program:
◾️ de luni până vineri, între orele 08:30-19:45;
◾️ sâmbătă și duminică, între orele 09:15-20:30.
Continue Reading

Știri

Trupa Kompas în concert la Muzeul Municipal din Călărași

Published

on

Trupa Kompas din Călărași va susține un concert extraordinar în seara de 1 iunie 2023, începând cu ora 19:00, la Muzeul Municipal din Călărași.

De data aceasta, vă invităm să petreceți o seară spectaculoasă într-un cadru deosebit, la Muzeul Municipal din Călărași, unde trupa noastră, Kompas, vă va oferi un show memorabil. Deschiderea va fi făcută de chitara lui Iustin Stan, cu acorduri clasice pline de mister.

Abia așteptăm să vă întâlnim acolo și să vă oferim o experiență muzicală de calitate, însoțită de momente de neuitat. Biletele sunt disponibile la sediul muzeului. Vă așteptăm cu drag!” transmite Trupa Kompas într-o postare pe Facebook

Continue Reading

Știri

Pasajul Drajna va fi inaugurat. CNAIR face ultimele precizări

Published

on

Pasajul Drajna se va deschide mâine, la ora 10:00, oferind o soluție mult așteptată pentru problemele de trafic. Lucrările la cei 2,7 km ai acestui pasaj s-au încheiat cu două luni mai devreme decât era planificat inițial, anunța directorul Pistol Cristian.

Odată cu inaugurarea Pasajului Drajna, se vor elimina blocajele obișnuite care se formau la intersecția cu linia de cale ferată de la Dragalina.


Pe durata sezonului estival, când frecvența trenurilor spre litoral crește considerabil, șoferii erau nevoiți să aștepte în coadă la barieră timp îndelungat. Această problemă va fi rezolvată odată cu deschiderea noului pasaj.

Pasajul Drajna, amplasat în județul Călărași, pe DN21, a fost construit cu fonduri europene (POIM). Acesta reprezintă prima etapă a proiectului de infrastructură rutieră Transregio Brăila – Slobozia – Călărași – Chiciu, aducând astfel beneficii semnificative pentru comunitatea locală și pentru toți cei care călătoresc în această zonă.

Continue Reading

Cele mai accesate articole