Connect with us

Știri

Budești: Doi funcționari condiționează bunul mers al primăriei

Published

on

Problemele din Orașul Budești se pare că nu s-au terminat nici în acest moment. Fostul primar a părăsit funcția de conducere din cauza unor factori încă „necunoscuți”, dar vizibili pentru puține persoane. Fostul edil, Iorgu Dumitru a declarat pentru presa locală că motivul demisiei sale se reflectă în câțiva factori principali.

Foto: Actualitatea de Călărași

Acesta a stat în funcția de primar pentru o perioadă de doar 8 luni. Din declarațiile făcute de fostul primar  se înțelege faptul că acesta nu a avut nici o reușită în perioada mandatului.

OAMENII DIN PRIMĂRIE

Primarul Nae Sinel, un om simplu, locuitor al comunei Budești. Un om de bună credință, spun cetățenii. De profesie electromecanic, născut în 1976.  Acesta deține funcția de primar interimar a primăriei din Orașul Budești. Nae Florin este consilier local cu atribuții de viceprimar, acesta având apartenență politică în Partidul Social Democrat.

Cei doi fac o echipă minunată, au planuri mari și sustenabile pentru orașul Budești. Unul dintre aceste proiecte face referire la problemele ce țin de serviciul de salubrizare, problema gunoaielor din orașul Budești. Această problemă a apărut din cauza neplăţii facturilor restante către prestator.

Totodată, Nae Sinel și Nae Florin doresc să rezolve problemele rețelei de apă, problemele sistemului de preluare a apei pluviale, vor să asfalteze străzile, să implementeze un proiect de iluminat public, necesar de altfel în acest oraș.

Advertisement

Orașul Budești … un oraș doar cu numele… felul în care a ajuns în acest moment este jalnic. Oare de unde se trag toate acest lipsuri? De ce nu se face nimic pentru locuitori? Oamenii sunt nemulțumiți de administrație, dar aceștia nu bănuiesc ce se întâmplă, de fapt în interiorul unei instituții unde ar trebui să se stabilească priorități pentru locuitori…

INTERESE ȘI POLITICĂ

Cunoscătorii problemelor din primărie ne spun că în această instituție sunt interese și lupte politice. Chiar Nae Sinel ne confirmă ceea ce nu s-a spus. Secretarul și contabila șefă din cadrul Primăriei Orașului Budești se pare că au afinități către Partidul Național Liberal.

Pentru o echidistanță totală asupra acestui caz, am abordat problema din două perspective. Am solicitat funcționarilor din cadrul primăriei un punct de vedere asupra acuzațiilor ce se fac asupra lor.

Contabila șefă din primărie a răspuns solicitării noastre și ne-a explicat ce se întâmplă în primărie.

Aceasta şi-a luat concediu medical pe data de 28 decembrie, chiar în ziua în care se puteau efectuau ultimele plăți către prestatori, printre care și serviciile de salubrizare ale celor de la IRIDEX. Drept urmare, aceștia au rămas neplătiți și nu și-au mai prestat serviciile stabilite prin contract.

Advertisement

Primarul și viceprimarul ne spun că secretarul primăriei împreună cu contabila șefă îngreunează demersurile documentelor emise de primărie. Cei doi funcționari sunt navetiști din Oltenița.

CINE ARE DE SUFERIT

Din tot acest scandal ieftin au de suferit doar oamenii, locuitorii orașului Budești. Primarul în funcție a depus proiecte pentru realizarea canalizării din Buciumeni, vor să continue reabilitarea rețelei de apă canal, asfaltarea, inserarea conductelor de gaze naturale în oraș.

Se pare că locutorii din Budești nu cunosc realitatea, opoziția încurcă demersurile primarului și ale viceprimarului.

Viceprimarul Nae Florin, cu apartenență politică în PSD vorbește despre probleme create de cei din cadrul primăriei care se află în opoziţiei, cu alte cuvinte.. oameni de rea credință.

Suma de 18 miliarde lei vechi, bani care ar fi trebuit folosiți  pentru îmbunătățirea infrastructură.

Advertisement

Tot viceprimarul Nae Florin spune că bugetul a fost votat târziu din cauza salariaților ce au alte referințe politice, încercând sabotarea activităților.

Toate aceste lucruri făcute din răutate sau interes politic fac oamenii să sufere, aducând prejudicii și altor salariați.

Acest subiect merită mult interes, drept urmare, noi nu ne vom opri în acest punct și vom încerca să scoatem la suprafață tot ce se poate.

Vom urmări cu mare interes acest fenomen ce se pare că ia amploare în unele instituții din județul Călărași și nu vom ezita să facem cunoscute aceste “abuzuri” din partea funcționarilor.

https://youtu.be/qK6oKmLZgQo

 

Advertisement

 

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Polițiștii l-au identificat pe fugarul de noaptea trecută. Șoferul nu avea permis și s-a ales cu dosar penal

Published

on

Update: Fugarul din incidentul de vineri noaptea în municipiul Călărași a fost prins de oamenii legii.

Conform investigațiilor, conducătorul autoturismului urmărit este un bărbat de 33 de ani, fără permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A fost întocmit dosar penal împotriva sa, iar ulterior a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Vă reamintim că, noaptea trecută, în timpul urmării, o autospecială de poliție a avariat un autoturism care circula regulamentar pe banda a doua a sensului de mers 5 Călărași – Orizont.

Știrea inițială 

Advertisement

Un nou accident de circulație a avut loc vineri noapte în municipiul Călărași, zona Parcul Florilor, pe strada București. Totul s-a întâmplat în timp ce două autospeciale de poliție se aflau în urmărirea unui șofer care ar fi evitat un filtru de poliție.

Două echipaje de poliție au pornit în urmărirea unui autoturism marca BMW X5 de culoare neagră. Urmărirea ar fi început încă din zona spitalului județean. Urmărirea s-a desfășurat pe strada Eroilor și pe Grivița, iar la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă, polițiștii au încercat să oprească mașina conform procedurilor, dar șoferul nu a oprit.

În timpul urmăririi, autospeciala de poliție MAI 37933 care se deplasa pe strada București către Tenaris, a acroșat un autoturism care circula regulamentar pe a doua bandă. Participantul la trafic ar fi frânat pentru a le permite celor două echipaje de poliție să-l depășească, însă autospeciala de poliție care se afla în spatele autoturismului nu a mai reușit să frâneze. Martorii spun că sistemul de frânare era supraîncălzit, iar din discuri ieșea fum.

În mașina poliției se aflau trei agenți, iar șoferul a suferit răni ușoare la membrele inferioare.

La fața locului au intervenit imediat mai multe autospeciale de poliție pentru a acorda asistență și a gestiona situația. Cu toate acestea, șoferul urmărit a reușit să scape în urma incidentului. Autoritățile continuă să ancheteze circumstanțele exacte ale accidentului și să îl identifice pe șoferul fugar.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Tragedie pe brațul Bala, în Unirea: A căzut din barcă și a murit înecat în fața prietenilor

Published

on

Un tragic incident a avut loc sâmbătă după amiază pe barul Bala, la km. 6, în localitatea Unirea din județul Călărași. Un tânăr de aproximativ 33 de ani care se afla la pescuit a căzut din barcă și și-a pierdut viața. Jimmy se afla la pescuit împreună cu alți doi prieteni.

Disperați, prietenii acestuia au apelat la numărul de urgență 112 la ora 15:25. Autoritățile au intervenit prompt în speranța de a-l salva pe pescar.

Garda de intervenție Borcea a fost alertată și a intervenit rapid la fața locului, însă situația s-a dovedit a fi extrem de dificilă.

La ora 15:30, ISU Călărași a solicitat sprijinul specializat al ISU București-Ilfov, cerând ajutorul scafandrilor pentru operațiunile de căutare.

Eforturile de salvare au fost susținute de o ambarcațiune și doi subofițeri din cadrul ISU Călărași, precum și de Garda de intervenție Borcea, care a mobilizat resurse pentru căutări.

Advertisement

În ciuda eforturilor, bărbatul din Unirea nu a putut fi salvat.

Continue Reading

Știri

Auraș Chiriță (PSD): “Administrația locală nu doar că îngreunează dezvoltarea comunei, ci o și blochează!”

Published

on

Auraș Chiriță, candidat PSD la Primăria Dorobanțu, acuză administrația actuală de dezinformare și manipulare.

Auraș Chiriță, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Dorobanțu, a făcut public un punct de vedere pe pagina sa de Facebook, afirmând că actuala administrație dezinformează și folosește tactici de manipulare din partea administrației curente conduse de primarul Vasile Stoica.

“Administrația locală nu doar că îngreunează dezvoltarea comunei, ci o și blochează!”

În urmă cu câțiva ani, ca orice alt cetățean și antreprenor doritor să se dezvolte și să evolueze am cerut ajutorul domnului primar în acceptarea implementării unui proiect cu fonduri europene ajuns deja în stadiul de 90%. Nu numai că m-am lovit de refuzul dumnealui și am pierdut finanțarea și toată munca depusă în 4 ani de zile, ba mai mult decât atât, actuala conducere a făcut demersuri în a desființa și alte afaceri – în speță – a familiei mele. Nu sunt genul de persoană care închide ochii în fața unei ilegalități și tocmai de aceea am deschis un proces în anul 2020, pentru a-mi apăra drepturile.

Pe 10 aprilie a.c., experții din cadrul Tribunalului Călărași au stabilit că decizia luată de Vasile Stoica, primarul comunei Dorobanțu, și Consiliul Local nu a respectat condițiile legale. Deciziile luate de actuala conducere a localității Dorobanțu nu m-au afectat doar pe mine, ci întreaga comunitate. Pe lângă hotărârea privind neîncadrarea în limitele legii a deciziei luate de Consiliul Local, Tribunalul Călărași a stabilit și anularea Planului Urbanistic General al comunei Dorobantu!

Ce înseamnă asta?

Advertisement

Din cauza actualei conduceri, antreprenorii care intenționează să investească în comună și care își doresc crearea unor locuri de muncă pentru cetățeni se află în imposibilitatea de a-și duce la bun sfârșit planurile.

Tinerii și antreprenorii din comună reprezintă o importantă categorie socială din comuna noastră. Eu, în loc de susținere m-am lovit de ignoranță și acest lucru m-a determinat să-mi doresc schimbarea în localitatea în care trăiesc.

Modul preferențial în care rezolvă problemele Primăria comunei Dorobanțu, ne afectează pe noi toți și nu trebuie trecut cu vederea!” a explicat Auraș Chiriță într-o postare pe Facebook.

În postarea sa, Chiriță a subliniat că administrația primăriei a furnizat informații parțiale și incomplete, încercând astfel să manipuleze și să înșele cetățenii, o practică pe care o consideră persistentă în timp.

Chiriță a relatat că a acceptat o alternativă propusă de consilieri și primar pentru continuarea proiectului său, într-un gest de bună credință și cu dorința de a contribui la dezvoltarea comunității. A confirmat acest lucru printr-o declarație notarială.

Cu toate acestea, după depunerea declarației, Consiliul Local, sub influența primarului, a blocat continuarea proiectului, invalidând astfel soluția propusă anterior ca un simplu pretext pentru a-i pune obstacole în cale.

Advertisement

Această declarație intensă aduce în prim-plan tensiunile politice și disputele din comuna Dorobanțu, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale. 

Continue Reading

Cele mai vizualizate