Connect with us

Știri

Budești: Doi funcționari condiționează bunul mers al primăriei

Published

on

Problemele din Orașul Budești se pare că nu s-au terminat nici în acest moment. Fostul primar a părăsit funcția de conducere din cauza unor factori încă „necunoscuți”, dar vizibili pentru puține persoane. Fostul edil, Iorgu Dumitru a declarat pentru presa locală că motivul demisiei sale se reflectă în câțiva factori principali.

Foto: Actualitatea de Călărași

Acesta a stat în funcția de primar pentru o perioadă de doar 8 luni. Din declarațiile făcute de fostul primar  se înțelege faptul că acesta nu a avut nici o reușită în perioada mandatului.

OAMENII DIN PRIMĂRIE

Primarul Nae Sinel, un om simplu, locuitor al comunei Budești. Un om de bună credință, spun cetățenii. De profesie electromecanic, născut în 1976.  Acesta deține funcția de primar interimar a primăriei din Orașul Budești. Nae Florin este consilier local cu atribuții de viceprimar, acesta având apartenență politică în Partidul Social Democrat.

Cei doi fac o echipă minunată, au planuri mari și sustenabile pentru orașul Budești. Unul dintre aceste proiecte face referire la problemele ce țin de serviciul de salubrizare, problema gunoaielor din orașul Budești. Această problemă a apărut din cauza neplăţii facturilor restante către prestator.

Totodată, Nae Sinel și Nae Florin doresc să rezolve problemele rețelei de apă, problemele sistemului de preluare a apei pluviale, vor să asfalteze străzile, să implementeze un proiect de iluminat public, necesar de altfel în acest oraș.

Orașul Budești … un oraș doar cu numele… felul în care a ajuns în acest moment este jalnic. Oare de unde se trag toate acest lipsuri? De ce nu se face nimic pentru locuitori? Oamenii sunt nemulțumiți de administrație, dar aceștia nu bănuiesc ce se întâmplă, de fapt în interiorul unei instituții unde ar trebui să se stabilească priorități pentru locuitori…

INTERESE ȘI POLITICĂ

Cunoscătorii problemelor din primărie ne spun că în această instituție sunt interese și lupte politice. Chiar Nae Sinel ne confirmă ceea ce nu s-a spus. Secretarul și contabila șefă din cadrul Primăriei Orașului Budești se pare că au afinități către Partidul Național Liberal.

Pentru o echidistanță totală asupra acestui caz, am abordat problema din două perspective. Am solicitat funcționarilor din cadrul primăriei un punct de vedere asupra acuzațiilor ce se fac asupra lor.

Contabila șefă din primărie a răspuns solicitării noastre și ne-a explicat ce se întâmplă în primărie.

Aceasta şi-a luat concediu medical pe data de 28 decembrie, chiar în ziua în care se puteau efectuau ultimele plăți către prestatori, printre care și serviciile de salubrizare ale celor de la IRIDEX. Drept urmare, aceștia au rămas neplătiți și nu și-au mai prestat serviciile stabilite prin contract.

Primarul și viceprimarul ne spun că secretarul primăriei împreună cu contabila șefă îngreunează demersurile documentelor emise de primărie. Cei doi funcționari sunt navetiști din Oltenița.

CINE ARE DE SUFERIT

Din tot acest scandal ieftin au de suferit doar oamenii, locuitorii orașului Budești. Primarul în funcție a depus proiecte pentru realizarea canalizării din Buciumeni, vor să continue reabilitarea rețelei de apă canal, asfaltarea, inserarea conductelor de gaze naturale în oraș.

Se pare că locutorii din Budești nu cunosc realitatea, opoziția încurcă demersurile primarului și ale viceprimarului.

Viceprimarul Nae Florin, cu apartenență politică în PSD vorbește despre probleme create de cei din cadrul primăriei care se află în opoziţiei, cu alte cuvinte.. oameni de rea credință.

Suma de 18 miliarde lei vechi, bani care ar fi trebuit folosiți  pentru îmbunătățirea infrastructură.

Tot viceprimarul Nae Florin spune că bugetul a fost votat târziu din cauza salariaților ce au alte referințe politice, încercând sabotarea activităților.

Toate aceste lucruri făcute din răutate sau interes politic fac oamenii să sufere, aducând prejudicii și altor salariați.

Acest subiect merită mult interes, drept urmare, noi nu ne vom opri în acest punct și vom încerca să scoatem la suprafață tot ce se poate.

Vom urmări cu mare interes acest fenomen ce se pare că ia amploare în unele instituții din județul Călărași și nu vom ezita să facem cunoscute aceste „abuzuri” din partea funcționarilor.

 

 

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Echipa ECOAQUA Călărași a îmbrăcat astăzi de iarnă 3 copii

Published

on

Emoții în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași pentru copiii județului nostru. Cei mai puțin fericiți au fost privilegiați astăzi și au primit atenția autorităților. Eduard Grama, directorul general al operatorului ECOAQUA Călărași a trăit emoții puternice alături de cei mici, care s-au bucurat de darurile oferite de operatorul regional de apă-canal. Un gest mic, însă frumos și plin de însemnătate, care a adus zâmbete pe chipurile celor fără ghetuțe.
Eduard Grama: „Micuți care au nevoie de o haină groasă, de ghetuțe care să înfrunte gerul, de îmbrăcăminte nouă și de îmbrăcăminte călduroasă. Noi le-am oferit toate aceste daruri cu promisiunea că le vom fi sprijin și pe viitor.

Continue Reading

Știri

Moș Nicolae a ajuns la copiii din comuna Fundeni

Published

on

Moș Nicolae a ajuns și la copiii din localitatea Fundeni cu peste 580 de pungi, toate pline cu bunătăți. Două școli și o grădiniță au fost vizitate de bărbos, prichindeii au fost răsplătiți după ce au recitat poezii și cântat versuri din cele mai iubite piese ale moșului.

Totodată, primarul Gheorghiță Cărtușanu a avut grijă și anul acesta de elevii silitori și cuminți din localitate, cărora le-a oferit o mini excursie în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași pentru a se bucura pe deplin de atmosfera creată în jurul bradului.

Continue Reading

Știri

E-Distribuţie Dobrogea anunță întreruperi programate în județul Călărași

Published

on

E-Distribuţie Dobrogea a anunțat unde vor avea loc întreruperi programate ale furnizării curentului electric pentru următoarea perioadă.

Întreruperea programată se va realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în condiții optime:
Marţi , 06 Decembrie 2022
Localitatea Roseți – Întrerupere totală 09:00 – 17:00
Localitatea Roseți, str: General Dragalina, Nicolae Bălcescu, Mihai Viteazu, Constantin Brâncoveanu – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Miercuri, 07 Decembrie 2022
Localitățile: Independența, Vișini, Potcoava – Întrerupere totală 09:00 – 17:00
Joi , 08 Decembrie 2022
Localitatea Drajna, zona IAS Drumul Supțire, zona Biso Romania, MEWI Drajna – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Ulmeni, str. Merilor, Azimei, Nordului, Lalelelor, Argova și Garoafelor – întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Vineri , 09 Decembrie 2022
Localitatea Drajna, zona Porcine Dragalina, zona IAS Drumul Suptire, zona Biso Romania, MEWI Drajna – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00

Continue Reading

Cele mai accesate articole