Connect with us

Breaking News

Breaking news! Vasile Iliuță a fost achitat în primă instanță. Reacția liderului PSD și opozanților politici

Published

on

  • Astăzi, Tribunalul București a emis o achitare în primă instanță pentru Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, care fusese pus sub acuzare pentru abuz în serviciu, fals intelectual și șantaj.
  • Decizia Tribunalului București nu este definitivă, iar Parchetul poate face apel în termen de 10 zile. Vasile Iliuță anticipează această acțiune și anunță intenția de a se apăra prin recurs la Curtea de Apel.

Sunt convins că Parchetul va face apel. E normal și firesc. Atât timp cât ei sunt avocații statului și ai celor care consideră că există o infracțiune, sunt obligați să facă apel. Cred că va face apel și mă voi apăra cu recurs la Curtea de Apel”, a transmis președintele Consiliului Județean Călărași într-o reacție pentru canalsud.ro

Totodată, Vasile Iliuță a avut un mesaj și pentru cei care au crezut că va fi condamnat. „Să pună mâna la muncă și să încerce să vină cu proiecte viabile pentru județul Călărași și pentru administrațiile locale. Eu sunt același om pe care îl cunosc, voi fi aproape de tot ceea ce înseamnă proiecte viabile pentru județul Călărași și comunele din județul Călărași”, a mai precizat Vasile Iliuță pentru sursa citată.

Amelia Giurcan, liderul consilierilor județeni ai USR Călărași a reacționat în acest caz și spune că situația nu este normală.

„Vasile Iliuță se pronunță public cu 4 zile înaintea deciziei instanței. Ce ar mai fi de spus?”

Într-o ultimă conferință de presă, Vasile Iliuță a anunțat că va candida la alegerile din 2024 pentru un nou mandat.

Breaking News

Alertă în Călărași: O tânără de 14 ani a dispărut fără urmă de acasă

Published

on

Alertă în Călărași după ce o copilă de 14 ani a fugit de acasă.Familia este distrusă și nu își explică gestul fetei.

Cu o situație familială deja tristă, unde mama se află în pușcărie, tatăl fetei este îngrijorat și spune că nu cunoaște anturajul fetei.

Mihaela, înaltă de 1.60 metri, cu o greutate de 50 de kilograme, ochi căprui și păr lung și șaten, a părăsit domiciliul fără să lase nici o urmă.

Reprezentanții Poliției Române solicită sprijin din partea cetățenilor care o văd pe tânără. Persoanele care au văzut-o sau dețin informații sunt rugate să contacteze numărul unic de urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate secții de poliție.

Continue Reading

Breaking News

[VIDEO] Zeci de șoferi blocați pe Autostrada Soarelui din cauza nămeților

Published

on

Codul roșu de viscol și ninsori a provocat haos pe aproape toate șoselele din România. Pe Autostrada Soarelui, care leagă București de Constanța, zăpada a blocat întreaga circulație. Zeci de șoferi au rămas împotmoliți în nămeți.

Mai multe persoane au rămas blocate pe Autostrada A2, după ninsorile abundente din această dimineață. A2 a fost închisă din cauza codului roșu de viscol, care a fost prelungit până la ora 16:00 în Constanța.

Traficul, reluat după câteva ore

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că circulația rutieră a fost reluată parțial pe autostrada A2 București – Constanța, între kilometrii 64 – 35, pe sensul de mers către București.

Continue Reading

Breaking News

Situația actualizată, ora 16:00 | Drumuri blocate, școli închise și localități fără curent

Published

on

La ora 16:00, județul Călărași se confruntă cu o situație tensionată ca urmare a codului portocaliu și roșu de viscol. Drumurile naționale și județene sunt afectate. 

Drumurile naționale DN 3, DN 3A și DN31 au fost redeschise parțial, însă DN 3B și DN 21 rămân în continuare închise. A2 este practicabilă doar pe calea 2 între Drajna și București, iar calea 1 este deschisă doar de la București la Fundulea.

Situația în școli: Toate unitățile de învățământ din județ au fost închise pentru ziua de 27 noiembrie, având în vedere condițiile meteorologice severe.

Pompierii militari călărășeni au mobilizat: 37 de autospeciale și 220 de cadre intervin pentru a face față situației. Până la ora 14:00, intervențiile au inclus evacuarea apei din 10 locații afectate de inundații și degajarea a 168 de arbori căzuți în diverse localități, provocând daune materiale, inclusiv la 23 de autoturisme.

Infrastructura de gaze și alimentarea cu energie electrică sunt, de asemenea, afectate semnificativ. Distrigaz raportează lipsuri minime, dar 50 de localități, cu aproximativ 70.000 de consumatori, întâmpină probleme la alimentarea cu energie electrică. Peste 275 de linii de medie tensiune sunt afectate, iar echipele lucrează pentru remedierea avariilor.

În paralel, A2 se confruntă cu probleme, având aproximativ 63 de autovehicule blocate, cu aproximativ 180 de persoane în această situație. Autoritățile locale și regionale, inclusiv ISU, IPJ, IJJ și SDN, sunt implicate activ în operațiuni pentru deblocarea acestora, folosind 14 utilaje.

Pe toate DN-urile și DJ-urile se acționează cu utilaje de deszăpezire – 16 utilaje pe DN și 35 pe DJ – pentru a asigura accesul și siguranța traficului. Situația este în dinamică, iar autoritățile rămân mobilizate.

Municipiul Călărași

Continue Reading

Cele mai vizualizate