Connect with us

Știri

Borcea: Finanțare prin Anghel Saligny pentru finalizarea proiectelor

Published

on

Dezvoltarea județului Călărași prinde contur, după ce 93 de proiecte de dezvoltare au fost aprobate pentru finanțare pe raza județului Călărași. Pentru primari, finanțările obținute prin proiectele depus sunt, fără îndoială, un exemplu de voință și respect pentru promisiunile făcute în perioadele electorale.

Primarul din Borcea, Aniel Theodor Nedelcu Pațurcă, spune că tot ce se întâmplă într-o localitate care se dezvoltă se datorează eforturilor și ambiției unor oameni care formează o echipă de lucru.

Prin Anghel Saligny, UAT Borcea a obținut finanțare pentru două mari proiecte, ambele cu o importanță deosebită.

Vorbim despre înființare sistem de canalizare, stație de epurare și racorduri în comuna Borcea, o investiție care se ridică la o valoare de peste 20 de milioane de lei. A două finanțare prin Anghel Saligny va fi realizată pentru modernizarea străzilor din Borcea, o lucrare estimată în jurul a 6,45 milioane de lei.

“Am promis, am făcut! Astăzi la Ministerul Dezvoltări pe site sunt publice proiectele comunei Borcea: Rețea de Canalizare și stație de epurare, Modernizare străzi, etc. Am venit la primărie să fac treabă. Am scos comuna Borcea din noroaie și din gheara numită Raja care pusese monopol în comună. Fapte, nu vorbe goale și minciuni pe Facebook, cum fac cârcotașii. Gaze, canalizare, iluminat public modern, asfalt, drum agricol, grădinița cu program prelungit, Cămin Cultural Pietroiu, Sală de sport, piste pentru biciclete …. .etc.” –  transmite primarul din Borcea printr-un mesaj transmis redacției Călărași PRESS.

Advertisement

Alte proiecte ce investiții vor avea loc în Borcea

Drum agricol în comuna Borcea pentru agricultori

Fermierii comunei Borcea vor beneficia de un drum agricol cu o lungime de 8 kilometri. Proiectul, numit “Modernizare drum agricol comuna Borcea”, este finanțat prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Primarul Aniel Theodor Nedelcu Pațurcă anunță că a fost semnat contractul și speră ca achiziția și licitația să se termine cât mai curând pentru a putea începe lucrările.

Drumul va fi amplasat simetric în mijlocul câmpului și va avea benzi însoțite de locuri de parcare laterală.

Un alt proiect foarte important și, zic eu, destul de bun pentru comuna noastră. Știți că eu am fost printre puținii primari, când am venit la administrația locală Borcea, care a încercat ca fiecare fermier din comuna Borcea, și aici mă refer la fermierii mari, fermierii care au peste 2.000 de hectare, să vină să plătească impozitul centralizat la comuna Borcea, astfel încât primăria și angajații primăriei să nu mai fie nevoiți să le facă titlu executoriu, proprii, birocrația pe care ne-o impune ANAF astfel încât să recuperăm impozitul respectiv. Majoritatea fermierilor au răspuns prezent.
La venirea mea am preluat bugetul local cu aproape 12 miliarde (lei vechi) la momentul respectiv, erau arierate, datorii. Lucrările erau executate în comuna Borcea dar eu a trebuit să plătesc cheltuielile fostului primar. Am reușit să acoperim această sumă de 12 miliarde, arierate care erau la momentul respectiv, și să venim și cu un plus de câteva miliarde, astfel încât să realizăm cofinanțarea pentru dezvoltarea ulterioară a proiectelor.” – a declarat Aniel Theodor Nedelcu Pațurcă

Cămin Cultural şi Bază Sportivă

Aniel Nedelcu Pațurcă, edilul-șef din Borcea susține că aceste lucrări sunt foarte importante, anvergura lor fiind impresionantă. Viitoarea sală de sport este gândită  să aibă multe utilități,  accesul fiind gratuit pentru participanți.

“Am depus la CNI un proiect pentru o sală de sport polivalentă, destul de mare, undeva la 500 – 800 de locuri pe scaune, cu teren amenajat, respectând cerințele pentru Liga I la handbal. Etapa la care am ajuns acum, licitația publică, sperăm ca CNI-ul să  dae câștigătorul pentru a ne apuca de treabă și acolo. Avem, pentru zona de cultură, un proiect interesant, Căminul Cultural din satul Pietroiu. Lucrarea presupune renovare, dotare cu toate utilitățile, pentru a oferi cetățenilor un loc unde se pot bucura de activitățile culturale. Vreau să fie un Cămin frumos, modern, cu care să ne mândrim peste ani de zile. Mi-aș dori să vorbim la fața locului, atunci când vor începe lucrările.” – declară primarul din Borcea, Aniel Nedelcu Pațurcă.

Cât despre termenul de finalizare, edilul se arată optimist, declarând că așteaptă mai întâi începerea proiectului pentru a putea stabili o dată de finalizare. Finanțarea acestui obiectiv de investiții se va face prin Compania Națională de Investiții.

Advertisement

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Flexibilitate în căutarea unui loc de muncă: Cum să te adaptezi la schimbările de pe piața muncii

Published

on

Experții de la agregatorul de joburi Jooble îți oferă 7 strategii eficiente care te vor ajuta să te adaptezi la schimbările de pe piața locurilor de muncă

În ultimii ani, piața muncii din România, la fel ca și cele din alte țări ale Uniunii Europene, a suferit numeroase schimbări importante, impulsionate de factori precum digitalizarea, progresul tehnologic și globalizarea. Aceste transformări au influențat și piața de locuri de muncă din Brașov. Unele joburi au început să piardă din popularitate, cum ar fi muncitori necalificați în producție, casieri în retail sau lucrători în tipografii. Pe de altă parte, a crescut semnificativ oferta de locuri de muncă pentru farmaciști, dezvoltatori de software, ingineri electrici și mecanici, specialiști în marketing digital, sau personal în turism și ospitalitate.

Astfel, este important să știi cum să te adaptezi la aceste schimbări, pentru a îți asigura un loc de muncă stabil, bine plătit și cu oportunități de avansare. Ne-am consultat cu experții de la agregatorul de locuri de muncă Jooble, pentru a îți oferi următoarele strategii pe care le poți adopta, pentru a rămâne competitiv și flexibil în căutările tale de joburi:

 • Dezvoltă-ți competențele

Pentru a fi competitiv pe piață, trebuie să investești în dezvoltarea continuă a propriilor competențe. Poți să înveți abilități noi și să le perfecționezi pe cele existente participând la diverse cursuri online, workshop-uri și conferințe. Platformele educaționale online precum Coursera, Udemy sau LinkedIn Learning oferă o sumedenie de cursuri care te pot ajuta să rămâi la curent cu ultimele tendințe din domeniul tău.

De asemenea, obținerea de certificări recunoscute în industrie este un mod foarte bun de a îți spori atractivitatea în fața angajatorilor. Aceste certificări le vor confirma că deții cunoștințele și abilitățile necesare pentru a excela în pozițiile la care aplici.

 • Fă cât mai mult networking

Dacă reușești să îți construiești o rețea de contacte profesionale, îți vei deschide multe uși către oportunități de angajare. Participă la cât mai multe evenimente de networking, aderă la grupuri profesionale și asociații din domeniul tău și folosește platformele online pentru a îți extinde rețeaua de contacte.

Mai mult, un profil de LinkedIn complet și actualizat, cu o fotografie profesională și o descriere clară a experienței și a competențelor tale, poate atrage atenția recrutorilor și îți poate facilita stabilirea conexiunilor profesionale.

Advertisement
 • Fii adaptabil și flexibil

Pentru a te adapta la schimbările permanente de pe piața muncii, este important să fii deschis la diferite tipuri de joburi și contracte de muncă. Fii dispus să iei în considerare oferte de muncă temporare, part-time sau chiar proiecte de freelancing. Aceste oportunități îți pot oferi experiențe inedite și pot duce ulterior la angajări permanente.

Lucrul remote a devenit din ce în ce mai popular, oferind flexibilitate și oportunitatea de a lucra pentru companii din alte orașe sau chiar țări. Familiarizează-te cu instrumentele de colaborare la distanță și dezvoltă abilitățile necesare pentru munca de la distanță, pentru a fi pregătit pentru aceste oportunități.

 • Pregătește-te serios pentru interviuri

O pregătire temeinică pentru interviuri îți va spori șansele să îi impresionezi pe angajatorii potențiali. Exersează răspunsurile tale la întrebări și pregătește exemple concrete care să îți confirme competențele și realizările. Simularea unui interviu cu un prieten sau cu o rudă te poate ajuta să capeți încredere în sine și să îți cizelezi răspunsurile.

De asemenea, informează-te despre companiile la care aplici, studiind valorile și cerințele acestora, pentru a îți adapta răspunsurile în consecință.

 • Monitorizează tendințele din industrie

Pentru a rămâne competitiv pe piața muncii, este important să fii la curent cu toate tendințele noi din domeniul tău. Citirea publicațiilor de specialitate, abonarea la reviste și newslettere de profil, precum și participarea la seminare web și conferințe te pot ajuta să fii la curent cu schimbările și să identifici oportunitățile noi.

 • Fii flexibil geografic

În anumite situații, poate fi necesar să te relochezi pentru noul tău loc de muncă. Astfel, flexibilitatea geografică îți poate deschide noi oportunități și poate reprezenta un mare avantaj pentru angajatorii care caută candidați dispuși să se mute. În plus, posibilitatea de lucru remote îți permite să colaborezi cu companii din alte regiuni sau țări, fără a fi nevoie să te relochezi fizic.

 • Dezvoltă-ți abilitățile soft

Pe lângă competențele tehnice, cele ”soft” sunt din ce în ce mai apreciate de angajatori. Acestea includ comunicarea eficientă, munca în echipă, adaptabilitatea și gestionarea timpului. Dezvoltarea acestor abilități poate face diferența între a fi doar un candidat bun și a fi candidatul ideal pentru job.

Continue Reading

Știri

ISU Călărași scoate la concurs un post de ofițer specialist II. Ce trebuie să faci ca să te angajezi

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Călărași scoate la concurs cu încadrare directă un post de Ofițer specialist II – Comunicații și Tehnologia Informației. Data limită de depunere a dosarului este 12 iulie 2024, ora 14:00. Proba de concurs se va desfășura pe 29 iulie, iar pentru a fi declarat „admis”, candidații trebuie să obțină minim nota 7. 

Potrivit cerințelor postului, candidatul potrivit trebuie să aibă studii superioare în matematică, fizică sau informatică. Pentru a ajunge la proba de concurs, persoanele interesate trebuie mai întâi să efectueze o examinare medicală și una psihologică. 

Mai multe detalii pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne

Advertisement
Continue Reading

Știri

CNAIR impune restricții de trafic în județul Călărași din cauza temperaturilor extreme

Published

on

sursă imagine: pixabay

Având în vedere avertizările meteorologice privind înregistrarea de temperaturi ridicate, emise de Administrația Națională de Meteorologie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a instituit restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Restricțiile de circulație pentru județul Călărași sunt valabile în zilele de 23 și 24 iunie 2024, în intervalul orar 10:00 – 20:00, pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi.

Măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 și 3 al Ordonanței de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, drumurile naționale din județele afectate de codul portocaliu, cu excepția:

 •       transporturilor de persoane;
 •       transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală;
 •       vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră;
 •       transporturi funerare;
 •       transporturi poștale;
 •       transporturi de echipamente de prim ajutor;
 •       transporturi pentru distribuire de carburanți;
 •       transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;
 •       transporturi pentru tractări vehicule avariate;
 •       transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate;
 •       transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării;
 •       transporturi apă îmbuteliată;
 •       transporturi produse provenite din exploatări agricole;
 •       transporturi militare implicate în exerciții multinaționale.

De asemenea, vor fi exceptate utilajele proprii ale CNAIR, cât și utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași recomandă parcarea vehiculelor vizate de restricții, pe cât posibil, în parcări amenajate, astfel încât să nu fie afectată desfășurarea circulației în condiții normale a celorlalți participanți la traficul rutier. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă în județul Călărași pentru data de 23 iunie 2024. Meteorologii precizează că e vorba de un val de căldură persistent și intens, caniculă și disconfort termic accentuat, iar temperaturile se vor apropia de 40 de grade. 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate