Connect with us

Știri

Belciugatele: Un cetățean îl acuză pe primarul Gurlui că l-a bătut în sediul primăriei / VIDEO

Published

on

Este situația șocantă care s-ar fi petrecut anul acesta în localitatea Belciugatele din Călărași, o comună care se află la o aruncătură de Capitală. Chiar dacă are doar câteva mii de locuitori, aici se întâmplă suficient de multe pentru a anima viața satului. De ani de zile, actualul primar Mihai GURLUI duce un adevărat război cu fostul edil Dinei Petre, care nu ratează nici o ocazie să îi arate greșelile făcute din scaunul de primar.

În vara acestui an, în Belciugatele ar fi avut loc o răfuială între primarul Mihai GURLUI, viceprimarul Gabriel GURLUI , care este fratele primarului și un cetățean care a venit la primăria Belciugatele să dea o mână de ajutor unei familii sărace, neștiutoare de carte. Oamenii aveau de gând să boteze un copil care făcea șase luni și nu avea certificat. Iată întâmplarea relatată de cetățeanul care a încasat bătaie de la primar și viceprimar:

„Am un băiat care lucrează alături de mine, mi-a zis că în câteva zile are botezul copilului și mi-a cerut ajutorul. Știam, după cum mi-a zis că a depus documente pentru eliberarea certificatului de câteva luni, însă nu s-a întâmplat nimic. M-am implicat să îi ajut, am rămas mirat de ce nu se rezolvă situația. Îi punea să facă drumuri între Călărași și Oltenița, până când mi-am luat liber două zile și m-am ocupat personal să rezolvăm această problemă. Doamna de la evidența populației mi-a zis că a trimis toate documentele către Primăria Belciugatele, astfel spus, certificatul de naștere trebuie eliberat. Am plecat către Primăria din Belciugatele împreună cu familia aceasta, mama, tata și copilul, știind că trebuie să se prezinte personal pentru asemenea documente. Tot drumul până la Belciugatele am fost sunat de salariatul primăriei din Belciugatele de la starea civilă. Au stat peste program, am rămas mirat, vă dați seama. Am ajuns într-o oră, de la Călărași la Belciugatele.” – declară Buia Gheorghe, inteprinzător și locuitor al satului Măriuța, apoi continuă

„Când am ajuns la primărie, am sărit repede din mașină, am luat mama copilului și am intrat în primărie, iar soțul femeii a rămas cu copilul afară. Când am intrat pe holul primăriei se auzeau înjurături de mama focului. Primarul și viceprimarul erau într-un birou și înjurau, dar neștiind că mă înjură pe mine… habar n-aveam că are ceva personal cu mine. M-am mirat de faptul că într-o instituție publică se înjură ca la ușa cortului. Între timp, secretara m-a văzut și s-a speriat. A fugit să le spună că sunt pe holul din primărie. Atunci mi-am dat seama că eu eram cel înjurat. M-a strigat viceprimaru, am intrat în birou și a început să mă înjure și să îmi reproșeze lucruri de genul „de când te-ai apucat să faci acte la copii ăștia, cine ești tu, bunul samaritean?”. I-am explicat că doar încerc să ajut niște oameni care au botezul și nunta peste câteva zile și care nu au certificatul de naștere al copilului… L-am rugat insistent să nu mă mai înjure că nu este normal. Apoi s-a ridicat să dea în mine. De față era și primarul și secretara/ consiliera și juristul primăriei. În momentul în care am văzut că vin spre mine, am pus mâna pe scaun, să mă apăr. Am cerut camere la poliție să se facă cum s-a întâmplat. Vreau să se afle adevărul. Mi-au spus să ies afară. Am început să pășesc în spate cu fața la ei, să nu vină spre mine. Când am pus mâna pe ușă, viceprimarul Gabriel GURLUI a sărit să dea în mine. Nu m-a lovit, am barat cu mâna. Le-am zis să termine. Am deschis ușa, am ieșit, să zic vreo jumătate de metru pe hol. Acolo era soțul femeii și copilul și câteva slugi d-astea care îl apără pe primar. Vicele a încercat iar să mă lovească. A continuat să mă lovească. Eu l-am îmbrâncit. L-am împins spre camera primarului, moment în care a venit un individ, Petre în cheamă, care m-a lovit în cap. Nu știu cu ce a dat, dar m-a lovit. Mi-a dat cu ceva tare, un obiect dur. Am fost la Spitalul de Urgență Floreasca. Am stat până a doua zi. După amiază, când mi-am mai revenit, am fost la medicul legist și cu actele de la spital. Când am fost pus la pământ, primarul m-a lovit cu piciorul în falcă, nu mă așteptam la așa ceva. Abia am reușit să ies din primărie și am fugit în postul de poliție care se află chiar lângă primărie. Au venit după mine, vă dați seama… Au încercat să mă lovească chiar și în sediul poliției. Mihai LICIU este polițistul care era acolo. Primarul încerca să îi dea ordine „Bă, eu sun primaru’!…”Polițistul i-a poftit afară pe frații GURLUI din sediul poliției pentru că erau recalcitranți. Am depus plângere, au fost audiați martorii ( n.r. Marin Ion și nevasta lui ).” – spune Buia Gheorghe despre ceea ce i s-a întâmplat în primărie

PRIMARUL MIHAI GURLUI NEAGĂ ACUZAȚIILE CE I SE ADUC. SPUNE CĂ CETĂȚEANUL A SĂRIT LA GÂTUL VICEPRIMARULUI…

Advertisement

L-am contactat ieri, 10 septembrie pe primarul localității Belciugatele, Mihai GURLUI pentru a ne oferi punctul său de vedere privind această situație destul de gravă în care este acuzat de violență fizică și verbală în sediul unei instituții publice. A ezitat să dea un răspuns clar, informațiile fiind evazive, afirmând că, de fapt, cel care a sărit primul la bătaie a fost cetățeanul care a încercat să ajute familia necăjită. Spune că are filmările de pe camerele de supraveghere din birou, dar nu dorește să ni le pună nouă la dispoziție, ci le va trimite unei televiziuni.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Cum să rambursezi un credit rapid fara ANAF la timp

Published

on

Rambursarea la timp a creditului este crucială pentru a menține un istoric de credit bun și a evita penalizările și dobânzile de penalizare.

Iată 7 sfaturi esențiale pentru a te asigura că rambursezi un credit rapid fara ANAF la timp:

  1. Planifică-ți bugetul

– Înainte de a lua un credit rapid, analizează-ți cu atenție veniturile și cheltuielile pentru a te asigura că poți suporta rata lunară.

– Creează un plan de rambursare realist, care să includă toate costurile implicate, cum ar fi dobânda și comisioanele.

– Utilizează instrumente online de calculare a ratelor pentru a estima suma exactă pe care o vei avea de rambursat lunar.

  1. Stabilește priorități

– Asigură-te că rambursarea creditului este o prioritate în bugetul tău lunar.

– Acoperă mai întâi datoriile cu dobândă mai mare, cum ar fi creditele rapide, pentru a evita acumularea de penalizări.

– Stabilește un sistem de categorisire a cheltuielilor pentru a identifica unde poți economisi bani pentru a direcționa mai mult spre rambursarea creditului.

  1. Alege o modalitate de plată convenabilă

– Optează pentru o modalitate de plată automată, cum ar fi un debit direct din contul bancar, pentru a evita întârzierile la plată.

– Asigură-te că ai suficientă disponibilitate în cont la data scadentă a ratei.

– Explorează alternative de plată online sau prin aplicația mobilă a IFN-ului.

  1. Urmărește îndeaproape termenele de plată

– Notează data scadentă a fiecărei rate și setează-ți mementouri pe telefon sau calendar pentru a te asigura că nu o uiți.

– Abonează-te la notificările prin e-mail sau SMS oferite de IFN pentru a fi informat cu privire la termenele de plată.

– Verifică periodic contul online pentru a monitoriza stadiul rambursării creditului.

  1. Fii pregătit pentru cheltuieli neprevăzute

– Constituie un fond de urgență pentru a face față cheltuielilor neașteptate care ar putea afecta capacitatea ta de a rambursa creditul.

– Asigură-te că ai o rezervă de bani suficientă pentru a acoperi cel puțin o rată lunară în caz de urgență.

– Ia în considerare posibilitatea de a contracta o asigurare de credit care te poate proteja în caz de șomaj, boală sau alte evenimente neprevăzute.

  1. Comunică cu IFN-ul

În caz de dificultăți financiare, contactează imediat IFN-ul pentru a găsi o soluție amiabilă.

– Există posibilitatea de a renegocia termenii contractului, de a obține o amânare sau de a refinanta creditul.

– IFN-ul are obligația de a te informa cu privire la opțiunile disponibile și de a te ajuta să găsești o soluție potrivită pentru situația ta.

  1. Evită supraîndatorarea

– Nu lua mai multe credite rapide decât îți poți permite să rambursezi.

– Evaluează cu atenție nevoile tale financiare și împrumută doar suma de care ai nevoie.

– Calculează suma totală a ratelor lunare pentru a te asigura că nu depășește o treime din venitul tău lunar.

Reține: Rambursarea la timp a creditelor rapide fara ANAF te ajută să îți menții un istoric de credit bun, ceea ce îți va facilita accesul la alte produse financiare în viitor. Responsabilitatea și planificarea atentă sunt esențiale pentru a evita problemele financiare și a beneficia de avantajele creditelor rapide.

Continue Reading

Știri

Se oprește apa în municipiul Călărași. Vezi zona afectată

Published

on

‼️ 𝐒𝐢𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐟𝐮𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐩ă 𝐩𝐨𝐭𝐚𝐛𝐢𝐥ă – 𝐌𝐮𝐧. 𝐂ă𝐥ă𝐫𝐚ș𝐢

Pentru îmbunătățirea calității serviciului de furnizare apă-canalizare, în data de 29.03.2024, în intervalul orar 08:00-13:00, se va executa o lucrare în vederea întregirii rețelei de apă, ce necesită sistarea apei potabile pentru următoarele tronsoane:

□Str. I.L.Caragiale tronson cuprins între str. Grivița și Bd.Republicii;
□Str. Răsăritului;
□Str. Rozelor
□Aleea X- str. Grivița tronson cuprins între str. I.L.Caragiale-str.București

Rugăm utilizatorii afectați să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate și vă mulțumim pentru înțelegere!

Continue Reading

Știri

Spitalul Județean Călărași va avea o nouă parcare. Cum arată proiectul futurist

Published

on


Astăzi, administrația publică din județul Călărași a analizat inițierea unui proiect ambițios de reabilitare a zonei din fața spitalului. În fruntea acestui efort se află președintele CJ Călărași, Vasile Iliuta, alături de Bogdan Mihai, administratorul public, și Daniela Mihai, directorul direcției de dezvoltare.

Orice schimbare se întâmplă treptat, pas cu pas. Înțelegem că există așteptări mari și uneori parcă ni se epuizează răbdarea. Totuși, în esență, progresul se manifestă în cele din urmă”, a scris Bogdan Mihai pe o rețea de socializare.

Proiectul vizează crearea unor parcări auto moderne, acoperite cu panouri fotovoltaice, pentru a promova sustenabilitatea și utilizarea energiei regenerabile. În plus, spații de recreere vor fi integrate în designul urbanistic, pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor și a pacienților.

Oamenii sunt pilonii schimbării, asumându-și atât succesul cât și eșecul. Ei sunt cei care părăsesc confortul birourilor și se avântă acolo unde există provocări de abordat. Asta este esența activității noastre, zi de zi”, a mai scris Bogdan Mihai în postarea sa.

În urma unei ședințe tehnice și a unei analize atente a situației pe teren, administrația publică a decis să urmeze un traseu care combină utilitatea cu elemente ale civilizației moderne. Scopul final este de a construi un mediu urban prietenos, care să servească atât prezentului, cât și viitorului.

Imaginile și conceptul care au ghidat proiectarea viziunii despre civilizație vor fi prezentate publicului pentru a suscita transparență și implicare în procesul de transformare urbană.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate