Connect with us

Știri

VIDEO. Bătrână filmată în timp ce se văita de durere, în fața Spitalului din Călărași. Cum reacționează conducerea unității medicale

Published

on

Imagini greu de privit au apărut zilele trecute pe o rețea de socializare în care o bătrână aflată pe o targă a fost filmată în timp ce se văita de durere în fața Unității de Primiri Urgențe a SJU Călărași. Aceasta se plângea că așteaptă de mai bine de trei ore în fața Spitalului de Urgență Călărași fără ca nimeni să o ajute. Incidentul a avut loc în noaptea de 4 martie, orele 17:45. Bătrână a fost adusă la UPU Călărași cu o ambulanță privată. Imaginile s-au viralizat în scurt timp.

Am solicitat un punct de vedere atât conducerii Spitalului Județean de Urgență Călărași, cât și Consiliului Județean Călărași, pentru a clarifica situația. 

„Am verificat imediat și constatând că lucrurile nu stau așa, am trecut mai departe. Însă, după ce am văzut preocuparea unora de a căuta senzaționalul într-o încercare primitivă de a se folosi de afecțiunea unei doamne, care putea fi bunica oricăruia dintre noi, clarific pe scurt. Pacienta a sosit la UPU cu o ambulanță privată la ora 17:45 și s-au început procedurile pentru triaj. La ora 17:54 a avut loc o discuție între personalul UPU și aparținători, iar la ora 18:14 pacienta a fost evaluată. La ora 19:00 pacienta a fost internată pe una dintre secțiile spitalului. Cam atât. Pacienta nu numai că a fost consultată în câteva minute de la prezentare, dar în aproximativ o oră a fost deja internată. Toate acestea în condițiile în care pacienta nu se încadra în criteriile de Urgență, având o criză specifică afecțiunii psihice pe care o are, în condițiile întreruperii tratamentului de două săptămâni. Dacă m-a deranjat ceva în toată situația creată, a fost mimica angajatului ambulantei private. Nu era cazul. Dar o sa înștiințez ambulanța privată despre acest aspect.” -a precizat Bogdan Mihai, administratorul public al Județului Călărași

Știri

Accident rutier în Independența, un autoturism s-a răsturnat

Published

on

În noaptea de joi seara, spre miezul nopții, un alt eveniment rutier a avut loc în comuna Independența din județul Călărași. Un autoturism condus de un tânăr s-a răsturnat între comuna Independența și satul Potcoava. La fața locului au intervenit imediat mai multe echipaje de pompieri din cadrul ISU Călărași.

Din fericire, doar o singură persoană a fost rănită ușor în acest accident de mașină. Echipajele de intervenție au acordat primul ajutor victimei și au evaluat starea de sănătate a acesteia. Victima, un tânăr, a fost preluată și transportarea la spital. Cauza accidentului este încă neclară, dar poliția a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Continue Reading

Știri

Autoturism în flăcări din cauza unei defecțiuni la motor

Published

on

În această seară, în jurul orelor 22:30, un autoturism a fost cuprins de flăcări în satul Stancea, comuna Spanțov. Martorii au observat un fum gros și o lumină roșie în zona respectivă, iar imediat au apelat serviciul de urgență.

La fața locului a fost solicitat sprijinul pompierilor militari din cadrul ISU Călărași, care au intervenit cu promptitudine cu mai multe autospeciale dotate cu apă și spumă pentru a lichida incendiul. Echipajele de intervenție au reușit să stingă focul în aproximativ 30 de minute, iar vehiculul a fost în mare parte distrus în partea din fața, zona motor.

Din fericire, nu au fost raportate victime în urma acestui incident. Cauza incendiului este încă necunoscută și va fi investigată de autoritățile competente.

Misiunea este în dinamică la acest moment. În curs de actualizare!

foto: ilustrativ

Continue Reading

Știri

Accident rutier în Călărași, patru persoane implicate

Published

on

Un nou eveniment rutier a avut loc în această seară în municipiul Călărași, în jurul orelor 22:00, la intersecția străzilor Progresul și Gheorghe Lazar. Două autoturisme s-au acroșat, din cauza nerespectării indicatoarelor rutiere care reglementează prioritatea de trecere în intersecția respectivă.


Potrivit datelor preliminare, patru persoane au fost implicate în accident, dintre care o femeie și un bărbat au avut nevoie de îngrijiri medicale. La fața locului a intervenit un echipaj SMURD, care a acordat primul ajutor celor care au avut nevoie.


Autoritățile au intervenit rapid, iar circulația în zonă a fost îngreunată pentru o perioadă scurtă de timp. Din fericire, nu s-au înregistrat victime grave în urma acestui accident.

Continue Reading

Cele mai accesate articole