Connect with us

Știri

Autobuzul plutitor, între vis și realitate în transportul pe Dunăre

Published

on

Un proiect controversat de transport, care prevedea utilizarea unui autobuz plutitor pentru traversarea Dunării între Călărași și Silistra, a fost în centrul atenției recent din cauza une situații neașteptate.

Proiectul fusese inițial propus în parteneriat cu autoritățile bulgare și a generat multe discuții în spațiul public. Vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Mihăiță Beștea, a anunțat inițial suspendarea proiectului, invocând faptul că partenerii bulgari nu mai erau interesați de investiție.

Foto vicepreședintele Consiliului Județean Călărași - Mihăiță Beștea

Foto vicepreședintele Consiliului Județean Călărași – Mihăiță Beștea

Cu toate acestea, oficialul a revenit ulterior cu precizări, afirmând că proiectul va merge mai departe, chiar și fără sprijinul inițial al partenerilor bulgari.

(…) “Ieri (n.n.26 aprilie 2023) am avut o discuție și o analiză a ceea ce înseamnă investițiile CJ. La una dintre întrebările dumneavoastră referitoare la proiectul cu colegii noștri bulgari, vreau să fac o rectificare și anume – cu toate că partea bulgărească a hotărât să renunță la achiziționarea unei amfibii, colegii și executivul CJ au hotărât să meargă mai departe cu acest proiect și cu achiziționarea acestei amfibii, aflându-ne la momentul acesta în procedură de achiziție. Despre drumul TransRegio, proiectul este să ajungă până la Chiciu. Așa rezolvăm și lărgirea acelei bucăți de drum pe care va circula inclusiv amfibia. Noi avem mai multe oferte, așteptăm să vedem proiectele. Undeva la 600.000 și ceva de euro, este prins în bugetul nostru. Încă nu avem o ofertă clară.” – precizează Beștea într-o conferință de presă susținută în data de 27 aprilie.

Investiția în acest autobuz plutitor a stârnit controverse și opinii contradictorii, iar acum proiectul ar putea fi amânat din cauza opoziției autorităților bulgare. Scopul proiectului era îmbunătățirea transportului fluvial în ambele țări, însă situația pare să fie în continuare incertă.

Advertisement

Știri

VIDEO. Campionatul Național de Lupte Libere, la final. Premiile și clasamentul obținut de sportivii CSM Călărași

Published

on

În perioada 12-14 aprilie, Sala Ion C. Neagu din Călărași a fost gazda unui eveniment sportiv de excepție – Campionatul Național de Lupte Libere, organizat de Federația Română de Lupte și ACS Asociația Micul Luptător.  În cadrul acestei competiții de prestigiu, 78 de  cluburi cu peste 600 luptători din întreaga țară au concurat pentru glorie.

Pentru sportivii legitimati la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Călărași, acest eveniment a fost cu adevărat un moment de afirmare și triumf. Rezultatele obținute au fost remarcabile, evidențiind talentul și pregătirea de excepție a acestor luptători.

Printre cei mai străluciți protagoniști se numără Cuc Gabriela, care a cucerit locul I în categoria 57 kg la luptele feminine, sub 20 de ani. O performanță deosebită a fost obținută și de Biru Florentina, care s-a clasat pe locul II în categoria 76 kg, tot la luptele feminine, în aceeași categorie de vârstă.

Echipa CSM Călărași a mai avut doi reprezentanți pe podium, Gyulai Antonino și Tutuianu Cristian, ambii obținând locul III în categoriile lor de greutate, respectiv 70 kg și 86 kg, la luptele libere, sub 20 de ani.

Aceste performanțe excepționale nu doar că au adus onoare clubului și orașului, dar au confirmat și nivelul înalt al pregătirii sportivilor de către antrenorii de la CSM Călărași.

Advertisement

În plus, clasarea Clubului Sportiv Municipal Călărași pe locul cinci în clasamentul general al cluburilor participante reprezintă o confirmare a consistenței și calității echipei în peisajul sportiv național.

Continue Reading

Știri

Nea Mișu a încheiat articolul vieții sale. Ultima filă este scrisă de noi

Published

on

Nea Mișu

Cu inimile pline de tristețe, comunitatea călărășeană își ia rămas-bun de la unul dintre cei mai respectați oameni ai orașului, Mihail Dumitrescu. A fost “Nea’ Mișu”, un ziarist care în vara aceasta ar fi trebuit să împlinească onorabila vârstă de 92 de ani. Un ziarist cu o carieră deosebit de bogată și un lider dedicat al Crucii Roșii Călărași, a plecat luni dimineață către lumea veșniciei. Nea Mișu a încheiat articolul vieții sale. Ultima filă este scrisă de noi. 

Mihail Dumitrescu și-a început călătoria în lumea jurnalismului cu o diplomă de ziaristică în mână, obținută la Universitatea C.I. Parhon. Drumul său în presă a fost unul divers și plin de realizări, începând de la primele sale contribuții ca student și voluntar, până la posturi de colaborator, corespondent la ziare naționale și chiar redactor-șef.

Cu fiecare articol, “Nea’ Mișu” a împărtășit povești, a adus în lumină problemele locale și a fost o voce pentru mulți dintre noi. În timpul său la cârma Crucii Roșii Călărași, a demonstrat încă o dată angajamentul său față de binele comunității, coordonând numeroase inițiative umanitare și intervenții în cazuri de urgență.

Sicriul său va fi depus la biserica Părintelui Paul, Sfântul Nifon, marți 16 aprilie, oferindu-le celor care l-au cunoscut o ocazie de a-și lua rămas-bun și de a-i aduce un ultim omagiu celui care a luminat viețile multora.

Dumnezeu să-l odihnească pe “Nea’ Mișu”, iar amintirile sale să rămână vii în inimile tuturor.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Ce se întâmplă cu locul rămas viran unde obișnuia să fie Bazarul din Călărași? Primarul Marius Dulce răspunde

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, răspunde la unele întrebări despre fostul loc în care a fost amplasat bazarul din oraș, având în vedere că de două săptămâni comercianții s-au mutat în noul spațiu acoperit.

Edilul spune că a început curățarea zonei, adică demolarea platformei de beton, și se gândește să construiască un loc de joacă și parcări pentru locuitorii din blocurile învecinate. De asemenea, Dulce spune că administrația discută cu un dezvoltator imobiliar pentru construirea unui nou bloc. 

„Este un proiect pe care, așa cum mă cunoașteți, îl voi duce la bun sfârșit”, a transmis primarul. 

Investiția în noua hală Big Bazar a costat peste 6 milioane de lei și cuprinde 87 de spații de vânzare – 14 dintre ele de 14 metri pătrați, iar restul de 12 metri pătrați. Autorizația de construire a fost emisă în iulie 2020.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate