Connect with us

Știri

Au comandat una şi au primit alta. Poliţiştii reclamă că noile uniforme de 7.000 de lei se rup între picioare după 3 luni

Published

on

Poliţiştii se plâng că noile uniforme se destramă, după doar câteva luni. Pantalonii s-au rupt, gecile încep să cedeze, iar întăritura cămăşilor este, de fapt, un material de slabă calitate, se plâng sindicaliştii. Un set de haine a costat peste şapte mii de lei, iar Poliţia Română vrea să schimbe tot lotul următor, ca să nu mai aibă reclamaţii, scrie Observatornews.ro

Uniforma primită de absolvenţii şcolilor de poliţie acum trei luni arată foarte uzată. În plus, materialul, cusăturile, inscripţia şi culoarea diferă de prototipul prezentat oficial vara trecută, spun sindicaliştii. Ţesăturile de tip ripstop, care cresc rezistenţa hainelor, lipsesc din compoziţia uniformelor cu care se îmbracă acum noii poliţişti, a precizat sursa citată.

Pantalonii primiţi de agenţi în urmă cu doar câteva luni au început să se scămoşeze, iar materialul cauciucat de pe geci s-a desprins.

La IPJ Călărași, procurorii DNA au intrat cu mandat de percheziție la ora 07.00. Au fost efectuat verificări în Biroul de Achiziții condus de Platon Ștefan, nepotul unui edil dintr-o comună.

Pentru că achizițiile au fost efectuate la nivel de Inspectoratul General al Poliției Române, mulți s-au întrebat de ce este anchetă la Călărași. În perioada anului 2022, prin firma Viper Concept au fost semnate și încheiate mai multe contacte de livrare a echipamentelor de poliție pentru IPJ Călărași, valoarea totală nu depășeșe 120.000 lei

Sindicaliştii au reclamat la Ministerul Afacerilor Interne degradarea uniformelor

Dan Saltelechi vicepreşedinte Europol, pentru Observatornews.ro: Avem peste 3 mii de uniforme a căror calitate este îndoielnică, materiale nu corespunde cu cele din caietul de sarcini. Avem pantaloni, cămăşi, tricouri care se scămoşează după o spălare şi se rup la purtare.

Sindicaliştii din poliţie spun că statul a plătit aproape patru milioane şi jumătate de euro pentru echipamente. Seturile sunt formate din două bluze cu mânecă lungă, o jachetă, o pereche de pantaloni şi două tricouri cu mânecă scurtă. Agenţii au mai primit şi echipament de protocol.

Cosmin Andrei Sindicat Europol, pentru Observatornews.ro: Mai sunt de achiziţionat aproximativ 45.000 de uniforme, ceea ce înseamnă aproximativ 70 de milioane de euro. Poliţiştii aşteptau de 20 de ani modificarea uniformei, în aşa fel încât să avem nişte materiale tactice în munca de zi cu zi.

Sindicaliştii au reclamat la Ministerul Afacerilor Interne degradarea uniformelor. Şefii din Poliţie le-au transmis că vor înlocui echipamentele necorespunzătoare pe cheltuiala fabricanţilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Viorel Ghiveci, noul administrator special al AFC Dunărea Călărași 2005

Published

on

Asociația de Fotbal Club Dunărea 2005 Călărași își va schimba administratorul special, începând cu data de 10 aprilie 2023. Viorel Ghiveci va prelua această poziție, înlocuindu-l pe Aurel Stan, care și-a dat demisia la data de 9 martie 2023. Potrivit surselor, Stan a decis să plece din cauza pretențiilor  de reorganizare sportivă  solicitate de superiori pe care acesta nu le-ar fi putut onora. În cadrul unei conferințe de presă recente, Stan a declarat că a luat această decizie după o întâlnire cu conducerea Federației Române de Fotbal (FRF), unde a observat un accent mare pe performanța sportivă și a decis să facă un pas în spate.

 

Viorel Ghiveci, absolvent al Academiei de Poliție și fost lucrător al Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, va avea o indemnizație de 5.000 de lei net pe lună. El și-a prezentat planurile pentru mandatul său în cadrul unei ședințe ordinare de Consiliu Județean, în data de 29 martie. Ghiveci a afirmat că își dorește promovarea și dezvoltarea fotbalului de performanță și a sportului, în general, prin asigurarea unui proces de pregătire și competiție la un nivel ridicat, în cadrul clubului Dunărea 2005.

Cu o vastă experiență în domeniul juridic și militar, Ghiveci se bucură de un plan bine pus la punct pentru a-și atinge obiectivele în noua sa poziție. În trecut, acesta a activat în structurile Jandarmeriei Române, până în anul 2020, când a trecut în rezervă cu gradul de colonel din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui. Din acel moment, Ghiveci a activat în cadrul biroului său de mediere din zona Călărașiului.

Continue Reading

Știri

Elevii a patru clase din Călărași, captivați de exponatele de la Muzeul Științele Naturii

Published

on

Vizita la Muzeul Științele Naturii pentru elevii celor patru clase din municipiu a fost o modalitate foarte plăcută de a învăța lucruri noi.

Au fost captivați să vadă expus în diorame habitatul păsărilor și animalelor din regiunea Dunării, explorând fiecare exponat cu o mare curiozitate.


Viorel Cristea expertul pasionat și proprietar al exponatelor muzeului a fost un povestitor pe placul copiilor, oferind elevilor informații noi care le-a dezvoltat gustul pentru frumos dar și imaginația.

Copiii au participat și la atelierele din grădina Muzeului Dunării de Jos.
Fotografiile realizate pe parcursul vizitei reflectă încântarea copiilor la joaca cu podeaua și cartea interactivă.

Continue Reading

Știri

A fost semnat contractul pentru DJ311

Published

on

Astăzi, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor și Administrației Publice, alături de secretarul de stat Marcel Alexandru Stoica contractul de finanţare pentru Modernizarea drumului județean DJ 311, Arțari km0+000-Nicolae Bălcescu km 17+650

Proiectul este finanțat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu o valoare de 106.144.113,85 lei

Continuăm dezvoltarea și modernizarea infrastructurii județului.

Continue Reading

Cele mai accesate articole