Connect with us

Breaking News

Asociația Elevilor din Călărași solicită înființarea Consiliului consultativ pentru probleme de tineret!

Published

on

După două demersuri de succes, prin care au determinat autoritățile locale să subvenționeze transportul local cu mijloace în comun și să acorde burse școlare, elevii reprezentanți se pregătesc pentru concretizarea unei noi inițiative – de această dată, în sectorul de tineret.

Asociația Elevilor din Călărași, organizația care reprezintă drepturile și interesele elevilor la nivel județean, a solicitat sprijinul Instituției Prefectului în vederea determinării Primăriei Municipiului Călărași și a Consiliului Local de a-și respecta obligația legală de a înființa Consiliul consultativ pentru probleme de tineret.

În concret, acest consiliu reprezintă o structură fără personalitate juridică ce trebuie înființată pe lângă Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Local, pentru a facilita dialogul organizațiilor ce gestionează fonduri de tineret cu aleșii locali, în vederea resuscitării unui sector care nu pare a fi pe lista de priorități a autorităților. În drept, acestea au obligația legală de a înființa acest consiliu potrivit Legii tinerilor nr. 350/2006, astfel încât reprezentanții elevilor nu au așteptat și au apelat la toate instrumentele legale pe care le aveau la dispoziție pentru ca Legea tinerilor să fie respectată și în Călărași.

Sprijinul Instituției Prefectului nu a întârziat să apară, iar miercuri, 25 aprilie a.c., la doar două zile de la primirea sesizării, la Primăria Municipiului Călărași a fost trimisă o adresă prin care aleșilor locali le este pusă în vedere această obligație legală, prevăzându-se fără echivoc că înființarea Consiliului intră în sfera de competență a Consiliului Local.

Felicităm Asociația Elevilor din Călărași pentru demers și sperăm ca seria inițiativelor la nivel local să continue în același ritm ca și până acum!

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași! Politia evacuează zona

Published

on

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași. Un apel pe 112 a anunțat situația, însă bărbatul nu a putut fi identificat.

Mulțimea de oameni a fost evacuată de urgență. La fața locului urmează sa ajungă lucrătorii Serviciului Român de Informații pentru efectuarea verificărilor specifice.

Potrivit unor informații, cartela de pe care a fost efectuat apelul prin care s-a anunțat atentatul aparține unei femei, însă cel care a vorbit este un bărbat.

Echipa operativa a stabilit locația apelantului în localitatea Mihai Viteazu din Călărași,  la fața locului deplasându-se un echipaj pentru efectuarea cercetărilor. A fost interceptată mașina apelantului însă la sosirea forțelor de ordine nu a fost găsit nimeni.

Poliția face mai multe filtre la toate ieșirile din Călărași pentru a control.

PRECIZARE IPJ CALARASI 

“În seara de 2 decembrie a.c., un bărbat a sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că în cadrul Târgului de Crăciun din municipiul Călărași este amplasată o bombă.

Numărul a fost reapelat, iar persoana a răspuns spunând că a fost o glumă.

În cauză se efectuează verificări, în vederea identificării persoanei și luarea măsurilor legale care se impun.” precizează IPJ Călărași pentru Călărași PRESS.

In curs de actualizare

Continue Reading

Breaking News

Accident la Drajna Nouă pe DN21, patru autovehicule implicate cu 10 persoane

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe DN21 – Drajna Nouă din Călărași, unde au fost implicate patru autovehicule în care se aflau 10 persoane, transmis pompierii călărășeni.
Potrivit primelor date, este vorba despre un accident rutier cu 10 persoane implicate, dintre care o victima rănită ușor, neîncarcerată, în sat Drajna Noua, comuna Dragalina, pe Drumul Național 21. Se circulă pe o bandă dirijat de poliție.

Continue Reading

Breaking News

Accident pe DN21, trei mașini implicate. SMURDUL a fost solicitat la fața locului

Published

on

Un nou accident rutier în această seară, orele 19:00, pe DN21,  între Drajna Nouă și Radu Negru, în dreptul benzinărie Octano, aproape de intrarea pe Autostrada Soarelui, produs între trei autoturisme care au intrat în coliziune.

Traficul rutier se desfășoară în condiții specifice unui eveniment rutier. La fața locului se deplasează un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale persoanelor implicate. 

În curs de actualizare…

Continue Reading

Cele mai accesate articole