Connect with us

Breaking News

Asociația Elevilor din Călărași solicită Consiliului Local să asigure fondul destinat activității de tineret

Published

on

Asociația Elevilor din Călărași, organizația care reprezintă drepturile și interesele elevilor la nivel județean, a transmis astăzi, 26 ianuarie, o adresă către Consiliul Local al municipiului Călărași, prin care solicită ca din bugetul local să se asigure fondul destinat activităților de tineret, conform art. 28 alin. (1) din Legea tinerilor nr. 350/2006.

            Propunerea a venit în contextul în care în aceste zile se definitivează proiectul bugetului local pentru anul 2018, urmând a fi supus aprobării în scurt timp. Astfel, printr-o adresă trimisă de Primăria Municipiului Călărași către Societatea Academică din România, aleșii locali au recunoscut că în perioada 2015-2017 nu au alocat niciun fond către sectorul de tineret, deși aveau obligația legală. Inexistența acestui fond a generat și inexistența organizării concursurilor de proiecte pentru ONG-uri care activează în sectorul de tineret, precum și a altor finanțări care să încurajeze tinerii călărașeni să dinamizeze pulsul comunității locale, să se implice activ în identificarea problemelor și a soluțiilor care se impun pentru ca orașul nostru să le ofere mai multe oportunități de instruire, educare și formare.

            În plus, este îngrijorător și faptul că administrația Drăgulin nu a fost niciodată preocupată de înființarea unui consiliu consultativ pentru probleme de tineret, consiliu care există în numeroase comunități locale și care asigură dialogul cu tinerii, în scopul consolidării aspectelor administrative ce îi vizează în mod direct.

            Alături de această revendicare, AECL a atras atenția autorităților locale și asupra obligației legale pe care o au de a asigura resursele financiare necesare acordării de burse școlare, în temeiul art. 82 din Legea educației naționale nr. 1/2011, elevilor care se încadrează în criteriile prevăzute de legislația în vigoare. Deși administrația Drăgulin a început acest demers în urmă cu 2 ani, niciodată bursele nu au fost suficiente din punct de vedere numeric, foarte mulți elevi neputând să beneficieze de dreptul lor legitim.

            În acest context, Alexandra-Ioana Tuță, președinte al Asociației Elevilor din Călărași, a oferit următoarea declarație: ”Este bine-cunoscut faptul că municipiul Călărași nu este suficient de atractiv din punct de vedere profesional pentru tineri. Pe lângă faptul că oportunitățile de instruire și formare sunt limitate, autoritățile locale nu și-au dat concursul pentru a asigura alternative, astfel încât să nu mai asistăm la un fenomen de migrare a tinerilor către centrele universitare și după finalizarea studiilor. Lipsa politicilor locale și a finantărilor necesare în sectorul de tineret nu face decât să afecteze dezvoltarea comunității noastre și să îi determine pe tineri să găsească soluții în afara Călărașiului. Cred cu tărie că menținerea unui dialog cu aceștia, prin intermediul unui consiliu consultativ pe probleme de tineret, la care să ia parte ONG-uri și structuri din domeniu, ar fi un pas înainte în vederea conturării unor politici sustenabile și pliate pe necesitățile și prioritățile tinerilor noștri. Mai mult, este imperativ ca autoritățile locale să își respecte obligațiile prevăzute de lege, iar, în acest sens, Asociația Elevilor din Călărași va uzita de toate instrumentele pe care le are la dispoziție pentru ca tinerilor și, implicit, elevilor să le fie respectate drepturile.”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași! Politia evacuează zona

Published

on

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași. Un apel pe 112 a anunțat situația, însă bărbatul nu a putut fi identificat.

Mulțimea de oameni a fost evacuată de urgență. La fața locului urmează sa ajungă lucrătorii Serviciului Român de Informații pentru efectuarea verificărilor specifice.

Potrivit unor informații, cartela de pe care a fost efectuat apelul prin care s-a anunțat atentatul aparține unei femei, însă cel care a vorbit este un bărbat.

Echipa operativa a stabilit locația apelantului în localitatea Mihai Viteazu din Călărași,  la fața locului deplasându-se un echipaj pentru efectuarea cercetărilor. A fost interceptată mașina apelantului însă la sosirea forțelor de ordine nu a fost găsit nimeni.

Poliția face mai multe filtre la toate ieșirile din Călărași pentru a control.

PRECIZARE IPJ CALARASI 

“În seara de 2 decembrie a.c., un bărbat a sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că în cadrul Târgului de Crăciun din municipiul Călărași este amplasată o bombă.

Numărul a fost reapelat, iar persoana a răspuns spunând că a fost o glumă.

În cauză se efectuează verificări, în vederea identificării persoanei și luarea măsurilor legale care se impun.” precizează IPJ Călărași pentru Călărași PRESS.

In curs de actualizare

Continue Reading

Breaking News

Accident la Drajna Nouă pe DN21, patru autovehicule implicate cu 10 persoane

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe DN21 – Drajna Nouă din Călărași, unde au fost implicate patru autovehicule în care se aflau 10 persoane, transmis pompierii călărășeni.
Potrivit primelor date, este vorba despre un accident rutier cu 10 persoane implicate, dintre care o victima rănită ușor, neîncarcerată, în sat Drajna Noua, comuna Dragalina, pe Drumul Național 21. Se circulă pe o bandă dirijat de poliție.

Continue Reading

Breaking News

Accident pe DN21, trei mașini implicate. SMURDUL a fost solicitat la fața locului

Published

on

Un nou accident rutier în această seară, orele 19:00, pe DN21,  între Drajna Nouă și Radu Negru, în dreptul benzinărie Octano, aproape de intrarea pe Autostrada Soarelui, produs între trei autoturisme care au intrat în coliziune.

Traficul rutier se desfășoară în condiții specifice unui eveniment rutier. La fața locului se deplasează un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale persoanelor implicate. 

În curs de actualizare…

Continue Reading

Cele mai accesate articole