Connect with us

Breaking News

Asociația Elevilor din Călărași solicită Consiliului Local să asigure fondul destinat activității de tineret

Published

on

Asociația Elevilor din Călărași, organizația care reprezintă drepturile și interesele elevilor la nivel județean, a transmis astăzi, 26 ianuarie, o adresă către Consiliul Local al municipiului Călărași, prin care solicită ca din bugetul local să se asigure fondul destinat activităților de tineret, conform art. 28 alin. (1) din Legea tinerilor nr. 350/2006.

            Propunerea a venit în contextul în care în aceste zile se definitivează proiectul bugetului local pentru anul 2018, urmând a fi supus aprobării în scurt timp. Astfel, printr-o adresă trimisă de Primăria Municipiului Călărași către Societatea Academică din România, aleșii locali au recunoscut că în perioada 2015-2017 nu au alocat niciun fond către sectorul de tineret, deși aveau obligația legală. Inexistența acestui fond a generat și inexistența organizării concursurilor de proiecte pentru ONG-uri care activează în sectorul de tineret, precum și a altor finanțări care să încurajeze tinerii călărașeni să dinamizeze pulsul comunității locale, să se implice activ în identificarea problemelor și a soluțiilor care se impun pentru ca orașul nostru să le ofere mai multe oportunități de instruire, educare și formare.

            În plus, este îngrijorător și faptul că administrația Drăgulin nu a fost niciodată preocupată de înființarea unui consiliu consultativ pentru probleme de tineret, consiliu care există în numeroase comunități locale și care asigură dialogul cu tinerii, în scopul consolidării aspectelor administrative ce îi vizează în mod direct.

            Alături de această revendicare, AECL a atras atenția autorităților locale și asupra obligației legale pe care o au de a asigura resursele financiare necesare acordării de burse școlare, în temeiul art. 82 din Legea educației naționale nr. 1/2011, elevilor care se încadrează în criteriile prevăzute de legislația în vigoare. Deși administrația Drăgulin a început acest demers în urmă cu 2 ani, niciodată bursele nu au fost suficiente din punct de vedere numeric, foarte mulți elevi neputând să beneficieze de dreptul lor legitim.

            În acest context, Alexandra-Ioana Tuță, președinte al Asociației Elevilor din Călărași, a oferit următoarea declarație: ”Este bine-cunoscut faptul că municipiul Călărași nu este suficient de atractiv din punct de vedere profesional pentru tineri. Pe lângă faptul că oportunitățile de instruire și formare sunt limitate, autoritățile locale nu și-au dat concursul pentru a asigura alternative, astfel încât să nu mai asistăm la un fenomen de migrare a tinerilor către centrele universitare și după finalizarea studiilor. Lipsa politicilor locale și a finantărilor necesare în sectorul de tineret nu face decât să afecteze dezvoltarea comunității noastre și să îi determine pe tineri să găsească soluții în afara Călărașiului. Cred cu tărie că menținerea unui dialog cu aceștia, prin intermediul unui consiliu consultativ pe probleme de tineret, la care să ia parte ONG-uri și structuri din domeniu, ar fi un pas înainte în vederea conturării unor politici sustenabile și pliate pe necesitățile și prioritățile tinerilor noștri. Mai mult, este imperativ ca autoritățile locale să își respecte obligațiile prevăzute de lege, iar, în acest sens, Asociația Elevilor din Călărași va uzita de toate instrumentele pe care le are la dispoziție pentru ca tinerilor și, implicit, elevilor să le fie respectate drepturile.”

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

VIDEO. Bărbat salvat din mijlocul lacului cu ajutorul unui vehicul SHEERP. Cum a ajuns bărbatul în această situație

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Pompierii militari oltenițeni au intervenit sâmbătă, 12 aprilie pentru salvarea unui pescar în vârstă de 63 de ani, care a rămas blocat în mijlocul Bălții Mari din apropierea Olteniței. Bărbatul s-a folosit de o anvelopă auto, transformată într-o barcă.

A strigat după ajutor și a fost auzit de o persoană care solicitat prin 112 intervenţia salvatorilor.

A avut nevoie de ajutorul pompierilor după ce a căzut de pe o barcă improvizată și a rămas blocat în stuf.

Cu suportul unui vehicul de tip SHEERP, echipajele de intervenție au reușit să-l scoată la mal în doar 35 de minute.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

LIVE. Campionatul Național de Lupte Libere, transmis în direct de Călărași PRESS

Published

on

Campionatul Național de Lupte Libere la Călărași

Continue Reading

Breaking News

Vlad Sârzea și Enache Georgiana au trecut în tabăra lui Marius Dulce! De ce au luat cei doi această decizie

Published

on

By

În cadrul unei conferințe de presă organizate miercuri, 3 aprilie, de către Organizația PSD Călărași, primarul Marius Dulce a anunțat că în echipa lui s-au alăturat doi membri importanți: Vlad Sârzea și Georgiana Enache.

Vlad Sârzea a făcut parte din PRO România și a decis să treacă la PSD după ce partidul pe care l-a reprezentat urmează să se alieze cu AUR. De asemenea, acesta și-a încheiat, recent, mandatul de consilier local. Astfel, situațiile pe care le-a întâmpinat de-a lungul carierei, dar și experiența dobândită în acest domeniu l-au determinat să ia decizia de a se alătura unei echipe solide.

„Anul acesta îmi închei primul mandat de consilier local, a fost unul de învățare, făcând parte dintr-o echipă mică, de doi consilieri, nu am putut să facem o schimbare majoră, dar am avut o colaborare foarte bună cu domnul primar și cu echipa Marius Dulce, ceea ce m-a convins să continui în acest fel, să merg împreună cu această echipă, o echipă puternică, care dorește să continue niște proiecte concrete. Doresc să facem treabă în continuare și vocea mea să fie mai vizibilă”, a declarat Vlad Sârzea.

Odată cu acesta, și medicul primar diabetolog, Georgiana Enache, în vârstă de 49 de ani, a decis să intre în echipa PSD, întrucât a constatat că misiunea partidului se aliniază foarte bine cu principiile după care se ghidează în activitatea ei de doctor. Mai exact, atât acțiunile ei, cât și obiectivele echipei conduse de Marius Dulce sunt orientate spre beneficiul oamenilor.

„Am fost timp de 3 ani și câteva luni directorul medical al spitalului și m-am regăsit în politica Partidului Social Democrat prin orientarea către binele omului, binele cetățeanului, eu, ca medic, ca structură, sunt așa. (…) Asta am încercat să urmăresc în întreaga mea activitate”, a explicat Georgiana Enache.

Advertisement

Ulterior discursurilor susținute de noii membri, primarul s-a arătat foarte încântat de alegerea acestora și i-a asigurat că vor avea o colaborare foarte bună în proiectele întreprinse de PSD: „Vreau să vă mulțumesc pentru că ați ales echipa PSD, echipa Marius Dulce, acest lucru nu face decât să mă onoreze și, cu siguranță, vom avea proiecte frumoase și bune pentru comunitate”.

Continue Reading

Cele mai vizualizate