Connect with us

Breaking News

Asociația Elevilor din Călărași – o nouă reușită pe plan local

Published

on

La doar un an de la înființare și după două demersuri deja cu rezultate recunoscute la nivel județean și național, Asociația Elevilor din Călărași se bucură de o nouă inițiativă de succes – înființarea Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret (CCPT) pe lângă Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Local al Municipiului Călărași.

Consiliul consultativ pe probleme de tineret reprezintă o structură fără personalitate juridică ce se înființează pe lângă Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Local, pentru a facilita dialogul organizațiilor ce gestionează fonduri de tineret cu aleșii locali, în vederea dinamizării unui sector deosebit de important al oricărei comunități. Cum, în Călărași, sectorul de tineret nu a părut niciodată a reprezenta o prioritate pentru aleșii locali, organizația ce apără drepturile elevilor, implicit ale tinerilor, a decis să determine autoritățile să respecte Legea tinerilor nr. 350/2006.

Și au reușit. Discuțiile au început în luna februarie și au continuat cu o sesizare depusă la Instituția Prefectului și cu depunerea unui proiect de hotărâre prin care problema să fie tranșată. Ieri, în ședința ordinară, Consiliul Local a adoptat o astfel de hotărâre, fapt ce continuă seria inițiativelor reușite pentru AECL.

Emma Movilă, vicepreședinte, la finalul ședinței: Mă bucură înscrierea pe Ordinea de zi din cadrul sedinței ordinare a Consiliului Local, dar și votul în unanimitate pentru punctul pe care #AECL l-a sesizat. Așadar, consider că primul an al asociației a fost unul cu rezultate foarte bune, atât pe plan nonformal, dar mai ales cu demersuri ce vor fi recunoscute pe termen lung!

 

 

Alexandra Tuță, președinte, a oferit următoarea declarație:Era și timpul ca autoritățile locale să respecte Legea tinerilor nr. 350/2006 și să-și asume, implicit, sectorul de tineret drept o prioritate. Înființarea CCPT reprezintă un prim pas important în resuscitarea acestui sector și în conturarea unui climat de colaborare între organizațiile de tineret și aleșii locali, ca atare sper că toți cei direct vizați vor da curs invitației noastre și vor decide să facă parte din CCPT. În continuare, Asociația va încerca să determine autoritățile să constituie fondul destinat activităților de tineret din bugetul local, rămânând perseverentă în apărarea drepturilor tinerilor.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Tânăr din Oltenița, prins drogat la volan. Poliția a deschis un dosar penal

Published

on

Dosar penal întocmit pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive

La data de 28 septembrie a.c., în jurul orei 00:10, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au oprit pentru control, pe o stradă din municipiu, un autoturism, condus de un tânăr, de 18 ani.

În urma controlului, acesta a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Continue Reading

Breaking News

Incendiu de proporții la un centru de dezmembrări din Călărași

Published

on

Un incendiu devastator a izbucnit astăzi la ora 15:00 pe Varianta Nord din Călărași, la un centru de dezmembrări auto. Peste 12 autoturisme au fost distruse complet.

La fața locului, pompierii din cadrul ISU Călărași au intervenit cu mai multe autospeciale pentru a stinge flăcările. Echipajele de intervenție au reușit să localizeze incendiul și se află în plină acțiune pentru lichidarea acestuia.

Continue Reading

Breaking News

Utilaje agricole și sisteme GPS furate. Polițiștii descind în peste 40 de locații

Published

on

Astăzi, polițiștii din Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Lehliu-Gară, desfășoară 41 de percheziții în diverse județe, printre care Tulcea, Constanța, Brăila, Vaslui, Iași, Neamț, Brașov, Satu Mare, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți și Prahova, vizând indivizi suspectați de comiterea de furturi calificate din societăți comerciale.

Conform cercetărilor efectuate, mai mulți indivizi ar fi săvârșit multiple infracțiuni de furt calificat din societăți comerciale agricole în intervalul 2021-prezent, în care ar fi furat echipamente GPS și utilaje agricole. Procurorii vor pune în aplicare 6 mandate de aducere, iar persoanele respective vor fi aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași pentru interogatorii.

Operațiunea a beneficiat de suportul specializat al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliția Română și a implicat polițiști din diverse unități, precum Serviciul de Investigații Criminale, Poliția Orașului Fundulea, Poliția Orașului Lehliu Gară, Poliția Municipiului Călărași, Poliția Municipiului Oltenița, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Criminalistic, și Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

De asemenea, au fost implicați polițiști din județele Tulcea, Constanța, Brăila, Vaslui, Iași, Neamț, Brașov, Satu Mare, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți și Prahova, împreună cu luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

Continue Reading

Cele mai vizualizate