Connect with us

Breaking News

Asociația Elevilor din Călărași – o nouă reușită pe plan local

Published

on

La doar un an de la înființare și după două demersuri deja cu rezultate recunoscute la nivel județean și național, Asociația Elevilor din Călărași se bucură de o nouă inițiativă de succes – înființarea Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret (CCPT) pe lângă Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Local al Municipiului Călărași.

Consiliul consultativ pe probleme de tineret reprezintă o structură fără personalitate juridică ce se înființează pe lângă Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Local, pentru a facilita dialogul organizațiilor ce gestionează fonduri de tineret cu aleșii locali, în vederea dinamizării unui sector deosebit de important al oricărei comunități. Cum, în Călărași, sectorul de tineret nu a părut niciodată a reprezenta o prioritate pentru aleșii locali, organizația ce apără drepturile elevilor, implicit ale tinerilor, a decis să determine autoritățile să respecte Legea tinerilor nr. 350/2006.

Și au reușit. Discuțiile au început în luna februarie și au continuat cu o sesizare depusă la Instituția Prefectului și cu depunerea unui proiect de hotărâre prin care problema să fie tranșată. Ieri, în ședința ordinară, Consiliul Local a adoptat o astfel de hotărâre, fapt ce continuă seria inițiativelor reușite pentru AECL.

Emma Movilă, vicepreședinte, la finalul ședinței: Mă bucură înscrierea pe Ordinea de zi din cadrul sedinței ordinare a Consiliului Local, dar și votul în unanimitate pentru punctul pe care #AECL l-a sesizat. Așadar, consider că primul an al asociației a fost unul cu rezultate foarte bune, atât pe plan nonformal, dar mai ales cu demersuri ce vor fi recunoscute pe termen lung!

 

 

Alexandra Tuță, președinte, a oferit următoarea declarație:Era și timpul ca autoritățile locale să respecte Legea tinerilor nr. 350/2006 și să-și asume, implicit, sectorul de tineret drept o prioritate. Înființarea CCPT reprezintă un prim pas important în resuscitarea acestui sector și în conturarea unui climat de colaborare între organizațiile de tineret și aleșii locali, ca atare sper că toți cei direct vizați vor da curs invitației noastre și vor decide să facă parte din CCPT. În continuare, Asociația va încerca să determine autoritățile să constituie fondul destinat activităților de tineret din bugetul local, rămânând perseverentă în apărarea drepturilor tinerilor.”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași! Politia evacuează zona

Published

on

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași. Un apel pe 112 a anunțat situația, însă bărbatul nu a putut fi identificat.

Mulțimea de oameni a fost evacuată de urgență. La fața locului urmează sa ajungă lucrătorii Serviciului Român de Informații pentru efectuarea verificărilor specifice.

Potrivit unor informații, cartela de pe care a fost efectuat apelul prin care s-a anunțat atentatul aparține unei femei, însă cel care a vorbit este un bărbat.

Echipa operativa a stabilit locația apelantului în localitatea Mihai Viteazu din Călărași,  la fața locului deplasându-se un echipaj pentru efectuarea cercetărilor. A fost interceptată mașina apelantului însă la sosirea forțelor de ordine nu a fost găsit nimeni.

Poliția face mai multe filtre la toate ieșirile din Călărași pentru a control.

PRECIZARE IPJ CALARASI 

“În seara de 2 decembrie a.c., un bărbat a sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că în cadrul Târgului de Crăciun din municipiul Călărași este amplasată o bombă.

Numărul a fost reapelat, iar persoana a răspuns spunând că a fost o glumă.

În cauză se efectuează verificări, în vederea identificării persoanei și luarea măsurilor legale care se impun.” precizează IPJ Călărași pentru Călărași PRESS.

In curs de actualizare

Continue Reading

Breaking News

Accident la Drajna Nouă pe DN21, patru autovehicule implicate cu 10 persoane

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe DN21 – Drajna Nouă din Călărași, unde au fost implicate patru autovehicule în care se aflau 10 persoane, transmis pompierii călărășeni.
Potrivit primelor date, este vorba despre un accident rutier cu 10 persoane implicate, dintre care o victima rănită ușor, neîncarcerată, în sat Drajna Noua, comuna Dragalina, pe Drumul Național 21. Se circulă pe o bandă dirijat de poliție.

Continue Reading

Breaking News

Accident pe DN21, trei mașini implicate. SMURDUL a fost solicitat la fața locului

Published

on

Un nou accident rutier în această seară, orele 19:00, pe DN21,  între Drajna Nouă și Radu Negru, în dreptul benzinărie Octano, aproape de intrarea pe Autostrada Soarelui, produs între trei autoturisme care au intrat în coliziune.

Traficul rutier se desfășoară în condiții specifice unui eveniment rutier. La fața locului se deplasează un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale persoanelor implicate. 

În curs de actualizare…

Continue Reading

Cele mai accesate articole