Connect with us

Breaking News

Asociația Elevilor din Călărași – o nouă reușită pe plan local

Published

on

La doar un an de la înființare și după două demersuri deja cu rezultate recunoscute la nivel județean și național, Asociația Elevilor din Călărași se bucură de o nouă inițiativă de succes – înființarea Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret (CCPT) pe lângă Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Local al Municipiului Călărași.

Consiliul consultativ pe probleme de tineret reprezintă o structură fără personalitate juridică ce se înființează pe lângă Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Local, pentru a facilita dialogul organizațiilor ce gestionează fonduri de tineret cu aleșii locali, în vederea dinamizării unui sector deosebit de important al oricărei comunități. Cum, în Călărași, sectorul de tineret nu a părut niciodată a reprezenta o prioritate pentru aleșii locali, organizația ce apără drepturile elevilor, implicit ale tinerilor, a decis să determine autoritățile să respecte Legea tinerilor nr. 350/2006.

Și au reușit. Discuțiile au început în luna februarie și au continuat cu o sesizare depusă la Instituția Prefectului și cu depunerea unui proiect de hotărâre prin care problema să fie tranșată. Ieri, în ședința ordinară, Consiliul Local a adoptat o astfel de hotărâre, fapt ce continuă seria inițiativelor reușite pentru AECL.

Emma Movilă, vicepreședinte, la finalul ședinței: Mă bucură înscrierea pe Ordinea de zi din cadrul sedinței ordinare a Consiliului Local, dar și votul în unanimitate pentru punctul pe care #AECL l-a sesizat. Așadar, consider că primul an al asociației a fost unul cu rezultate foarte bune, atât pe plan nonformal, dar mai ales cu demersuri ce vor fi recunoscute pe termen lung!

 

 

Advertisement

Alexandra Tuță, președinte, a oferit următoarea declarație:Era și timpul ca autoritățile locale să respecte Legea tinerilor nr. 350/2006 și să-și asume, implicit, sectorul de tineret drept o prioritate. Înființarea CCPT reprezintă un prim pas important în resuscitarea acestui sector și în conturarea unui climat de colaborare între organizațiile de tineret și aleșii locali, ca atare sper că toți cei direct vizați vor da curs invitației noastre și vor decide să facă parte din CCPT. În continuare, Asociația va încerca să determine autoritățile să constituie fondul destinat activităților de tineret din bugetul local, rămânând perseverentă în apărarea drepturilor tinerilor.”

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

VIDEO. Bărbat salvat din mijlocul lacului cu ajutorul unui vehicul SHEERP. Cum a ajuns bărbatul în această situație

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Pompierii militari oltenițeni au intervenit sâmbătă, 12 aprilie pentru salvarea unui pescar în vârstă de 63 de ani, care a rămas blocat în mijlocul Bălții Mari din apropierea Olteniței. Bărbatul s-a folosit de o anvelopă auto, transformată într-o barcă.

A strigat după ajutor și a fost auzit de o persoană care solicitat prin 112 intervenţia salvatorilor.

A avut nevoie de ajutorul pompierilor după ce a căzut de pe o barcă improvizată și a rămas blocat în stuf.

Cu suportul unui vehicul de tip SHEERP, echipajele de intervenție au reușit să-l scoată la mal în doar 35 de minute.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

LIVE. Campionatul Național de Lupte Libere, transmis în direct de Călărași PRESS

Published

on

Campionatul Național de Lupte Libere la Călărași

Continue Reading

Breaking News

Vlad Sârzea și Enache Georgiana au trecut în tabăra lui Marius Dulce! De ce au luat cei doi această decizie

Published

on

By

În cadrul unei conferințe de presă organizate miercuri, 3 aprilie, de către Organizația PSD Călărași, primarul Marius Dulce a anunțat că în echipa lui s-au alăturat doi membri importanți: Vlad Sârzea și Georgiana Enache.

Vlad Sârzea a făcut parte din PRO România și a decis să treacă la PSD după ce partidul pe care l-a reprezentat urmează să se alieze cu AUR. De asemenea, acesta și-a încheiat, recent, mandatul de consilier local. Astfel, situațiile pe care le-a întâmpinat de-a lungul carierei, dar și experiența dobândită în acest domeniu l-au determinat să ia decizia de a se alătura unei echipe solide.

„Anul acesta îmi închei primul mandat de consilier local, a fost unul de învățare, făcând parte dintr-o echipă mică, de doi consilieri, nu am putut să facem o schimbare majoră, dar am avut o colaborare foarte bună cu domnul primar și cu echipa Marius Dulce, ceea ce m-a convins să continui în acest fel, să merg împreună cu această echipă, o echipă puternică, care dorește să continue niște proiecte concrete. Doresc să facem treabă în continuare și vocea mea să fie mai vizibilă”, a declarat Vlad Sârzea.

Odată cu acesta, și medicul primar diabetolog, Georgiana Enache, în vârstă de 49 de ani, a decis să intre în echipa PSD, întrucât a constatat că misiunea partidului se aliniază foarte bine cu principiile după care se ghidează în activitatea ei de doctor. Mai exact, atât acțiunile ei, cât și obiectivele echipei conduse de Marius Dulce sunt orientate spre beneficiul oamenilor.

„Am fost timp de 3 ani și câteva luni directorul medical al spitalului și m-am regăsit în politica Partidului Social Democrat prin orientarea către binele omului, binele cetățeanului, eu, ca medic, ca structură, sunt așa. (…) Asta am încercat să urmăresc în întreaga mea activitate”, a explicat Georgiana Enache.

Advertisement

Ulterior discursurilor susținute de noii membri, primarul s-a arătat foarte încântat de alegerea acestora și i-a asigurat că vor avea o colaborare foarte bună în proiectele întreprinse de PSD: „Vreau să vă mulțumesc pentru că ați ales echipa PSD, echipa Marius Dulce, acest lucru nu face decât să mă onoreze și, cu siguranță, vom avea proiecte frumoase și bune pentru comunitate”.

Continue Reading

Cele mai vizualizate