in

Artiston și Crucea Roșie vor bucura peste 1000 de copii și bătrâni din județul Călărași

Peste 1.000 de copii și bătrâni defavorizați din Călărași vor beneficia din această iarnă de acces la apă caldă menajeră, prin campania Ariston Comfort Challenge

 

Călărași, 19 septembrie 2018

Ariston Thermo România,  liderul pieței locale de centrale termice și boilere electrice, împreună cu Crucea Roșie Română, pornesc în această toamnă într-o misiune unică, la nivel național, cu scopul de a aduce confortul chiar și acolo unde acesta pare imposibil de atins. Astfel, compania și-a propus să faciliteze accesul la apă caldă menajeră pentru aproximativ 15.000 de copii și vârstnici din întreaga țară, echipând cu boilere performante peste 100 de școli, licee, case de tip familial și cămine de bătrâni. În cadrul campaniei, 9 locații din județul Călărași vor fi echipate boilere care vor deservi peste 1000 de beneficiari.

„Încă de la înființare, am susținut că fiecare dintre noi percepe confortul într-un mod diferit. Cu toate acestea, din păcate, nu toți pornim cu aceleași șanse și iată că, ceea ce pentru o parte dintre români este o normalitate cotidiană, pentru alții este încă un privilegiu. Suntem de părere că nicio instituție de învățământ ori centru de bătrâni din România nu ar trebui să fie private de simplul acces la apă caldă menajeră și de aceea ne-am luat acest angajament, de a aduce un plus de confort în aceste locuri în care locuiesc sau învață zeci de oameni în fiecare zi”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

În județul Călărași au fost identificate 9 școli, centre de asistență, comunitare și de recuperare în care accesul la apă caldă, inexistent sau restrictiv, va fi facilitat prin instalarea a 13 boilere cu capacități de 30 și 100 litri.  Astfel, peste 1000 de locuitori ai județului vor avea, începând din această iarnă, un loc mai confortabil în care să învețe sau să-și continue activitățile de recuperare medicală.

Lista completă a locațiilor beneficiare poate fi consultată în continuare:

  • Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Plătărești
  • Centrul comunitar pentru rromi Oborul Nou
  • Centrul de Zi pentru Copii Sf. Nicolae Ștefan Cel Mare
  • Centrul Comunitar Procomunitate Vlad Țepeș
  • Centrul de Asistență după Programul Școlar, tip Afterschool
  • Școala Gimnazială Nana
  • Școala Gimnazială Răzvani Lehliu Gara
  • Școala Gimnazială Nr. 1 Cuza Voda
  • Școala Gimnazială Dragoș Vodă

Apa caldă curentă în școlile sau centrele de zi din mediul rural este un concept abstract. Iată că prin intermediul campaniei desfășurate de Ariston Thermo România, reușim să schimbăm această  realitate tristă. În sfârșit, copiii din aceste zone își vor spăla mâinile, iarna, cu apă caldă!”, a declarat Aura Giurcă, director filială Crucea Roșie Călărași.

Pe parcursul campaniei, Ariston Thermo România va dona peste 300 de boilere cu capacități de 30,50 sau 100 de litri în peste 100 de instituții de învățământ, cămine de bătrâni sau centre de recuperare medicală.

Acțiunea companiei pe plan local face parte dintr-o campanie derulată de Ariston la nivel global –  Comfort Challenge, prin care compania și-a propus să aducă confortul chiar și acolo unde acesta pare greu de atins, iar prima misiune Ariston în acest sens a avut loc chiar în inima Groenlandei, în insula Disko. Aici, compania și-a asumat livrarea tuturor materialelor necesare și construirea, pe un teren cu diverse adversități, unei case modulare inovatoare și călduroase, denumită Ariston Comfort Zone.

Locuința sustenabilă, capabilă să reziste celor mai extreme condiții climatice, a fost donată de către Ariston unei echipe de cercetători din cadrul Institutului de Geoștiințe și Managementul Resurselor Naturale de la Universitatea din Copenhaga,  devenind baza stabilă și funcțională de unde cercetătorii își vor continua studiile privind schimbările climaterice, chiar și perioada iernii polare.


Despre Ariston Thermo România

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internaționali în producția și furnizarea unei game complete de echipamente și servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.

Angajamentul Ariston Thermo privind eficiența energetică este exprimat prin lansarea constantă de noi soluții bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare și pompele de căldură, precum și prin îmbunătățirea eficienței produselor tradiționale (boilere sau centrale termice), dar și prin investițiile în noi proiecte.

Portofoliul de produse Ariston Thermo România este compus din centrale termice murale și de pardoseală, în condensare, boilere electrice și indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiționat și panouri solare, sub brandurile Ariston, Chaffoteaux și Elco.


Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, organizație umanitară care funcționează neîntrerupt din 1876 în scopul prevenirii și alinării suferințelor oamenilor, fără nicio deosebire în ceea ce privește naționalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenența militară, socială sau politică.

Prin activitățile pe care le desfășoară contribuie și la ameliorarea stării de sănătate, la prevenirea îmbolnăvirilor și la alinarea suferințelor prin programe de întrajutorare în beneficiul colectivității. Proiectul „ComfortChallenge”  este parte din această componentă importantă a activității organizației.

www.crucearosie.ro

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Trei ore de discuții între președintele CJ, Vasile Iliuță și seniorii municipiului Călărași

Jirlău rămâne Căcâna orașului Călărași!