Connect with us

Publicitate

ANUNȚ – Primăria comunei Fundeni angajează

Published

on

Anunțul Călărășean - Îți pubicăm anunțul în cel mai scurt timp! Scrie-ne pe [WhatsApp] sau sună la 0728977169

PRIMĂRIA COMUNEI FUNDENI, județul CĂLĂRAŞI, publică anunțul privind organizarea concursului de recrutare pentru ocuparea unei funcţii publice de execuţie vacante în baza art. IV din OUG 34/2023 – alin.(2) lit. a) și art. 618 alin. (3) din Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare

Responsabilitatea privind legalitatea și corectitudinea informațiilor din conținutul anunțului de concurs publicat pe site-ul Agenției și încadrarea în temeiurile legale prevăzute de actele normative aparțin în exclusivitate autorității sau instituției publice organizatoare a concursului.
Informaţii concurs
Tip concurs: Recrutare pe funcţie publică de execuţie vacantă în afara Agenţiei
Data de sustinere a probei scrise: 22.01.2024, ora 10:00
Data și ora probei de interviu se va afișa pe site-ul instituției care organizează concursul odată cu afișarea rezultatelor probei scrise.
Locaţia de desfăşurare a concursului: PRIMARIA COMUNEI FUNDENI
Stare concurs: Programat
Observaţii suplimentare:
Perioada de depunere a dosarelor: 22.12.2023 – 10.01.2024Persoana de contact: Tudorie Ileana, referent Resurse Umane
Telefon: 0242516306, Fax: 0242516306
E-mail: primariafundenicl@yahoo.com
Data afişării: 22.12.2023, ora 10:00
Informaţii posturi scoase la concurs
Consilier achiziţii publice
Descriere post Localizare post
Clasa: I 
Grad: asistent

Tip compartiment: COMPARTIMENT
Denumire compartiment: ACHIZITII PUBLICE

PRIMĂRIA COMUNEI FUNDENI
Localitate: FUNDENI
Judeţ: CĂLĂRAŞI
Condiţii de participare
Pentru Consilier achiziţii publice, Clasa I, Grad asistent, COMPARTIMENT ACHIZITII PUBLICEStudii:

– studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă
Vechimea minimă în specialitatea studiilor: 1 an
Durată timp de muncă: 8h/zi – 40h/saptamâna

Advertisement
Bibliografie şi tematică
Bibliografie şi tematică pentru Consilier achiziţii publice, Clasa I, Grad asistent, COMPARTIMENT ACHIZITII PUBLICE1. Constituţia României, republicată

cu tematica Titlul I – Principii generale, Titlul II – Drepturile, libertatile si indatoririle fundamentale , Titlul III – Autoritatile publice.

2. Ordonanţa Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare cu tematica Capitolul I – Principii si definitii Capitolul II – Dispozitii speciale

3. Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, republicată, cu modificările şi completările ulterioare

cu tematica Capitolul I – Dispozitii generale Capitolul II – Egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati in domeniul muncii Capitolul III – Egalitatea de sanse in ceea ce priveste accesul la educatie , la sanatate, la cultura si la informare, Capitolul IV – Egalitatea de sanse intre femei si barbati in ceea ce priveste participarea la luare deciziei, Capitolul VI – Solutionarea sesizarilor si reclamatiilor privind discriminarea bazata pe criteriul de sex.

4. Titlul I şi II ale părţii a VI-a din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare

Advertisement

cu tematica Titlul I – Dispozitii generale – integral, Titlul II – Statutul functionarilor publici: Capitolul I – Dispozitii generale , Capitolul II – Clasificarea functiilor publice.Categorii de functionari publici, Capitolul IV – Managementul functiei publice si al functionarilor publici si Sistemul electronic de evidenta a ocuparii in sectorul public, Capitolul V – Drepturi si indatoriri, Capitolul VI – Cariera functionarilor publici, Capitolul IX – Modificarea , suspendarea si incetarea raporturilor de serviciu, Capitolul X – Acte administrative privind nasterea , modificarea suspendarea, sanctionarea si incetarea raporturilor de serviciu si actele administrative de sanctionare disciplinara.

5. Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, cu modificarile si completarile ulterioare

cu tematica Capitolul II – Sectiunea I – Dispozitii comunei privind accesul la informatiile de interes public , Capitolul III – Sanctiuni – integral.

6. Legea nr.98/2016 privind achizitiile publice, cu modificarile si completarile ulterioare

cu tematica Capitolul I – Sectiunea a 4-a – integral, Sectiune a 6 -a -achizitii mixte – integral , Capitolul II – Reguli generale de participare si desfasurare a procedurilor de atribuire, Capitolul III – Modalitati de atribuire, Capitolul IV – Organizarea si desfasurarea procedurii de atribuire, Capitolul V – Executarea contractului de achizitie publica /acordului – cadru.

7. Hotararea Guvernului nr.395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achizitie publica / acordului cadru din Legea nr.98/2016 privind achizitiile publice , cu modificarile si completarile ulterioare cu tematica Capitolul II – Planificarea si pregatirea realizarii achizitiei publice, Capitolul III – Realizarea achizitiei publice Capitolul IV – Executarea contractului de achizitie publica / acordului cadru.

Advertisement

8. Legea nr.101/2016 privind remediile si caile de atac in materie de atribuire a contractelor de achizitie publica , a contractelor sectoriale si a contractelor de concesiune de lucrari si concesiune de servicii , precum si pentru organizarea si functionarea Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor , cu modificarile si completarile ulterioare cu tematica Capitolul III – Contestatia formulata pe cale administartiva – juristdictionala, Capitolul IV – Calea de atac impotriva deciziilor Consiliului Capitolul VI – Sistemul de remedii juduciar.

9. Legea nr.287/2009 privind Codul Civil , republicata cu tematica Cartea a V -a , Titlul I si II , Capitolul I – Contracte

Advertisement

Publicitate

Ce culori de pantofi de damă vor fi la modă în 2024?

Published

on

Ritmul în care se schimbă lumea modei este unul alert, iar unul dintre subiectele de interes pentru fashioniste a fost dintotdeauna – și este în continuare, bineînțeles – este reprezentat de culorile de pantofi la modă. Care sunt tendințele în modă în 2024 din acest punct de vedere vei descoperi din acest articol.

Culori îndrăznețe, neconvenționale vor ocupa centrul scenei

2024 aduce cu sine o paletă vibrantă, culori pline de energie în picioarele tale. Centrul scenei este ocupat de culorile îndrăznețe, neconvenționale. Nuanțele metalice, cum ar fi argintiul sau auriul, au rămas populare și se anunță a fi astfel și în acest sezon, la fel ca nuanțele pastelate și culorile deschise cum ar fi roz pal sau galben piersiciu. Acestea vor aduce prospețime și romantism oricărei ținute, iar pantofii în nuanțe puternice de albastru, de verde sau portocaliu vor atrage atenția și vor adăuga un plus de personalitate oricărui stil. 

Argintiu și auriu, clasicele care nu se demodează niciodată 

Și în 2024 modelele de pantofi argintii continuă să fie o alegere populară când vine vorba de pantofii pentru femei, aceștia fiind preferați mai ales pentru aerul sofisticat și pentru eleganța pe care o oferă oricărei ținute. 

Auriul este, de asemenea, o culoare care emană lux și eleganță, iar în 2024 este nuanța preferată pentru a da strălucire și glamour fiecărei ținute. 

Culori calde și prietenoase pentru ținutele tale 

Pantofii în nuanțe pastelate, așa cum sunt rozul deschis sau galbenul piersică, vor aduce prospețime și o notă romantică oricărei ținute. Sunt culori delicate, care pot fi combinate cu nuanțe neutre și care vor oferi un aspect feminin și elegant ținutelor. 

Culori calde și prietenoase, acestea vor aduce un aer vesel, estival oricărei ținute. 

Advertisement

Culori vibrante și energice pentru pantofii din acest an 

2024 este și anul culorilor vibrante și energice, al culorilor care vor atrage atenția. O pereche de pantofi de culoare albastru eclectic, o pereche de pantofi rosii sau verde smarald, dar și modelele de pantofi portocaliu aprins vor oferi o notă îndrăzneață și energică ținutelor tale. În același timp, sunt culori care vor oferi personalitate oricărei ținute, culori care oferi un aer sofisticat, care se vor potrivi perfect unui stil de viață excentric. 

Cum să integrezi pantofii în aceste culori în ținutele tale 

Dacă dorești să fii la modă și să îți actualizezi garderoba pentru ca aceasta să se alinieze tendințelor din 2024, alege pantofii potriviți. Nu numai culoarea contează, ci și alinierea acestora la stilul și personalitatea care te definește. Nu alege o culoare doar pentru că este la modă, ci alege-o pentru că îți place, pentru că te reprezintă. 

Poți crea ținute interesante și unice combinând culori la modă cu variante de culori clasice. De exemplu, cu o pereche de pantofi argintii poți purta o rochie neagră la fel de bine cum cu o pereche de pantofi portocalii vei putea purta o fustă sau rochie albastră. 

Nu uita să experimentezi: tendințele modei sunt în continuă schimbare, iar moda este întotdeauna despre exprimarea personalității și despre a fi creativă. Nu te teme să experimentezi și să încerci culorile sau combinațiile neobișnuite, care te pot face unică. 

În același timp, fii consecventă. Atunci când alegi o culoare, încearcă să o integrezi în restul ținutei făcând alegerile perfecte. Poți adăuga accesorii sau haine de aceeași culoare și vei crea un efect coerent, stilat, dar poți crea și contraste deosebite pentru a atrage atenția și pentru a fi întru totul deosebită. 

Advertisement
Continue Reading

Publicitate

Vrei să încerci preparate cu origini în Roma Antică? Pinsa & Teglia Romana, în acest weekend, la TEXAS Bar-B-Q

Published

on

Cu o pasiune aprinsă pentru arta preparării pizzei, venit tocmai din Focșani, Iulian ne aduce o explozie de arome italienești la Călărași în acest weekend, la TEXAS Bar-B-Q. Deși nu au fost niciodată specializați în pizza, cei de la TEXAS Bar-B-Q au văzut această oportunitate ca pe un nou început, îmbrățișând cu entuziasm provocarea de a aduce ceva inedit în orașul nostru.

Iulian, cu pasiunea sa contagioasă pentru pizza și originile sale din Focșani, a venit cu o propunere incitantă: Pinsa & Teglia Romana. Aceste sortimente, cu origini adânc înrădăcinate în cultura culinară a Romei Antice, promit să aducă o experiență cu adevărat unică. Cu forme rotunde sau dreptunghiulare și cu un blat crocant și savuros, Pinsa este un adevărat deliciu pentru papilele gustative.

„N-am fost niciodată specializați și nici n-am emis pretenții de specialiști în pizza. Fiind un restaurant cu specific Texan, ne-am axat pe produsele emblematice! Până când… în echipa noastră au apărut oameni pasionați cu experiență în Italia și cu dorința de a îmbunătăți procesul! Așadar, ne putem lăuda cu faptul că am finalizat 3 MasterClass-uri susținute de partenerul nostru „Golden Provider”, din care am asimilat cunoștințe și tehnici în prepararea aluatului de pizza. Așadar, lucrurile au luat o traiectorie de îmbunătățire a procesului! Și pentru că viața nu ne scoate întâmplător oamenii în cale, la aceste întâlniri l-am cunoscut pe IULIAN, un tânăr din Focșani pasionat până în măduva oaselor de tot ce înseamnă pizza. El mi-a spus doar atât: “Te provoc să aduci ceva nou în orașul tău! Ceva ce nu găsești decât în câteva orașe din România.
Despre ce este vorba? Pinsa & Teglia Romana. Așa se numește blatul special cu origini în Roma Antică. Rotund sau dreptunghiular, dar mai ales crocant, Pinsa este un produs inedit cu caracteristici unice. Și acum surpriza! Pentru că în fiecare weekend încercăm să vă surprindem cu câte ceva nou, IULIAN va fi prezent sâmbătă și duminică în locația noastră. Ce ziceți? Îi facem galerie?”
#ad

Continue Reading

Publicitate

(P) SPCTA-FL Călărași prezintă ofertele de închiriere pentru facilitățile sportive din Călărași

Published

on

Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ (SPCTAFL CĂLĂRAȘI) anunță disponibilitatea pentru închirierea diferitelor facilități sportive din oraș. Iată detaliile tarifelor și modalităților de acces.

Terenul Minifotbal – Stadionul Municipal

 • Locație: B-dul Republicii, nr. 2 C, jud. Călărași
 • Tarif: 97 lei/ora (fără TVA) sau 115,43 lei cu TVA
 • Programare și contract la sediul SPCTAFL Călărași, strada 1 Decembrie 1918, Bl. A24, parter.

Sala Polivalentă

 1. Cluburi de copii:
  • Antrenamente: 156 lei/ora (TVA inclus)
  • Competiții: 200 lei/ora (TVA inclus)
 2. Persoane fizice:
  • Antrenamente: 385 lei/ora (fără TVA) sau 458,15 lei cu TVA
  • Competiții: 430 lei/ora (fără TVA) sau 511,70 lei cu TVA
 • Programare și contract la sediul SPCTAFL Călărași, strada 1 Decembrie 1918, Bl. A24, parter.

Bazin Inot Didactic

 • Abonamente:
  • Copii: 100 lei
  • Adulți: 200 lei
  • Pensionari (cu cupon de pensie): 100 lei
  • Persoane cu dizabilități: 100 lei
  • Studenți (cu legitimație sau carnet student): 100 lei
 • Cont IBAN: RO06TREZ20121300250XXXXX

Terenurile din Parcul de pe Strada Victoriei

 1. Terenul de Sport nr. 1 (Tenis de Câmp):
  • Tarif: 25 lei/ora (fără TVA) sau 29,75 lei cu TVA
 2. Terenul de Sport nr. 2 (Tenis de Picior):
  • Tarif: 25 lei/ora (fără TVA) sau 29,75 lei cu TVA
 3. Terenul nr. 3 (Baschet, Handbal, Fotbal):
  • Gratuit pentru cetățeni
 • Cont IBAN: RO06TREZ20121300250XXXXX

Informare și Modificări

Eventualele modificări de tarife/oră și program vor fi comunicate cetățenilor prin mass media și afișate la sediul SPCTAFL Călărași.

Pentru orice detalii suplimentare, vă rugăm să contactați conducerea SPCTAFL.

Continue Reading

Cele mai vizualizate