Connect with us

Administrație

Anunț cumpărare apartamente

Published

on

Consiliul Judeţean Călăraşi, cu sediul în Călăraşi, str. 1 Decembrie 1918, nr. 1, judeţul Călăraşi, CUI 4294030, telefon 0242/311301, fax 0242/331609, organizează licitaţie publică deschisă pentru cumpărarea de bunuri imobile de către județul Călărași, respectiv a 5 apartamente, cu destinația de locuințe de serviciu, pentru salariații instituțiilor și serviciilor publice din subordinea sa aflate sub autoritatea Consiliului Județean Călărași, precum și pentru salariații din cadrul aparatului de specialitate al acestuia, conform prevederilor Hotărârii Consiliului Județean Călărași nr. 115 din 31.08.2016 privind aprobarea procedurii privind cumpărarea unor bunuri imobile de către Județul Călărași și a Hotărârii Consiliului Judeţean Călăraşi nr. 154 din 31.10.2016 privind aprobarea achiziționării unor apartamente cu destinația de locuințe de serviciu și a prevederilor Hotărârii Consiliului Județean Călărași nr. 40 din 03.03.2017 pentru modificarea și completarea Hotărârii nr. 115/2016 pentru aprobarea procedurii  privind cumpărarea unor bunuri imobile de către județul Călărași.

În ceea ce privește procedura de achiziționare a apartamentelor, mai sus menționate, se va avea în vedere achiziția a 5 (cinci) apartamente cu 2 (două) camere, situate în intravilanul municipiului Călărași, zonele A, B și C.

Prețurile maxime de achiziție a apartamentelor menționate mai sus sunt următoarele:

– pentru zona A: 662 euro/m.p.,

– pentru zona B: 585 euro/m.p.,

– pentru zona C: 517 euro/m.p..

            La licitație poate participa orice persoană fizică sau juridică care dorește să înstrăineze un imobil care satisface cerințele cuprinse în documentația de atribuire pentru cumpărarea de bunuri imobile și care deține un titlu de proprietate valabil, înscris în Cartea Funciară, liber de sarcini asupra acestuia.

Documentaţia de atribuire poate fi procurată accesând site-ul oficial al Consiliului Județean Călărași, www.calarasi.ro , atât în format editabil (word) cât și pdf, la următorul link de download: https://www.calarasi.ro/index.php/noutati .

Data limită pentru depunerea ofertelor este 17.11.2017, ora 14:00. Ofertele vor fi depuse la Registratura Consiliului Județean Călărași, în plicuri sigilate, într-un singur exemplar, până la data menţionată anterior.

Deschiderea plicurilor va avea loc la sediul Consiliului Judeţean Călăraşi, la ora 10:00 în data de 20.11.2017, în prezenţa tuturor ofertanţilor.

Instanţa competentă în soluţionarea litigiilor este Tribunalul Călăraşi – Secţia Contencios Administrativ, situat în municipiul Călăraşi, str. Bucureşti, nr. 106, cod poştal 910068, tel./fax : 0242/315736, judeţul Călăraşi.

Pentru relaţii suplimentare vă puteţi adresa doamnei Boboc Cristina, la Consiliul Judeţean Călăraşi, telefon 0242/311301, int. 141.

Data : 16.10.2017

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Primarul Ionel Tatu se ține de cuvânt și obține finanțare pentru 35 km apă si canalizare

Published

on

Primarul Ionel Tatu din comuna Vâlcelele, județul Călărași, a marcat o zi semnificativă astăzi, pe 25 septembrie, o zi care va rămâne în istoria comunei. Cu mândrie și determinare, primarul a reușit să pună semnătura pe contractul pentru un proiect de importanță majoră: introducerea a 35 de kilometri de sistem de apă-canal în comunitatea sa.

Această inițiativă reprezintă un pas important pentru comuna Vâlcelele și locuitorii săi. Problemele legate de accesul la apă curată și serviciile de canalizare au fost o sursă constantă de preocupare pentru comunitatea locală. Prin semnarea acestui contract, primarul Ionel Tatu și echipa sa demonstrează angajamentul lor ferm pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Proiectul va implica lucrări extinse de construcție și infrastructură, inclusiv instalarea unei rețele de apă și canalizare care va acoperi cei 35 de kilometri stabiliți. Aceasta va permite accesul la apă potabilă de înaltă calitate pentru mai mulți locuitori și va contribui la menținerea unui mediu mai curat și mai sănătos în comună.

Primarul Ionel Tatu a subliniat importanța colaborării între administrație și comunitate în realizarea acestui proiect și a mulțumit tuturor celor implicați, inclusiv instituțiilor guvernamentale și partenerilor locali, pentru susținerea lor neîncetată.

Continue Reading

Administrație

A fost semnat contractul pentru transportul în comun pentru ruta ROSEȚI → JEGĂLIA → BORCEA

Published

on

Astăzi, în data de 25 septembrie a.c., președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a pus semnătura pe contractul pentru ultimul set de trasee din zona estică a județului.

Localitățile Roseți, Jegălia și Borcea au intrat în prim-plan odată cu semnarea lotului cu numărul 5 al proiectului care se ocupă de dezvoltarea transportului în comun din Călărași.

„Am finalizat procesul semnând ultimul lot de trasee ce acoperă ruta Călărași – Roseți – Jegălia – Borcea. Acest plan de transport județean a fost aprobat cu succes de către Consiliul Județean. Dorim să oferim servicii de transport de înaltă calitate locuitorilor din Călărași. Calitatea este esențială pentru noi”, a afirmat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, într-un interviu acordat Canal SUD.

De notat că, spre deosebire de celelalte loturi de transport, care au fost adjudecate de companii din afara județului, lotul numărul 5 a fost câștigat de un rezident, subliniind astfel angajamentul pentru îmbunătățirea serviciilor oferite.

Costel Feldioreanu, transportatorul, a declarat: „Dorim să aducem îmbunătățiri semnificative serviciilor noastre, motiv pentru care am achiziționat două microbuze cu o capacitate de 22 de locuri. Acestea vor intra în circulație pe străzile județului în luna noiembrie.”

Planul de transport în comun cuprinde un total de 12 loturi, iar societățile implicate s-au angajat să asigure transportul sigur al cetățenilor timp de 10 ani, furnizând mijloace de transport noi și moderne pentru comunitatea din Călărași.

Continue Reading

Administrație

Grădiștea | Revoluție în transportul școlar cu microbuze electrice

Published

on

Comuna Grădiștea a lansat un proiect inovator menit să revoluționeze transportul elevilor din zonă, adoptând o abordare ecologică și sustenabilă. La începutul acestei luni, într-o ședință extraordinară a consilierilor locali, a fost aprobată Hotărârea privind Acordul de Parteneriat între UAT Județul Călărași și UAT Comuna Grădiștea. Scopul acestui parteneriat este implementarea unui proiect ambițios de dotare cu microbuze electrice cu eficiență energetică pentru transportul elevilor din întreg județul Călărași. Acest proiect are ca obiectiv principal reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și îmbunătățirea calității aerului prin utilizarea microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat pentru transportul școlar.

Potrivit prevederilor Hotărârii adoptate, Primăria Comunei Grădiștea s-a angajat să instaleze o stație de încărcare pentru microbuzele electrice până la data de 28 februarie 2025. De asemenea, aceasta va asigura resursa umană necesară, inclusiv șoferi calificați, va acoperi costurile de reparații și întreținere a flotei de microbuze, precum și costurile de alimentare pentru o perioadă de cel puțin 3 ani.

Până în prezent, Consiliul Județean Călărași, sub conducerea lui Vasile Iliuță din partea Partidului Social Democrat, a făcut un pas hotărât către viitor, reușind să semneze contracte de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru achiziționarea a nu mai puțin de 25 de microbuze electrice destinate transportului elevilor din 17 localități din județ. Această inițiativă va aduce beneficii semnificative comunităților din Borcea (2 microbuze), Plătărești (2), Sărulești (2), Frumușani (2), Ileana (1), Dragalina (2), Modelu (2), Chiselet (1), Radovanu (1), Spanțov (1), Tămădău Mare (1), Mânăstirea (2), Vasilați (2), Alexandru Odobescu (1), Roseți (1), Valea Argovei (1) și Curcani (1). Aceste microbuze electrice vor aduce beneficii nu doar mediului înconjurător, ci și siguranței și confortului elevilor care le vor folosi în fiecare zi pentru a ajunge la școală.

Continue Reading

Cele mai vizualizate