in

Ansamblul “Bărăganul” – premiul II la Concursul Național din Mioveni

Ansamblul Folcloric “Baraganul” a obținut locul II la festivalul concurs național ce s-a desfășurat în perioada 8-11 august la Mioveni. Ansamblul călărășean a reușit performanța de a obține trei diplome și trei plăcuțe la finalul evenimentului.

În perioada 8 -11 august, ansamblul “Bărăganul” al Centrului Județean de Cultură și Creație a participat l festivalul concurs național desfășurat la Mioveni. Dansatorii călărășeni s-au întors acasă cu premiul II, trei diplome și 3 plachete oferite în cadrul competiției

În seara asta (n.r.12 august a.c.) plecăm de la Festivalul Concurs Naţional Mioveni 2019 cu onorabilul Loc II! Suntem singurul ansamblu dintre toate cele opt participante la festival, care pleacă acasă cu trei diplome şi trei plăcuţe! Mulţumim domnului primar al oraşului Mioveni şi Consiliului Local Mioveni pentru Premiul Special acordat de către dumnealor, premiu ce este la nivelul Marelui Premiu, dar din punct de vedere administrativ! Ne bucurăm că le-a plăcut povestea Bărăganului spusă de ansamblul nostru! Plecăm de aici cu fruntea sus şi mândri că al nostru Bărăgan, al nostru judeţ Călăraşi, deloc ofertant din punct de vedere folcloric, a reuşit să impresioneze juriul şi administraţia locală reuşind să câştige locul II! Mulţumim conducerii Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi pentru că a fost alături de noi atât în serile de concurs, cât şi la gală! Sperăm că nu v-am dezamăgit şi promitem că la următorul Festival Concurs, aducem marele trofeu în judeţul Călăraşi! Şi nu în ultimul rând, mulţumim dumneavoastră, susţinătorii acestui ansamblu şi al folclorului muntenesc pentru întreaga apreciere”, au declarat reprezentanţii Ansamblului „Bărăganul” – se arată într-o postare de pe pagina ansamblului călărășean

Evenimentul de la Mioveni se află la prima ediție, fiind organizat de autoritățile publice locale din Mioveni ( n.r Centru Cultural, Primăria Mioveni și Consiliul Local)

Pe scena concursului au urcat opt ansambluri din orașe ale României (Suceava, Brașov, Arad, Cluj-Napoca, Sălaj, Bacău, Călărași şi Argeș), dar și grupuri folclorice invitate din Rusia și China, care au încântat publicul cu reprezentații tematice specifice culturii tradiționale din țările de proveniență. Pentru participarea la acest festival, membrii Ansamblului „Bărăganul” al CJCC Călărași, sub îndrumarea maestrului coregraf Aurel Mailat, au pregătit dansuri populare și obiceiuri tradiționale specifice Câmpiei Bărăganului.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Călărași: Sensuri unice de circulație pentru câteva străzi

CJ/ Vasile Iliuță va semna contractul pentru proiectul “Construire adăpost pescăresc Dunărean”