Connect with us

Știri

Alexandru Dincă, noul director sportiv al AFC Dunărea Călărași. Contractele cu antrenorii Ropotan și Alexe, reziliate. Câți bani are echipa pentru anul 2024

Published

on

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

AFC Dunărea Călăraşi a decis să încheie colaborarea cu directorul sportiv, Remus Mamoc, precum și cu antrenorii Adrian Ropotan și Marius Alexe. Vestea a venit printr-o postare pe pagina de Facebook „AFC Dunărea Călăraşi suporter”. Înlocuitorul lui Remus Mamoc în funcția de director sportiv este Alexandru Dincă, fiul președintelui Asociației Județene de Fotbal, Dorinel Dincă. 

Conducerea clubului și Remus Mamoc au ajuns la un acord pentru a pune capăt colaborării, iar la fel s-a întâmplat și în cazul antrenorilor Adrian Ropotan și Marius Alexe. Noul director sportiv, Alexandru Dincă, are o experiență anterioară ca fotbalist în echipa AFC Dunărea Călărași și este absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității Ovidius Constanța.

În prezent, echipa este condusă de antrenorul Marius Păun. Dorinel Dincă, fost consilier local PNL, a demisionat din funcție și s-a alăturat clubului pentru a ajuta la refacerea echipei. Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a subliniat că obiectivul este să aducă mai mulți călărășeni pe teren și în tribune, bucurându-se de succesul echipei locale.

“Urmare a demisiei domnului Doru Dincă din cadrul PNL, am decis și am făcut ofertă, el este președintele Asociației de Fotbal și l-am rugat să vină, împreună cu mangementul echipei sportive să ne dea sprijin să putem reface echipa, scopul pe care eu îl am de la bun început este unul singur, vreau ca mulți călărășeni să fie pe teren, în tribune, să se bucure de faptul că jucătorii din Călărași joacă la Dunărea Călărași, echipă fanion pentru județul nostru, astăzi Dunărea Călărași este una dintre cele mai reprezentative echipe, de aceea și eu vreau să reîntorc echipa călărășenilor, de când am vrut să facem performanță am dus doar stranieri”, a precizat Vasile Iliuță, președintele social democraților.

Advertisement

Dunărea Călărași s-a despărțit și de doi jucători

Schimbări au fost făcute și la nivelul lotului, pentru că au fost reziliate contractele cu fotbaliștii Ionuț Chirică (mijlocaș, 30 de ani) și Aleksander Stefanov (mijlocaș, 23 de ani). Dunărea Călărași nu are deloc probleme cu banii, ba, din contră! Site-ul local amintit precizează faptul că va primi, din partea Consiliului Județean, pentru anul 2024, 3.6 milioane de lei (720.000 de euro), 600.000 de lei sub formă de cotizație, iar trei milioane de lei pentru proiecte sportive.

Dunărea Călărași luptă pentru promovarea în Liga 2

Dunărea Călăraşi are un sezon promițător în Liga 3, în Seria 3, unde se află pe locul 2, cu 35 de puncte, la un punct de liderul CS Afumați. Are 11 victorii, două egaluri și două eșecuri în 15 meciuri, fiind cu opt puncte peste locul 3, Agricola Borcea.

Dunărea Călărași va debuta în 2024, în etapa a 16-a, contra Agricola Borcea, pe teren advers.

Dunărea Călărași este pe locul 2 în Seria 3 a Ligii 3, la un punct de liderul CS Afumați, ambele fiind deja calificate în play-off și au cele mai mari șanse să joace barajul de promovare în Liga 2.

 

Advertisement

Știri

Consiliul Local al Municipiului Călărași a fost convocat în ședință ordinară. Vezi subiectele de pe ordinea de zi

Published

on

Consilierii locali ai municipiului Călărași au fost convocați în ședință ordinară, care va avea loc joi, 29 februarie. Întrunirea se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași și prin mijloace electronice, începând cu ora 16.30. Printre subiectele de pe ordinea de zi se află și rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași din 2024. 

Ordinea de zi este următoarea:

 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Lotizare construire locuinţe”, situat în municipiul Călăraşi, Aleea Dumbrava Minunată, nr. 21, nr. cadastral 34409, 34410, 34411, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemţiune pentru imobilul ,,Casa Deculescu”, imobil situat în municipiul Călăraşi, strada Bucureşti, nr. 219 (fost 181), judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Statutului Municipiului Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Metodologiei de lucru în vederea acordării ajutoarelor de urgenţă din bugetul local şi a listei cu ,,situaţiile deosebite” în care se acordă ajutoare de urgenţă.
 • Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului local al municipiului Călăraşi în cadrul Comisiei Judeţene privind Incluziunea Socială constituită la nivelul Instituţiei Prefectului – Judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind majorarea taxei de salubrizare datorată de utilizatori, persoane fizice, fără contract încheiat cu operatorul serviciului de salubrizare.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei de prioritate a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, construite prin Programul A.N.L., în municipiul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind actualizarea chiriei locuinţelor ANL, situate în municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind constituirea comisiei de analiză / repartizare a cererilor solicitanţilor pentru atribuirea de terenuri în vederea construirii de locuinţe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre privind modificarea art. 2 din H.C.L. nr. 109/30.07.2020 pentru aprobarea criteriilor de acordare a unui lot de teren privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 279/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, domnului Iuga Ionuţ Cătălin.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 270/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, doamnei Mugea Florentina Daniela.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea stadiului de înscriere a datelor în registrul agricol pentru semestrul II anul 2023 şi stabilirea măsurilor pentru eficientizarea acestei activităţi.
 • Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 45/25.03.2021 pentru modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călărași nr. 49/29.03.2018 privind aprobarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Călărași.
 • Proiect de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar de întreţinere al persoanelor vârstnice asistate în Căminul pentru persoane vârstnice ,,Sfântul Antim Ivireanul” Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași pe anul 2024.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Barbu Știrbei.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Măgureni.
 • Diverse

Continue Reading

Știri

Călărași: Accident de circulație în Vasilați. Trafic restricționat pe un sens

Published

on

În urma cu puțin timp, pe drumul județean din apropierea localității Vasilați, DJ 301, a avut loc un accident de circulație în care au fost implicate două autoturisme. La fața locului sunt prezente echipaje de poliție și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

foto: Info Trafic Călărași

Continue Reading

Știri

Au început Atelierele lui Mărțișor la Muzeul Dunării de Jos

Published

on

Atelierele lui Mărțișor au început la Muzeul Dunării de Jos. Evenimentul are loc în perioada 26-29 februarie în cadrul Secției de Etnografie și Artă Populară, unde copiii pot lucra mărțișoare pe care le pot dărui ulterior celor dragi. 

„Avem plăcerea ca în această perioadă să vă primim în spațiile noastre cu două ateliere dedicate sărbătorii ce se apropie de 1 martie, și anume Mărțișorul. În cadrul departamentului de arheologie, lucrăm în perioada 26-29 februarie, în intervalul orar 9:00 – 12:00, mărțișoare pe care copiii și le pot însuși ulterior pentru a le dărui. De asemenea, compartimentul nostru de etnografie, în aceeași perioadă, desfășoară atelierele lui Mărțișor cu ocazia aceleiași sărbători. Ne bucurăm să vă avem alături de noi. Vă așteptăm cu drag și vă dorim o primăvară frumoasă”, a transmis șeful de compartimentul în cadrul Muzeului Dunării de Jos, Topârceanu Anișoara.  

 

Persoanele interesate să participe se pot înscrie, de luni până vineri, la numărul de telefon 0242311690. Atelierul se adresează celor cu vârste mai mari de 6 ani, iar taxa de participare este de 2 lei/persoană. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate