in

ALERTĂ METEO | ploi torențiale, vânt puternic și grindină

Informare meteorologică-perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

🚨Duminincă 5 mai ora 15:00 – Miercuri 8 mai ora 09:00🚨

În intervalul menționat (duminică 5 mai ora 15:00 – miercuri 8 mai ora 09:00) în mare parte a regiunilor țării instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

Aceste fenemone își vor face simțite prezența mai intens în noaptea dintre duminică și luni, în majoritatea regiunilor, ca mai apoi acestea să se orienteze în zilele de luni după-amiază și marți în sudul, estul și centrul țării.

Departamentul pentru Situații de Urgență roagă cetățenii să-și ia măsurile de autoprotecție, să urmărească atenționările trimise prin aplicația DSU sau Ro-Alert, dacă situația o va impune.

Nu uitati nici de platforma Fiipregatit.ro, locul unde puteți accesa ghidurile special create și extrem de folositoare pentru astfel de perioade cu fenomene diverse.

„Din după-amiaza zilei de duminică, 5 mai, şi până în dimineaţa zilei de 8 mai, gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor aduna cantităţi de apă însemnate, 15 – 25 l/mp şi izolat, posibil, peste 30- 35 l/mp”, se arată în prognoza ANM.

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Dunărea Călărași – Dinamo București: 1- 0. Declarațiile lui Dan Alexa și Mircea Rednic despre meciul de astăzi

Începe festivalul “FLORI DE MAI” – 17 -19 mai