in

Alegeri Locale: PSD câștiga alegerile la Frumușani, iar PNL la Cuza Vodă

Cetățenii comunelor Cuza Vodă și Frumușani din județul Călărași și-au ales primarii la alegerile locale parțiale de duminică, 27 iunie 2021. Monica-Silvia Ceaușescu, membră a Partidului Național Liberal (PNL), a câștigat alegerile în Cuza Vodă cu 1190 de voturi (55,97%), o diferență de aproximativ 450 de voturi față de oponentul principal, Ionel-Marian Vlăsceanu, reprezentant al Partidului Social Democrat (PSD). În schimb, noul primar al comunei Frumușani, membrul PSD Florică Bălan, a fost ales cu 1648 de voturi (71,81%). Oponentul PNL, Ștefan Lăduncă, a primit doar 596 de voturi (25,96%), conform Autorității Electorale Permanente.

La nivelul celor două comune, din cei 7458 de alegători prevăzuți în liste, 4583 au fost prezenți la urne în timpul zilei de duminică (61,45%). 162 de voturi au fost anulate, iar doar 4421 de voturi au fost valabil exprimate.

În județul Călărași, PSD a avut cele mai multe voturi – 2391 (54,08%), în timp ce PNL a avut 1786 de voturi (40,4%). Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) a strâns 173 de voturi, Uniunea Salvați România (USR) – 39 de voturi, Partidul Mișcarea Populară (PMR) – 17 voturi, iar Partidul PRO România – 15 voturi.

La nivel national, PSD a câștigat și alegerile parțiale – 17 din cele 35 de localitați, 3 orașe din 6, vor avea administrații social-democrate.

Ciolacu, președintele PSD a transmis pe Facebook un mesaj dupa definitivarea rezultatelor: Felicitări tuturor candidaților, membrilor și simpatizanților noștri care au făcut posibilă această nouă victorie!
Semnalul e ”wow”: românii s-au săturat de dezastrul dreptei! Vom continua cu și mai multă forță!

Noul primar al comunei Cuza Vodă a transmis un mesaj de mulțumire: „Victoria din această seară este a noastră, a tuturor celor care iubim Cuza Vodă! Voi fi primarul tuturor, indiferent de simpatii politice. Îi felicit pe contracandidați, rămânem aceiași colegi și consăteni. Cuza Vodă, mulțumesc!”, a scris Monica-Silvia Ceaușescu pe Facebook.

Florică Bălan, noul primar al comunei Frumușani, și-a prezentat mândria față de echipa PSD la încheierea campaniei electorale: „Astăzi închidem oficial campania electorală ce vizează alegerea primarului pentru comuna Frumuşani. A fost un parcurs la capătul căruia mă simt onorat și profund recunoscător oamenilor ce mi-au fost alături, celor care m-au susținut şi m-au încurajat, cât şi celor care mi-au adus câteva critici pentru că ele sunt constuctive. Apreciez munca echipei mele formată din oameni ce şi-au arătat puterea și devotamentul, o echipă care a demonstrat că doar prin unitate putem fi o forță de neînvins, o echipă cu o mare determinare şi viziune de viitor. Cu aceeași forță şi încredere vom răzbate în fața provocărilor din acest mandat și vom materializa tot ce ne-am propus să realizăm pentru binele tuturor locuitorilor”, a mărturisit acesta.

În comuna Cuza Vodă, alegerile locale parțiale au avut loc din cauza decesului primarului Adrian Popa, în vârstă de 38 de ani, inițial ales de cetățenii comunei la alegerile din 6 decembrie 2020. Decesul a fost provocat de infectarea cu virusul SARS-CoV-2 în luna februarie a acestui an.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Consilierii locali ai Municipiului Călărași, convocați miercuri, 30 iunie, în ședință ordinară

Municipiul Călărași a semnat contractul pentru proiectare şi execuţie proiect ”Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călărași prin crearea unui spațiu urban pietonal multifuncțional în zona centrala a municipiului”