Connect with us

Alegeri 2024

Alegeri locale 2024 în județul Călărași: Situația la ora 15:00

Published

on

Alegeri locale 2024 în județul Călărași: Situația la ora 15:00

Astăzi, 9 iunie 2024, locuitorii județului Călărași sunt chemați la urne pentru a-și alege primarii, consilierii locali, președintele de consiliu județean și consilierii județeni. Până la ora 15:00, procentul de prezență în județul Călărași a ajuns la 33%, semn că cetățenii manifestă un interes crescut  față de acest scrutin.

MUNICIPIILE ȘI ORASELE DIN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

În municipiul Călărași, până la ora 15:00, s-a înregistrat un procent de 27,06% prezența la vot, ceea ce înseamnă peste 15.700 de voturi exprimate.

Advertisement

În Municipiul Oltenița, procentul prezentei la vot a atins 28%, iar în Orașul Lehliu Gară 30%.

Orașul Budești înregistrează, la acesta oră, o prezență de 31% la urnele de votare.


Detalii de prezență și secții de votare

Date generale:
– Până la această oră, au fost exprimate voturi pe liste suplimentare în număr de 2143.
– La urna mobilă au votat 121 de persoane.

Secțiile cu prezență remarcabilă

Advertisement

Cea mai slabă prezență:
– Satul Răzvani, orașul Lehliu Gară, înregistrează cea mai scăzută prezență la vot, de doar 15%.

Orașul Lehliu Gară:
– Există două secții de votare, cu rate de prezență de 35% și 37%, evidențiind o diferență semnificativă față de satul Răzvani.

Cea mai mare prezență:
– La secția din Gălățui, prezența la urne este impresionantă, atingând 76%.

Voturi la urna mobilă:
– Până la această oră, au fost utilizate 36 de urne mobile, cel mai mare număr din județ.

Context național

Advertisement

În contextul național, la ora 14:00, numărul total de voturi exprimate la alegerile locale a fost de 4.582.232, depășind cu peste 250.000 numărul voturilor exprimate la aceeași oră în alegerile locale din 2020. La aceeași oră, la alegerile europarlamentare din 2019, se înregistraseră 4.718.812 voturi, cu peste 350.000 mai multe decât în alegerile anterioare.

 Începutul alegerilor

Secțiile de vot s-au deschis în această dimineață la ora 07:00, iar românii din întreaga țară au început să-și exprime opțiunile pentru viitorii lideri locali și județeni. Pe măsură ce ziua avansează, este așteptat ca numărul voturilor să crească semnificativ, iar rezultatele să reflecte dorințele și prioritățile cetățenilor.

Vom continua să urmărim în timp real prezența la urne și evoluția votului în județul Călărași, oferindu-vă cele mai recente și relevante informații despre acest eveniment.

sursa: roaep.ro

Advertisement

Alegeri 2024

PSD domină scena politică din Județul Călărași. Cum arată harta politică a primarilor

Published

on

Alegerile locale din 9 iunie 2024 au reconfirmat predominanța Partidului Social Democrat (PSD) în județul Călărași. După numărarea voturilor, PSD a obținut majoritatea în 35 dintre cele 55 de unități administrativ teritoriale, consolidându-și astfel poziția dominantă.

Victoria PSD

În Călărași, PSD a câștigat în localitățile: municipiul Călărași, Oltenița, orașul Fundulea, orașul Lehliu-Gară, Belciugatele, Chirnogi, Ciocănești, Crivăț, Căscioarele, Dor Mărunt, Dragoș Vodă, Frumușani, Frăsinet, Fundeni, Grădiștea, Gurbănești, Gălbinași, Ileana, Independența, Lupșanu, Mânăstirea, Nana, Nicolae Bălcescu, Perișoru, Plătărești, Sărulești, Tămădău Mare, Ulmeni, Ulmu, Valea Argovei, Vasilați, Vâlcelele, Șoldanu și Ștefan Vodă.

Trei localități au avut un singur candidat. Frasinet, Gurbănești și Vâlcelele au câștigat

Advertisement

Candidaturile unice din comunele Frăsinet, Gurbănești și Vâlcelele au asigurat victoria PSD încă dinainte de începerea scrutinului.

Rezultatele PNL

Pe de altă parte, Partidul Național Liberal (PNL) a reușit să se impună în 20 de localități: Budești, Alexandru Odobescu, Borcea, Chiselet, Curcani, Cuza Vodă, Dichiseni, Dorobanțu, Dragalina, Jegălia, Lehliu, Luica, Mitreni, Modelu, Radovanu, Roseți, Sohatu, Spanțov, Unirea și Ștefan cel Mare.

Aceste rezultate reflectă o divizare clară a preferințelor politice în județul Călărași, cu PSD dominând majoritatea localităților, în timp ce PNL își păstrează influența în anumite zone cheie.

Pentru PSD, aceste rezultate reprezintă un mandat clar de continuare a proiectelor locale și de implementare a noilor politici care să sprijine dezvoltarea județului Călărași. În același timp, PNL va trebui să analizeze în detaliu aceste rezultate și să-și ajusteze strategiile pentru a-și întări poziția în viitoarele scrutinuri.

Advertisement

Continue Reading

Alegeri 2024

George Chiriță este noul primar al comunei Roseți

Published

on

Alegerile locale din 9 iunie au adus un val de schimbări semnificative în județul Călărași, unde cetățenii și-au ales primarii, conducerea Consiliului Județean, consilierii locali și județeni, precum și reprezentanții pentru Parlamentul European.

În multe localități, rezultatele au reflectat dorința alegătorilor pentru schimbare și reînnoire. Una dintre cele mai remarcabile schimbări s-a petrecut în Comuna Roseti, unde George Chiriță, candidat din partea Partidului Național Liberal (PNL), a reușit să preia primăria de la social-democratul Nicolae Rîjnoveanu. Acesta din urmă a fost primar timp de șapte mandate consecutive, administrând localitatea cu o mână de fier.

Schimbare după șapte mandate socialdemocrate

Nicolae Rîjnoveanu a dominat politica locală din Roseti timp de aproape trei decenii. Totuși, în alegerile din 9 iunie, locuitorii au decis că este timpul pentru o nouă direcție, votând masiv pentru George Chiriță.

Advertisement

Chiriță, actual director general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), a câștigat inimile alegătorilor prin promisiunile sale de modernizare și susținere a agriculturii locale.

Instituție  a fost concentrat pe dezvoltarea infrastructurii rurale și pe oferirea de sprijin consistent agricultorilor, un segment cheie pentru economia locală.

Promisiuni pentru un viitor prosper

În discursul său de după victorie, George Chiriță a subliniat importanța colaborării și transparenței în administrație. “Mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine. Promit să aduc schimbări pozitive și să fac tot posibilul pentru a îmbunătăți viața locuitorilor din Roseti,” a declarat noul primar.

Chiriță a mai adăugat că, în calitatea sa de director al AFIR, a văzut de-a lungul timpului care sunt nevoile și provocările cu care se confruntă agricultorii, și va continua să lucreze pentru a crea programe și proiecte care să sprijine acest sector vital.

Advertisement

Continue Reading

Alegeri 2024

Victorie la Platarești pentru Ene Sorin

Published

on

Pe 9 iunie 2024, cetățenii județului Călărași și-au exercitat dreptul de vot pentru a-și alege primarii, conducerea Consiliului Județean, consilierii locali și județeni, dar și reprezentanții în Parlamentul European. În comuna Plătărești, alegerile locale au fost câștigate detașat de către Ene Sorin Adrian, viceprimar în funcție, susținut de echipa Vasile Iliuță și de Partidul Social-Democrat, organizația județeană.

Sorin Ene și-a făcut un nume prin implicarea sa activă în comunitate și prin proiectele pe care le-a inițiat și deblocat în cei patru ani de mandat, a reușit să câștige încrederea majorității alegătorilor din Plătărești. Printre realizările sale notabile se numără modernizarea infrastructurii locale, inițiativele pentru dezvoltarea economică și programele sociale care au îmbunătățit considerabil calitatea vieții în comuna pe care o conduce.

Victoria lui Sorin Ene reflectă nu doar satisfacția cetățenilor față de munca sa, ci și sprijinul puternic al echipei Partidului Social-Democrat, condusă la nivel județean de Vasile Iliuță. Această reușită electorală subliniază și capacitatea echipei de a mobiliza comunitatea în jurul unui program de dezvoltare sustenabilă și progresistă.

În urma acestor alegeri, cetățenii din județul Călărași așteaptă continuarea proiectelor de succes și inițierea unor noi demersuri care să contribuie la dezvoltarea durabilă a județului.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate