Connect with us

Sport

AFC Dunărea Călărași câștigă meciul cu Recolta Ghe. Doja. Vișan marchează unicul gol cu capul

Published

on

Într-un meci tensionat jucat vineri pe Stadionul Ion Comșa din Călărași, AFC Dunărea Călărași a reușit să obțină o victorie împotriva echipei Recolta Ghe. Doja cu un scor final de 1-0. Unicul gol a fost marcat de Vișan Gabriel din Constanța în minutul 7, printr-o lovitură de cap din corner, care a trimis balonul direct în poarta adversarilor din Ialomița.

Această victorie aduce echipei AFC Dunărea Călărași 3 puncte importante în Campionatul României, Liga a 3-a, consolidându-le poziția în clasament și trimitându-i cu încredere către următorul meci, care va fi disputat la Băneasa.

Antrenorul secund al echipei, Adrian Ropotan, a subliniat efortul și unitatea din echipă, numind munca și disciplina drept cheia succesului.

“Din fericire pentru noi, cele trei puncte sunt acasă la noi. A fost un meci dificil, având în vedere că am jucat în 10. Felicit băieții pe această cale, pentru că au depus un efort enorm. E normal să ne bucurăm și să sperăm că toate astrele se vor alinia. Vom încerca să ducem la capăt ceea ce încercăm să clădim, și anume să ne luptăm pentru promovare.

Advertisement

Secretul este muncă. Suntem o familie. Nu există diferențe între noi, între antrenori și jucători. Într-adevăr, există o disciplină de fier. Băieții știu exact ce au de făcut. Norma că lucrurile trebuie să meargă într-o direcție pe care ne-o dorim și pe care încercăm s-o trasăm atât jucătorilor, cât și tuturor oamenilor care au venit la un stadion – să se bucure de un fotbal frumos, de victorie. Să se bucure de ce a însemnat Dunărea Călărași în trecut.”

Cătălin Cojocaru, reporter: Când va fi următorul meci?

Vom juca în deplasare la Băneasa sâmbătă. Încercăm să facem o recuperare foarte bună, să ne bucurăm de jocul ce va urma. Este un joc în deplasare, un joc foarte greu, dar împreună cu băieții, cei din conducere și staff-ul medical vom încerca să-i facem apți 100%. Cu băieții care vor reveni după accidentări și suspendări să luăm cele trei puncte. Avem nevoie și trebuie să avem continuitate.– a declarat, pentru Canal SUD, Adrian Ropotan, antrenorul secund al echipei Dunărea Călărași.

A fost un meci foarte greu. Având în vedere că în a doua repriză am jucat în 10 oameni, băieții au făcut un efort extraordinar. Au arătat că au caracter și că își doresc să fie acolo unde le e locul. Am deschis scorul în minutul șapte. Am jucat cu o echipă foarte bună. Au venit aici cu planuri mari, să câștige, dar se pare că am avut câștig de cauză– a spus Remus Mamoc, directorul sportiv al echipei AFC Dunărea Călărași.

Într-un interviu, Gabriel Vișan, marcatorul golului, a subliniat importanța muncii depuse la antrenamente și obiectivul echipei de a se clasa în primele două locuri și de a participa la barajele de promovare.

Advertisement

Bucuros și plin de entuziasm pentru reușita adusă echipei Dunărea Călărași, Gabriel Vișan a dat din casă și ne-a spus care este secretul succesului său, remarcându-se două meciuri la rând cu goluri marcate din lovituri cu capul.

“Muncim în fiecare zi la antrenamente. Cu toții ne-am pus ca obiectiv promovarea. Mă bucur că mi-am ajutat echipa, că am marcat iarăși. Meciul trecut iar am marcat. Nu mi-a fost frică. Am încredere în echipa mea. Am format o familie frumoasă aici la Călărași. Sperăm ca la final să ne clasăm în primele două locuri și să jucăm barajele de promovare.”

Cătălin Cojocaru, reporter: De cât timp joci la Călărași?

“Vara asta am venit. De patru luni.” – a mai spus golgheterul echipei din Călărași

Advertisement

Sport

Gabriela Cuc aduce aurul european la Călărași în luptele pe plajă! Cum a decurs Campionatul de la Timișoara pentru Gabriela și colega ei, Florentina Biru

Published

on

By

Gabriela Cuc, sportiva de la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Călărași și vicecampioana la Campionatul Mondial de Lupte din 2023, a obținut titlul de campioană europeană la lupte pe plajă la categoria de vârstă U20. Campionatul European de Lupte pe Plajă la categoriile de vârstă U15, U17și U20 s-a desfășurat la Timișoara între 18 și 21 iulie și a atras un număr impresionant de participanți din 19 țări.

Gabriela a concurat în categoria de greutate de 60 kg, unde a demonstrat o performanță remarcabilă. În meciurile eliminatorii, ea s-a impus în fața româncei Andreea Tabita Bodea, a ucrainencei Yelyzaveta Khoma și a grecoaicei Lydiq Kamellopolou. În semifinale, a întâlnit-o din nou pe românca Ana Maria Geanina Rotaru, pe care a reușit să o învingă după ce anterior fusese învinsă de aceasta în grupele preliminare.

Finala a fost o reeditare a duelului cu Ana Maria Geanina Rotaru, unde Gabriela Cuc și-a demonstrat superioritatea și a obținut victoria, cucerind astfel medalia de aur. În cadrul acestei competiții, Gabriela a strălucit prin tehnica și determinarea sa, punctând decisiv în momentele cheie ale fiecărui meci.

Meciurile din categoria U20, unde a concurat Gabriela, s-au desfășurat vineri, 19 iulie, în două sesiuni: sesiunea de dimineață pentru calificări și sesiunea de seară pentru tururile eliminatorii și finale. Un meci de lupte pe plajă durează trei minute fără pauză, iar primul sportiv care ajunge la trei puncte este declarat câștigător.

Advertisement

La această competiție, România a fost reprezentată de 98 de sportivi, dintre care 101 la feminin. În total, au participat 279 de luptători din țări precum Azerbaidjan, Bulgaria, Chile, Egipt, Spania, Franța, Georgia, Grecia, Ungaria, Italia, Republica Moldova, Norvegia, Slovenia, Serbia, Siria, Ucraina, Statele Unite ale Americii și Turcia.

În aceeași competiție, colega Gabrielei Cuc, Florentina Biru, de la CSM Călărași, a obținut locul III la categoria +70 kg, demonstrând astfel valoarea sportivilor români la nivel european.

Rezultatele finale, la categoria 60 kg, au fost:
– Gabriela Cuc – locul I
– Ana Maria Geanina Rotaru – locul II
– Florentina Georgiana Mantoc – locul III

Campionatul European de Lupte pe Plajă a fost o oportunitate excelentă pentru tinerii sportivi să își demonstreze abilitățile și să concureze la cel mai înalt nivel. Performanțele Gabrielei Cuc și ale celorlalți sportivi români au confirmat încă o dată talentul și pregătirea excelentă a acestora.

Advertisement
Continue Reading

Sport

Turneul Top Team XIOM: Spectacol de tenis de masă la Călărași

Published

on

În weekendul 20-21 iulie 2024, Sala Polivalentă din Călărași va fi gazda unui eveniment sportiv de excepție, Turneul Top Team XIOM. Acest turneu de tenis de masă promite să aducă împreună cei mai talentați jucători din țară, într-o competiție plină de energie și spectacol.

Programul Competiției

Sâmbătă, 20 iulie 2024 va fi dedicată turneului pe echipe pentru categoriile Elite și Avansați. Meciurile vor începe la ora 9:00 și se vor desfășura până la ora 19:00, oferind o zi întreagă de adrenalină și emoții pentru participanți și spectatori deopotrivă.

Duminică, 21 iulie 2024, va continua cu turneul pe echipe pentru categoria Open. Și în această zi, competițiile se vor desfășura între orele 9:00 și 19:00, promițând dueluri spectaculoase și un nivel înalt de joc.

Advertisement

Sponsori și Parteneri

Turneul este susținut de Primăria Municipiului Călărași și de sponsori de renume care contribuie la organizarea acestui eveniment de mare amploare:

– Aldis SRL Călărași, cunoscuți pentru implicarea lor în susținerea sportului local.

– XIOM, unul dintre liderii mondiali în echipamente de tenis de masă, și sponsorul principal al turneului.

– Global Network și Andro Gir SRL, parteneri ce sprijină dezvoltarea și promovarea tenisului de masă în România.

Advertisement

Turneul Top Team XIOM nu este doar o competiție, ci și o oportunitate pentru jucători și fani de a se întâlni și de a împărtăși pasiunea comună pentru tenisul de masă. Evenimentul promite să ofere momente memorabile și să încurajeze spiritul sportiv.

Invităm toți iubitorii de sport să participe și să susțină echipele favorite în acest weekend dedicat excelenței în tenisul de masă. Sala Polivalentă din Călărași va fi locul unde talentul și dedicarea se vor întâlni într-un spectacol de neuitat.

Continue Reading

Fotbal

Dunărea Călărași a jucat primul meci de verificare din pre-sezon! Echipa își dorește să promoveze în Liga a 2-a

Published

on

AFC Dunărea Călărași a jucat sâmbătă (13 iulie 2024) prima dintre cele cinci partide de verificare, în vederea sezonului de Liga a 3-a. Meciul a avut loc la baza Prefab Modelu împotriva echipei Dunărea U19. La acest joc au participat peste 25 de tineri jucători călărășeni, dintre care clubul îi va selecta pe cei mai promițători pentru viitor. Selecțiile vor avea loc la șase luni, astfel încât toți tinerii județului să beneficieze de o selecție corectă și transparentă, mai precizează clubul. 

Dunărea Călărași a jucat sâmbătă primul meci de verificare din pre-sezon. Pregătirile pentru meciul de sâmbătă au început pe 10 iulie, sub conducerea noului antrenor – Mircea Ștefan. Pentru jucători, perioada aceasta este reprezentată de antrenamente intense. 

Pe lângă meciul jucat împotriva echipei Dunărea U19, fotbaliștii călărășeni vor mai juca încă patru amicale în perioada 20 iulie – 24 august. Iată programul: 

  • Sâmbătă, 20 Iulie, 10:00, Cuza Vodă 

AFC Dunărea Călărași (Liga 3) vs. ACS Zarea Cuza Vodă (Liga 4, seria A, loc 7) 

  • Sâmbătă, 27 Iulie, 10.30, Baza Prefab Modelu

AFC Dunărea Călărași (Liga 3) vs. CS Gloria Băneasa (Liga 3, seria 3, loc 6) 

  • Sâmbătă, 17 August, 10.30, Baza Prefab Modelu

AFC Dunărea Călărași (Liga 3) vs. Sporting Liești (Liga 3, seria 2, loc 4) 

  • Sâmbătă, 24 August, 10:30, Baza Prefab Modelu 

AFC Dunărea Călărași (Liga 3) vs. SCM Dunărea Giurgiu (Liga 3, seria 4, loc 4)

La începutul lunii iulie a fost prezentat noul staff tehnic al clublui. Ștefan Mircea este antrenorul princilap, Marius Milea, preparator fizic, Victor Petre, antrenor secund, Gabriel Popa, antrenor cu portarii, iar Farin Cătălin este team manager. 

Advertisement

Dunărea Călărași își propune să promoveze tinere talente și are obiectivul de a reveni în Liga a 2-a. 

Continue Reading

Cele mai vizualizate