Connect with us

Știri

ADR Sud Muntenia prezintă rezultatele implementării POR în regiunea Sud Muntenia

Published

on

Miercuri, 30 octombrie, Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional (POR), a organizat un nou eveniment destinat promovării rezultatelor implementării programului în regiunea Sud Muntenia.

Acțiunea a debutat la sediul central al Agenției, din municipiul Călărași, cu o conferință de presă la care a participat și primarul municipiului Călărași, Daniel Drăgulin, beneficiar de fonduri REGIO. Cu acest prilej Liviu Mușat, directorul ADR Sud Muntenia, a menționat că „programul 2014 -2020 este în implementare cu motoarele turate, nefiind neglijată perioada următoare de programare când ne pregătim să construim o regiune mai inteligentă, mai ecologică, generând emisii scăzute de carbon, mai bine conectată și cu un pronunțat caracter social”. În continuare a fost prezentat stadiul derulării proiectelor POR și impactul programului în regiunea Sud Muntenia și în județul Călărași, urmând vizita împreună cu jurnaliștii la proiecte derulate în județul Călărași.

Primul proiect vizitat a fost „Dezvoltarea societății ECOSERV CITY SRL prin achiziția de echipamente performante”, al cărui beneficiar a fost Ecoserv City S.R.L. și finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 2 „Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții 2.1„Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”. Proiectul finalizat în data de 31 ianuarie 2019 a avut o valoare totală de 1.362.087,11 lei, din care fonduri nerambursabile solicitate de 894.459,99 lei. Ca urmare a implementării proiectului s-au achiziționat patru echipamente inovatoare, specializate în prelucrarea sub formă de granule a deșeurilor din materiale plastice, strivirea mecanică a deșeurilor metalice, comprimarea mecanică a pieselor mari din fier, fragmentarea deșeurilor metalice, alte metode de tratare mecanică – tăiere, presare – în vederea reducerii volumului deșeurilor.

Al doilea proiect vizitat, „Dezvoltarea FAVORIT SRL prin extinderea capacității de producție”, implementat de Favorit S.R.L. a obținut finanțare Regio prin Axa prioritară 2„Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii”, Prioritatea de investiții 2.2„Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor”. Proiectul finalizat în data de 31 iulie 2019 a avut o valoare totală de 1.861.064,8 lei, din care fonduri nerambursabile solicitate de 1.123.424 de lei. Prin proiect au fost achiziționate utilaje pentru tăierea maselor lemnoase cu CNC și pentru tăierea diferitelor elemente din lemn/PAL/MDF/plastic sau alte materiale în vederea confecționării articolelor de mobilier.

Ultimul proiect vizitat, aflat în implementare, a fost „Dezvoltarea patrimoniului cultural prin restaurarea monumentului istoric Poșta Veche din municipiul Călărași”, al cărui beneficiar este Primăria Municipiului Călărași. Municipalitatea călărășeană a obținut finanțarea din POR 2014-2020, în cadrul Axei prioritare 5„Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiții 5.1„Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural”, proiectul având valoarea totală de 11.563.563,48 lei, din care fonduri nerambursabile solicitate de 11.321.120,20 lei. Implementarea proiectului va pune în valoare monumentul istoric „Poșta Veche”, situat în municipiul Călărași, în vederea creșterii atractivității turistice în municipiu și în județul Călărași, redând circuitului turistic patrimoniul cultural reabilitat, dovadă a identității culturale locale.

În cadrul programului Regio 2014 – 2020, la nivelul judeţului Călăraşi s-au depus în total 116 proiecte, din care au primit finanţare 44 de contracte, în valoare totală de peste 263 milioane de lei, asistenţa nerambursabilă solicitată depăşind suma de 229 milioane de lei.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Reconcilierea din culisele PSD Călărași. Cum a reușit Vasile Iliuță să-l aducă înapoi pe senatorul Nicușor Cionoiu

Published

on

După o serie de dispute care au pus la încercare coeziunea Partidului Social Democrat din județul Călărași, liderul Vasile Iliuță a reușit, spun colegii din partid, să treacă peste situațiile interne care l-au pus în dificultate și au tulburat partidul de lângă Borcea.

Ultimul episod tensionat l-ar fi avut în prim-plan pe senatorul PSD, Nicușor Cionoiu și pe Iliuță însuși.

Deși inițial au existat tensiuni și speculații, cei doi lideri politici au găsit o soluție comună și își doresc să continue proiectul politic început împreună. Cel puțin pentru moment. 

Vasile Iliuță, cel mai mare vânător politic a reușit să readucă unitatea în partid, spun surse apropiate acestuia.

Potrivit  surselor, Cionoiu ar fi luat în calul să candideze din partea Partidului Social Democrat în Organizația județeană Constanța, lângă Felix Stroe, asta dacă nu și-au găsit încă locul în continuare la Călărași.

Advertisement

Chiar dacă ușa către alte opțiuni politice părea să se deschidă pentru unii, în final, situația s-a aplanat, iar focusul rămâne pe colaborare și pe agenda politică comună.

În ciuda unor momente de incertitudine, liderul PSD Călărași continuă să fie o prezență marcantă  în peisajul politic local. Cu toate că viitorul politic al lui Nicușor Cionoiu este în continuare subiect de speculație, reconcilierea recentă ar putea să ofere speranța că PSD Călărași va continua să progreseze într-o manieră constructivă și unită, așa cum și-a dorit din totdeauna liderul Vasile Iliuță.

Continue Reading

Știri

AUR Călărași își prezintă lista completă de candidați pentru alegerile locale

Published

on

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din județul Călărași și-a făcut publică lista completă de candidați pentru alegerile locale. Cu Daniel Florea în fruntea Consiliului Județean și Dragoș Coman candidat la primăria municipiului Călărași, AUR prezintă o echipă formată din 22 de membri hotărâți să aducă schimbări și să reprezinte interesele cetățenilor din diverse localități ale județului.

Printre candidați se numără o gamă variată de profesioniști și reprezentanți ai comunității locale, printre care se regăsesc Florin Bogdan Cernea-Platarești, Cristea Mihai-Nana, Niculae Eftimie-Luica, și mulți alții, fiecare aducându-și propria perspectivă și expertiză în echipa AUR.

Cu o listă atent selecționată de candidați, AUR își propune să ofere o alternativă puternică și reprezentativă pentru județul Călărași.

Candidații AUR sunt:

• Daniel Florea pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași

• Dragoș Coman pentru funcția de primar al municipiului Călărași

Advertisement

Lista completă a candidaților este:

• Florin Bogdan Cernea-Plătărești

• Cristea Mihai-Nana

• Niculae Eftimie-Luica

• Petre Tone-Oltenița

• Gigel Greceanu-Dor Mărunt

Advertisement

• Bogdan Stroe-Nicolae Bălcescu

• Paul Martac-Modelu

• Ștefan Lăduncă-Frumușani

• Jan Apostol-Dorobanțu

• Niculae Voineagu-Fundeni

• Gavrilă Dimitru-Fundulea

Advertisement

• Nicușor Ionuț Gălbinăsu-Radovanu

• Popa Poppel Dumitru-Tămădău Mare

• Marin Baltag-Dragalina

• Valentin Anghel-Borcea

• Robert Ovidiu Damian-Perișoru

• Ioan Florin Mihalache-Spăntov

Advertisement

• Emil Iustin Muller-Ștefan cel Mare

• Georgiana Lucian Florea-Sârulești

• Silviu Petrișor-Chirnogi

• Adrian Dumitrescu-Ileana

• Luvian Moldoveanu-Valea Argovei

• Ionuț Vișan-Cuza Vodă

Advertisement

• Florin Nae-Budești

• Simona Nicola-Lehliu Gară

Continue Reading

Știri

Centrul Regional pentru Formare Profesională a Adulților organizează două programe de formare. Cum te poți înscrie

Published

on

Sursă foto: freepik

Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților (CRFPA) Călărași va organiza două programe de formare gratuite. Unul intitulat „Competențe antreprenoriale, financiare și juridice” de 72 de ore, și un alt curs de inițiere numit „Operator introducere, prelucrare, validare date”. 

Înscrierea se face la sediul CRFPA de pe strada Sloboziei, Nr. 4 bis sau prin 0242.313.353/crfpacl@anofm.gov.ro.  

Continue Reading

Cele mai vizualizate