Connect with us

Știri

Adolescentă de 15 ani din Oltenița, muscată de șarpe

Published

on

Adolescentă de 15 ani din Oltenița, muscată de șarpe

O adolescentă în vârstă de 15 ani din municipiul Oltenița a ajuns la spital, după ce a fost muscată de un șarpe. S-a întâmplat în fața blocului în care aceasta locuiește. Medicii i-au curățat plaga și au lăsat-o pe adolescentă să se ducă acasă.

Cu toate acestea, pe parcursul nopții, starea fetei s-a deteriorat. La câteva ore, fata a început să aibă dureri cumplite, iar piciorul a început să se învinețească. Îngrijorați de situație, părinții au luat rapid decizia de a o transporta la un spital din București, unde a fost internată de urgență și i s-a administrat un tratament adecvat.

Șarpele care a atacat-o pe tânără a reușit să fugă, iar vecinii sunt speriați și se așteaptă la ce este mai rău. Site-ul local Televiziunea Oltenița susține că prezența serpilor în orașe și localități este în general asociată cu o creștere a numărului de șoareci și sobolani, hrana preferată a acestor reptile. În special, localitățile cu probleme legate de igienă și gestionarea gunoaielor au șanse mai mari de a atrage șerpii în căutare de hrană.

Până la publicarea acestui material, spitalul nu a confirmat cazul.

Advertisement

Știri

Digi 24: Dezastru ecologic în județul Călărași. Una dintre cele mai mari bălți de pescuit din țară seacă

Published

on

sursă imagine: screenshot Digi24

Un reportaj realizat de Digi24 în județul Călărași arată imagini îngrijorătoare despre una dintre cele mai mari bălți din țară. E vorba despre Mostiștea, unde peste 100 de hectare au secat complet încă din primăvară din cauză că apa a fost folosită în exces pentru umplerea canalelor de irigații ale Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF). Așa cum prevede procesul tehnic, apa folosită pentru irigații trebuia completată la loc, însă pompa care trebuia să se ocupe de asta nu are curent ca urmare a unor datorii pe care agenția le are către furnizorul de energie electrică.

Dezastru ecologic în județul Călărași, pe balta Mostiștea, situată între comunele Mănăstirea și Dorobanțu. Apa a secat din cauza neglijenței și dezinteresului Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, blamată de autoritățile locale.

Digi24 a vorbit cu fostul director ANIF Călărași, Dumitru Stan, care a spus că „ne aflăm într-o situație critică, dar nu natura e de vină. Aici e de vină omul”, a declarat acesta. 

La rândul lui, primarul comunei Mănăstirea, Marian Iancu, a povestit că în luna martie balta era plină de apă și pești, însă „în urma secetei prelungite și a irigațiilor necontrolate, s-a ajuns unde se vede la acest moment”, a spus. „Din lacul Mostiștea, peste o sută de hectare, la această oră, este uscătură, nisip. În locul unde acum trei luni de zile, patru luni de zile, creșteau pești, acum pasc oile”.

Sursă imagine: screenshot Digi24

Sursele Digi24 arată că principala cauză a dezastrului actual este folosirea excesivă a apei pentru irigații, fără ca nivelul de apă să fie completat ulterior pentru a menține un echilibru. „Să pompeze apă, astfel încât prima dată să asigure nivelul corespunzător, după care să se facă o exploatare corectă și o întreținere corectă a acestui lac. Altfel, vor fi pagube mari”, explică Dumitru Stan pentru Digi24

Primarul comunei Mânăstirea cere ajutorul Guvernului pentru salvarea ecosistemului. Până atunci, două pompe ar putea remedia problema – însă una este foarte veche și defectă, iar cealaltă nu este racordată la curent ca să poată pompa apă din Dunăre din cauza unor datorii pe care ANIF le are către furnziorul de energie electrică. 

Advertisement

Continue Reading

Știri

AJOFM Călărași: 136 locuri de muncă libere în județul nostru. Statisticile arată că 85.000 de persoane s-au angajat prin intermediul agenției la nivel național

Published

on

sursă foto: katemangostar/freepik

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Călărași publică lista cu locurile de muncă vacante în săptămâna 17.06.2024 – 23.06.2024. În total, 136 de locuri de muncă se află pe lista agenției, dintre care 40 sunt de la Confex SRL (20 de posturi libere operator confecționer și 20 de posturi muncitor necalificat). Lista întreagă poate fi accesată aici. La nivel național, agenția pentru ocuparea forței de muncă arată că peste 85.000 de persoane au fost angajate prin intermediul acesteia, în primele cinci luni ale anului 2024. 

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 mai 2024, 44.265 au peste 45 de ani, 14.020 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 6.595 au între 30 și 35 de ani, 6.543 au între 25 și 30 de ani, iar 13.871 sunt tineri sub 25 de ani.

Numărul femeilor încadrate este de 39.679, iar al bărbaţilor de 45.615, ponderea acestora în totalul persoanelor încadrate fiind de 46,52 %, respectiv de 53,48%. 

În funcţie de rezidenţă, 44.794 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 40.500 persoane sunt din mediul rural. 

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe au studii liceale (27.493), gimnaziale (21.488), profesionale (20.475), 8.766 fiind cu studii universitare, mai arată statisticile publicate de ANOFM. 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Cum arată cartierul Măgureni din municipiul Călărași după investiții de peste 10 milioane de lei? Marius Dulce: „Este de nerecunoscut”.

Published

on

Cartierul Măgureni din municipiul Călărași a fost printre cele mai neglijate zone ale orașului reședință de județ, de aceea Marius Dulce și-a asumat în primul mandat angajamentul de a moderniza infrastructura ruteieră și nu numai, având în vedere că locuitorii de acolo nu aveau acces nici la o rețea de canalizare menajeră sau pluvială. Lucrările au început din septembrie 2023, iar acum primarul anunță că primul strat de asfalt a fost turnat. 

„Primul strat de asfalt a fost turnat, urmând să continuăm lucrările cu ridicarea gurilor de canalizare și asfaltul final. Intrarea în cartier a primit un aer civilizat, spre mulțumirea mea, dar și a locuitorilor din zonă. Vreau să vă anunț că într-un ritm susținut se desfășoară și lucrările de modernizare a străzii Independenței. În scurt timp și aici totul va arăta normal și modern”, a precizat Marius Dulce pe Facebook. 


Investiția a costat peste 10 milioane de lei, fonduri accesate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, și acoperă peste patru kilometri de străzi sau 15 străzi.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate