Connect with us

Știri

Adobe intenționează să facă Photoshop gratuit pentru toată lumea

Published

on

  • Compania testează acum versiunea gratuită în Canada, unde utilizatorii pot accesa Photoshop pe web printr-un cont Adobe gratuit.
  • Adobe descrie serviciul drept „freemium” și în cele din urmă intenționează să dezactiveze unele funcții care vor fi exclusive pentru abonații plătitori.
  • Adobe a lansat pentru prima dată versiunea web a Photoshop în octombrie, oferind o versiune simplificată a aplicației care ar putea fi folosită pentru a gestiona editările de bază.

Adobe a început să testeze o versiune gratuită de Photoshop pe web și intenționează să deschidă serviciul pentru toată lumea, ca o modalitate de a introduce mai mulți utilizatori în aplicație, arată un raport The Verge.

Compania testează acum versiunea gratuită în Canada, unde utilizatorii pot accesa Photoshop pe web printr-un cont Adobe gratuit. Adobe descrie serviciul drept „freemium” și în cele din urmă intenționează să dezactiveze unele funcții care vor fi exclusive pentru abonații plătitori. Vor fi disponibile în mod gratuit suficiente instrumente pentru a îndeplini ceea ce Adobe consideră a fi funcțiile de bază ale Photoshop.

Vrem să facem [Photoshop] mai accesibil și mai ușor pentru ca mai mulți oameni să-l încerce și să experimenteze produsul”, spune Maria Yap, VP pentru imagini digitale Adobe.

Adobe a lansat pentru prima dată versiunea web a Photoshop în octombrie, oferind o versiune simplificată a aplicației care ar putea fi folosită pentru a gestiona editările de bază. Straturile și instrumentele de editare de bază au făcut saltul, dar serviciul nu s-a apropiat deloc de a include întreaga gamă de caracteristici a aplicației. În schimb, Adobe l-a încadrat în primul rând ca un instrument de colaborare, o modalitate prin care un artist poate partaja o imagine cu alții și îi permite să intre, să lase câteva adnotări și să facă câteva mici ajustări și să o predea înapoi.

Photoshop continuă să se îmbunătățească

În lunile care au trecut, Adobe a făcut câteva actualizări ale serviciului și, de asemenea, a început să-l deschidă dincolo de cazurile de utilizare în colaborare. Înainte, cineva trebuia să partajeze un document pe web din aplicația desktop, dar acum, orice abonat Photoshop se poate conecta și începe un nou document direct de pe web.

Scopul Adobe este să folosească versiunea web a Photoshop pentru a face aplicația mai accesibilă și, potențial, a agăța utilizatorii care vor dori să plătească pentru versiunea completă pe drum. Compania a urmat o cale similară cu o serie de aplicații mobile, inclusiv Fresco și Express. Versiunea web a Photoshop este o ofertă deosebit de importantă, deoarece deschide unul dintre cele mai puternice instrumente ale companiei până la Chromebookuri, care sunt utilizate pe scară largă în școli.

Vreau să văd Photoshop întâlnind utilizatorii acolo unde se află acum”, spune Yap. „Nu aveți nevoie de o mașină de ultimă generație pentru a intra în Photoshop.”

Adobe nu a oferit o cronologie cu privire la momentul în care versiunea freemium va fi lansată mai pe scară largă. Între timp, compania continuă să actualizeze Photoshop pentru web cu mai multe instrumente, inclusiv rafinarea marginilor, curbele, instrumentele de doge și ardere și capacitatea de a converti obiecte inteligente. Versiunea web primește și suport mobil pentru revizuirea și comentarea imaginilor.

De asemenea, Adobe a previzualizat astăzi un nou filtru neuronal alimentat de AI, care vine chiar și în Photoshop. Noul filtru de „restaurare a fotografiilor” poate face o fotografie îngălbenită și poate curăța automat zgârieturile și poate restabili o parte din culoarea acesteia. Atunci când sunt combinate cu filtrul de colorare existent al Adobe pentru adăugarea de culoare la fotografiile alb-negru, cele două filtre pot aduce rapid la viață o fotografie veche, chiar dacă rezultatul final pare puțin animat.

sursa: alephnews.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai, multe autospeciale de intervenție din cadrul ISU Călărași au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Știri

Incendiu în bucătăria unui restaurant din Călărași din cauza unui grătar

Published

on

Un incendiu a izbucnit în această seară, orele 21:10, la un local situat pe Bulevardul Republicii, la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă din municipiul Călărași, mobilizând mai multe echipaje de pompieri și forțe de poliție. La fața locului au fost trimise rapid unități de intervenție pentru a lichida flăcările care au cuprins una dintre încăperile localului.


Evenimentul a atras atenția numeroșilor trecători și rezidenți din zonă. La momentul respectiv, zona a fost securizată de forțele de poliție, care asigură gestionarea traficului și menținerea ordinii publice.

Echipajele de pompieri s-au mobilizat rapid și au acționat cu promptitudine pentru a stăpâni flăcările înalte care au urcat pe coșul de evacuare al grătarului.

Nu au fost raportate victime sau răniți în urma incendiului. Până în prezent, cauza incendiului nu a fost stabilită și vor fi efectuate investigații amănunțite pentru a determina cauzele acestuia.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în municipiul Călărași: Motociclist rănit într-o coliziune la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă

Published

on

Un accident rutier s-a produs în această seară în municipiul Călărași, la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă, soldându-se cu rănirea unui motociclist în urma coliziunii cu un autoturism care circula din sens opus.

Potrivit informațiilor preliminare, incidentul a avut loc în jurul orei 21:30, atunci când motociclistul, care se deplasa pe Bulevardul Republicii, nu a acordat prioritate unui autoturism  care intenționa să vireze spre dreapta pe același bulevard. Din nefericire, acest lucru a condus la coliziunea cu un autoturism marca Opel care circula regulamentar din sens opus.

La fața locului au intervenit de urgență echipaje ale serviciului de ambulanță și poliție pentru a acorda primul ajutor motociclistului rănit. Starea acestuia este evaluată ca fiind gravă, iar se pare că va fi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal pentru investigații suplimentare și tratament adecvat.

Din cauza accidentului, traficul în zonă a fost afectat semnificativ, generând aglomerație și întârzieri considerabile. Autoritățile locale și polițiștii au intervenit rapid pentru a gestiona situația, îndrumând traficul în jurul zonei accidentului și asigurând măsurile necesare de siguranță.

Până în prezent, nu au fost furnizate informații suplimentare cu privire la identitatea și starea conducătorilor auto implicați în acest incident rutier. Poliția continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele și cauzele care au condus la producerea acestui accident nefericit.

Continue Reading

Cele mai accesate articole