Connect with us

Știri

Adobe intenționează să facă Photoshop gratuit pentru toată lumea

Published

on

  • Compania testează acum versiunea gratuită în Canada, unde utilizatorii pot accesa Photoshop pe web printr-un cont Adobe gratuit.
  • Adobe descrie serviciul drept „freemium” și în cele din urmă intenționează să dezactiveze unele funcții care vor fi exclusive pentru abonații plătitori.
  • Adobe a lansat pentru prima dată versiunea web a Photoshop în octombrie, oferind o versiune simplificată a aplicației care ar putea fi folosită pentru a gestiona editările de bază.

Adobe a început să testeze o versiune gratuită de Photoshop pe web și intenționează să deschidă serviciul pentru toată lumea, ca o modalitate de a introduce mai mulți utilizatori în aplicație, arată un raport The Verge.

Compania testează acum versiunea gratuită în Canada, unde utilizatorii pot accesa Photoshop pe web printr-un cont Adobe gratuit. Adobe descrie serviciul drept „freemium” și în cele din urmă intenționează să dezactiveze unele funcții care vor fi exclusive pentru abonații plătitori. Vor fi disponibile în mod gratuit suficiente instrumente pentru a îndeplini ceea ce Adobe consideră a fi funcțiile de bază ale Photoshop.

Vrem să facem [Photoshop] mai accesibil și mai ușor pentru ca mai mulți oameni să-l încerce și să experimenteze produsul”, spune Maria Yap, VP pentru imagini digitale Adobe.

Adobe a lansat pentru prima dată versiunea web a Photoshop în octombrie, oferind o versiune simplificată a aplicației care ar putea fi folosită pentru a gestiona editările de bază. Straturile și instrumentele de editare de bază au făcut saltul, dar serviciul nu s-a apropiat deloc de a include întreaga gamă de caracteristici a aplicației. În schimb, Adobe l-a încadrat în primul rând ca un instrument de colaborare, o modalitate prin care un artist poate partaja o imagine cu alții și îi permite să intre, să lase câteva adnotări și să facă câteva mici ajustări și să o predea înapoi.

Photoshop continuă să se îmbunătățească

În lunile care au trecut, Adobe a făcut câteva actualizări ale serviciului și, de asemenea, a început să-l deschidă dincolo de cazurile de utilizare în colaborare. Înainte, cineva trebuia să partajeze un document pe web din aplicația desktop, dar acum, orice abonat Photoshop se poate conecta și începe un nou document direct de pe web.

Advertisement

Scopul Adobe este să folosească versiunea web a Photoshop pentru a face aplicația mai accesibilă și, potențial, a agăța utilizatorii care vor dori să plătească pentru versiunea completă pe drum. Compania a urmat o cale similară cu o serie de aplicații mobile, inclusiv Fresco și Express. Versiunea web a Photoshop este o ofertă deosebit de importantă, deoarece deschide unul dintre cele mai puternice instrumente ale companiei până la Chromebookuri, care sunt utilizate pe scară largă în școli.

Vreau să văd Photoshop întâlnind utilizatorii acolo unde se află acum”, spune Yap. „Nu aveți nevoie de o mașină de ultimă generație pentru a intra în Photoshop.”

Adobe nu a oferit o cronologie cu privire la momentul în care versiunea freemium va fi lansată mai pe scară largă. Între timp, compania continuă să actualizeze Photoshop pentru web cu mai multe instrumente, inclusiv rafinarea marginilor, curbele, instrumentele de doge și ardere și capacitatea de a converti obiecte inteligente. Versiunea web primește și suport mobil pentru revizuirea și comentarea imaginilor.

De asemenea, Adobe a previzualizat astăzi un nou filtru neuronal alimentat de AI, care vine chiar și în Photoshop. Noul filtru de „restaurare a fotografiilor” poate face o fotografie îngălbenită și poate curăța automat zgârieturile și poate restabili o parte din culoarea acesteia. Atunci când sunt combinate cu filtrul de colorare existent al Adobe pentru adăugarea de culoare la fotografiile alb-negru, cele două filtre pot aduce rapid la viață o fotografie veche, chiar dacă rezultatul final pare puțin animat.

sursa: alephnews.ro

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Cod galben de caniculă în mai multe județe din țară. Temperaturile ajung până la 34 de grade Celsius

Published

on

Joi, în București și în 14 județe din sudul țării, se vor înregistra temperaturi de până la 34 de grade, iar meteorologii au emis o avertizare de cod galben de disconfort termic ridicat. Totodată, ploile torențiale și vijeliile vor afecta mare parte din țară începând de joi după-amiază.

În regiunile vizate, temperaturile maxime vor fi în general între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) în jur de 80 de unități, anunță meteorologii.

Avertizarea de cod galben se aplică municipiului București și județelor Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Olt, Prahova, Tulcea și Teleorman.

Vijelii și ploi torențiale în capitală și în alte 34 de județe

Advertisement

Meteorologii au emis, de asemenea, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă de joi, de la ora 17:00, până vineri la ora 6:00, pentru București și alte 34 de județe.

Conform ANM, în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea sudică a Moldovei, se vor înregistra averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii (cu rafale de 55-70 km/h), precum și grindină.

În perioade scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor ajunge la 20-30 l/mp și, izolat, pot depăși 40 l/mp.

 

 

Advertisement

Continue Reading

Evenimente

Sărbătoare la Floroaica – Primarul Nelu Tatu și Vasile Iliuță Onorează Înălțarea Domnului și Eroii Grenadieri

Published

on

sursa foto: Ziarul Argument Călărași

Comunitatea din Floroaica a fost astăzi gazda unui eveniment deosebit, marcând sărbătoarea Înălțării Domnului și comemorarea eroilor grenadieri.

La manifestare au participat primarul comunei Vâlcele, Nelu Tatu, și președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, alături de locuitorii din zonă și de oficialități locale și județene.

Evenimentul a început cu o slujbă religioasă, unde participanții s-au rugat pentru sufletele eroilor căzuți. Atmosfera solemnă a fost completată de discursurile emoționante ale oficialităților. Primarul Nelu Tatu a subliniat importanța acestei zile, menționând:

„Înălțarea Domnului este un moment de profundă spiritualitate, iar astăzi, ne aducem aminte și de eroii noștri, cei care au sacrificat totul pentru ca noi să trăim în pace. Este datoria noastră să le cinstim memoria.”

Advertisement

Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, a adăugat: „Astăzi, comemorăm curajul și devotamentul grenadierilor noștri. Eroi ca aceștia sunt piatra de temelie a istoriei noastre și trebuie să rămână veșnic în amintirea colectivă.”

Manifestările au continuat cu depunerea de coroane la monumentul eroilor din localitate și cu o defilare a gărzii de onoare, moment apreciat de toți cei prezenți. De asemenea, au avut loc activități culturale și artistice dedicate eroilor, susținute de elevii școlilor din comună.

Această zi de sărbătoare și comemorare a demonstrat încă o dată solidaritatea și respectul profund al comunității din Floroaica pentru tradițiile religioase și pentru eroii care au marcat istoria localității.

În încheiere, toți participanții s-au bucurat de un prânz comunitar, un prilej de a împărtăși amintiri și de a consolida legăturile dintre membrii comunității.

Advertisement
Continue Reading

Știri

VIDEO. Trupa ALTAR va fi prezentă la Danubius MotorFest

Published

on

În perioada 21-23 iunie, Stadionul Ion Comșa din Călărași va deveni locul de întâlnire al pasionaților de motoare și muzică bună, găzduind a doua ediție a festivalului Danubius MotorFest. Acest eveniment promite să fie o adevărată explozie de adrenalină și entertainment de calitate, reunind iubitorii de motoare și fani ai muzicii rock și nu numai.

Festivalul va începe în forță vineri, 21 iunie, la ora 13:00, cu deschiderea oficială a evenimentului. Trupa Kompas va da tonul serii la ora 19:00, aducând pe scenă energia și entuziasmul tinerilor muzicieni Tudor-Andrei Mitrea, Florin Mitu, Vitalie Sergentu și Alin Sergentu. Acești tineri talentați vor pregăti publicul pentru un weekend de neuitat, deschizând calea pentru o serie de concerte electrizante.

Un moment deosebit de așteptat al serii de vineri este concertul trupei ALTAR, care va urca pe scenă la ora 21:00. Trupa ALTAR, cunoscută pentru sound-ul său energic și versurile profunde, va aduce un plus de adrenalină și vibrație serii. Prezența lor la Danubius MotorFest este una dintre principalele atracții ale evenimentului, promițând să ofere fanilor un spectacol memorabil. Alături de ALTAR, scena va fi incendiată și de formațiile Urma și Alternosfera, asigurând un început de festival pe măsura așteptărilor.

Festivalul va găzdui un număr impresionant de opt formații, fiecare aducând un stil unic și performanțe excepționale. Vineri seara, după ALTAR, Alternosfera va încheia seria concertelor, iar noaptea se va termina cu un after party la scena mică, animat de un DJ, începând de la miezul nopții.

Advertisement

Sâmbătă, 22 iunie, ziua va începe relaxant, cu cafea și mic dejun între orele 09:00 și 13:00. După-amiaza va fi dedicată paradei moto și concursurilor cu premii, alături de lecții de prim ajutor oferite de Crucea Roșie. Seara muzicală va fi deschisă de trupa Cuibul la ora 19:00, urmată de Byron, Trooper și, în final, Zdob și Zdub, care vor încheia seara cu un concert exploziv. După concert, Gili Barbu va continua petrecerea la scena mică.

Duminică, 23 iunie, ziua finală a festivalului, va începe din nou cu cafea și mic dejun de la 09:00 la 12:00, urmând ca la ora 12:00 să aibă loc închiderea oficială a evenimentului.

Danubius MotorFest nu este doar despre muzică. Evenimentul va oferi și parade moto spectaculoase, concursuri incitante și premii fabuloase, transformând festivalul într-un spectacol al vitezei și pasiunii pentru motoare. Publicul va putea să participe la diverse activități interactive, să învețe despre regulile de conduită preventivă în trafic și să se bucure de demonstrații impresionante.

Programul Danubius MotorFest

Vineri, 21 iunie 2024
– 13:00 – Deschiderea oficială a evenimentului
– 19:00 – Concert Kompas
– 20:00 – Concert Urma
– 21:00 – Concert Altar
– 22:00 – Concert Alternosfera
– 00:00 – After party la scena mică cu DJ

Advertisement

Sâmbătă, 22 iunie 2024
– 09:00 – 13:00 – Cafea, mic dejun
– 13:00 – Reguli de conduită preventivă și Parada moto
– 15:00 – Lecții de prim ajutor (Crucea Roșie)
– 16:00 – Concursuri cu premii
– 19:00 – Concert Cuibul
– 20:00 – Concert Byron
– 21:00 – Concert Trooper
– 22:00 – Concert Zdob și Zdub
– 00:00 – After party la scena mică cu Gili Barbu

Duminică, 23 iunie 2024
– 09:00 – 12:00 – Cafea, mic dejun
– 12:00 – Închiderea evenimentului

Danubius MotorFest 2024 se anunță a fi un eveniment de neuitat, plin de muzică de calitate, adrenalină și activități captivante. Fie că ești pasionat de motoare sau un iubitor al muzicii live, acest festival este locul perfect pentru a-ți petrece weekendul într-o atmosferă vibrantă și plină de energie. Nu rata ocazia de a vedea trupa ALTAR live și de a experimenta magia unui festival de neuitat!

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate