Connect with us

Politică

ADER – Comunicat de presă

Published

on

Sute de reprezentanţi ai filialelor Partidului ADER din ţară şi străinătate au participat sâmbătă 16 iunie 2018, la Conferinţa Naţională a Partidului ADER(„Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie”). În cadrul Conferinţei au fost alese forurile statutare ale formaţiunii politice şi liderii. Neculai Onţanu a fost votat în funcţia de preşedinte al Partidului, Secretar General al ADER a fost ales Marius Cosmescu iar Preşedinte al Consiliului Naţional a fost ales prof.univ.dr. Laurenţiu Rece, Prorectorul Universităţii tehnice de Construcţii Bucureşti.

În ceea ce priveşte Consiliul Naţional al Partidului ADER, în cadrul Conferinţei Naţionale s-a decis alegerea a 53 de membri, tineri, specialişti şi oameni de cultură.

 

„Ştim de la început că nu ne va fi uşor, că vom avea destule obstacole de trecut dar hotărârea noastră este definitivă şi totală. România are nevoie de o asemenea forţă politică. Românii văd în fiecare zi dezbinarea, vrajba şi discordia sădite cu perfidie între români. Scopul ? Nimic nou sub soare. Un popor dezbinat este o pradă uşoară în mâinile forţelor oculte. Noi vrem să facem o reîmpăcare istorică între români. Noi dorim să introducem onestitatea, seriozitatea şi respectul faţă de oameni”, a declarat Neculai Onţanu în cadrul Conferinţei Naţionale.

ADER militează pentru o abordare în spiritul creării şi aplicării unor politici economice apte de a valorifica potenţialul României în scopul ridicării nivelului de trai al populaţiei şi al îmbunătăţirii locului ocupat de economia naţională în contextul pieţei europene şi mondiale:

– Necesitatea urgentă de a concepe şi pune în aplicare un sistem de reglementare şi încurajare a acelor activităţi economice care permit naţiunii române să preia direct şi nemijlocit efectele pozitive ale activităţii economice naţionale în termeni de creştere economică şi creare de locuri de muncă,

– Crearea şi păstrarea pe teritoriul naţional a centrelor de decizie majore referitoare la strategia de dezvoltare pe termen mediu şi lung

– Garantarea autorităţii statului român asupra domeniilor şi întreprinderilor importante din punctul de vedere al exercitării rolului decizional.

– Valorificarea, prin eficientizarea potenţialului intern, apartenenţei la sistemul şi modelul economic european, considerând că în condiţiile geopolitice actuale, prezenţa României în Uniunea Europeană este cea mai importantă garanţie a dezvoltării şi creşterii ei economice.

„România are nevoie de o abordare realistă, obiectivă şi sinceră caracterizată prin refuzul de a face promisiuni politicianiste fără posibilitatea de a fi puse în practică. Considerăm că realizarea unor obiective sustenabile ale strategiei de creştere şi modernizare a economiei româneşti în interesul actualei generaţii dar şi a viitoarelor generaţii de români, care să asigure şi posibilitatea reîntoarcerii în ţară a celor plecaţi la muncă în străinătate”, a declarat Onţanu în cadrul Conferinţei Naţionale.

Prin ce ne deosebim de celelalte partide politice ?
Partidul ADER susţine o politică naţională prin care dorim înlăturarea politicilor care alimentează dezbinarea şi vrajba din societatea românească. Avem exemple istorice care ne arată că, atunci când românii au fost uniţi şi au avut conducători luminaţi au înfăptuit acte măreţe pentru ei şi pentru Romania. Cei de azi ? Nu va trece mult timp, şi timpul trece foarte repede, şi noi contemporanii lor nu ne vom mai aminti cu nimic despre ei. De pe acum ei aparţin unei istorii a eşecului.

Ne dorim să depăşim stadiul de ţară colonială în care actorii de ieri, dar şi cei de azi, se străduiesc să poziţioneze Romania la acest nivel la care marii decidenţi europeni să-şi menţină stăpînirea cvasitotală a pieţei interne româneşti.
Ne dorim să scoatem România din izolarea faţă de marile şi importantele probleme, schimbări şi provocări pe care le are lumea contemporană.

Dorim politici de repartiţie bazate pe dezvoltarea economică, eliminarea acţiunilor demagogice, populiste prin care se măresc nesemnificativ veniturile populaţiei concomitent cu creşterea substanţială a preţurilor produselor consumului zilnic şi al utilităţilor care practic anulează efectul pozitiv al unor astfel de măsuri.

Nu mai vrem guvernanţi de ocazie. Vrem guvernanţi cu garanţii profesionale dovedite care să aibă o viziune de societate, să dea încredere şi speranţă oamenilor.

Noi dorim să acordăm românilor oferte bazate pe profesionalism şi onestitate.

Dorim o Românie în care resursele ţării să fie sursa de venituri a românilor. Nu ne dorim o Românie în care zilnic creşte rata abandonului şcolar, şi analfabetismul. Dorim o Românie a românilor. De aceea transmitem tuturor românilor că-i aşteptăm la ADER. Fiecare dintre noi putem face ceva pentru a lucra cu respect şi onestitate pentru români şi pentru Romania. Omul mai întâi !

Istoric Partidul ADER:
În data de 23 aprilie 2018 Tribunalul Municipiului Bucureşti a emis Sentinţa Civilă Nr. 27 prin care:
– a admis cererea formulată de Partidul ADER „Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie”

– a dispus înregistrarea Partidului ADER „Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie” în registrul Partidelor Politice ţinut de Tribunalul Bucureşti. Astăzi când vorbim despre Partidul ADER avem organizaţii in majoritatea judeţelor ţării dar şi în Anglia, Austria, Franţa, Italia şi în Republica Moldova.

Biroul de presă Partidul ADER

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

VIDEO. Mihăiță Beștea acordă audiențe la sediul PSD Oltenița

Published

on

Mihăiță Beștea, în calitate de președinte al Organizației PSD Oltenița acordă audiențe cetățenilor, activitate care se desfășoară în fiecare zi de vineri, în intervalul orar 10:00-16:00, la la sediul formațiunii politice din municipiul Oltenița.

Continue Reading

Politică

PSD Călărași/ Vasile Iliuță amenință PNL Călărași cu noi „victime”

Published

on

Vânătoare politică a liderului PSD Calarasi, Vasile Iliuta, se pare ca face noi “victime” in rândul liberalilor. Ultima achiziție care s-a alăturat social-democraților călărășeni este chiar secretara organizației județele a PNL Călărași, Vera Cheleș, care a hotărât să vină în echipa PSD.

În ciuda demersurilor pe care șeful PNL, Ciprian Pandea, le-ar fi făcut pentru a o readuce înapoi pe aceasta, finalul a fost nefavorabil pentru PNL. Informația a fost confirmată și de Vasile Iliuță, care a băgat cuțitul în rana și a spus că urmează noi plecări din rândurile primarilor PNL care vor veni in PSD Călărași.

Întrebat de jurnaliști despre cine ar putea fi vorba, Iliuță a refuzat să precizeze.

“Ne mărim echipa, zi de zi. Din zona PNL vin oameni către zona PSD.  Spre exemplu, secretara PNL, Vera Cheleș, a preferat să se angajeze la SC Drumuri și Poduri SA, din cauza indiferenței echipei PNL, care nu a văzut că acea secretară are contribuție în tot ce s-a întâmplat pozitiv în creșterea PNL. Ea a fost abandonată, nu a  fost băgată în seamă. Putea să i se ofere o șansă, să poată fi și ea responsabilizată pe  măsura implicării. Ciprian  Pandea a făcut demersuri pentru a o aduce înapoi în partid, neconvingând-o. Mulți aleși locali vor veni în PSD. În ultimele 3 luni de zile, se va întâmpla ce s-a întâmplat și cu mine.” a precizat Vasile Iliuță în conferința de presă de joi, 17 noiembrie 2022.

Continue Reading

Politică

Deputatul PSD Constantin Bîrcă face demersuri pentru susținerea crescătorilor de suine și a fermierilor

Published

on

Deputatul social-democrat Constantin Bîrcă susține, printr-o postare pe Facebook, faptul că, în cadrul Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților au fost votate serie de amendamente la două proiecte de lege pentru susținerea crescătorilor de suine și a fermierilor din domeniul avicol.

„Este vorba despre constituirea cadrului legal pentru Programul de Susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție și de Programul de Susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.
Ambele proiecte au fost aprobate de Comisie, astfel încât fermierii să beneficieze cât mai repede de aproximativ 168.000.000 lei, pentru fermele de suine, și 116.000.000 lei, pentru cele din domeniul avicol.
Trebuie să venim în sprijinul fermierilor români cu mai multe astfel de scheme de ajutor de stat, care să îi ajute să treacă cu bine peste problemele din această perioadă complicată și să își desfășoare activitatea fără sincope majore. Vă promit că vom continua cu aceste măsuri de sprijin pentru agricultură.”

Continue Reading

Cele mai accesate articole