Connect with us

Politică

ADER – Comunicat de presă

Published

on

Sute de reprezentanţi ai filialelor Partidului ADER din ţară şi străinătate au participat sâmbătă 16 iunie 2018, la Conferinţa Naţională a Partidului ADER(„Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie”). În cadrul Conferinţei au fost alese forurile statutare ale formaţiunii politice şi liderii. Neculai Onţanu a fost votat în funcţia de preşedinte al Partidului, Secretar General al ADER a fost ales Marius Cosmescu iar Preşedinte al Consiliului Naţional a fost ales prof.univ.dr. Laurenţiu Rece, Prorectorul Universităţii tehnice de Construcţii Bucureşti.

În ceea ce priveşte Consiliul Naţional al Partidului ADER, în cadrul Conferinţei Naţionale s-a decis alegerea a 53 de membri, tineri, specialişti şi oameni de cultură.

 

„Ştim de la început că nu ne va fi uşor, că vom avea destule obstacole de trecut dar hotărârea noastră este definitivă şi totală. România are nevoie de o asemenea forţă politică. Românii văd în fiecare zi dezbinarea, vrajba şi discordia sădite cu perfidie între români. Scopul ? Nimic nou sub soare. Un popor dezbinat este o pradă uşoară în mâinile forţelor oculte. Noi vrem să facem o reîmpăcare istorică între români. Noi dorim să introducem onestitatea, seriozitatea şi respectul faţă de oameni”, a declarat Neculai Onţanu în cadrul Conferinţei Naţionale.

ADER militează pentru o abordare în spiritul creării şi aplicării unor politici economice apte de a valorifica potenţialul României în scopul ridicării nivelului de trai al populaţiei şi al îmbunătăţirii locului ocupat de economia naţională în contextul pieţei europene şi mondiale:

– Necesitatea urgentă de a concepe şi pune în aplicare un sistem de reglementare şi încurajare a acelor activităţi economice care permit naţiunii române să preia direct şi nemijlocit efectele pozitive ale activităţii economice naţionale în termeni de creştere economică şi creare de locuri de muncă,

– Crearea şi păstrarea pe teritoriul naţional a centrelor de decizie majore referitoare la strategia de dezvoltare pe termen mediu şi lung

– Garantarea autorităţii statului român asupra domeniilor şi întreprinderilor importante din punctul de vedere al exercitării rolului decizional.

– Valorificarea, prin eficientizarea potenţialului intern, apartenenţei la sistemul şi modelul economic european, considerând că în condiţiile geopolitice actuale, prezenţa României în Uniunea Europeană este cea mai importantă garanţie a dezvoltării şi creşterii ei economice.

„România are nevoie de o abordare realistă, obiectivă şi sinceră caracterizată prin refuzul de a face promisiuni politicianiste fără posibilitatea de a fi puse în practică. Considerăm că realizarea unor obiective sustenabile ale strategiei de creştere şi modernizare a economiei româneşti în interesul actualei generaţii dar şi a viitoarelor generaţii de români, care să asigure şi posibilitatea reîntoarcerii în ţară a celor plecaţi la muncă în străinătate”, a declarat Onţanu în cadrul Conferinţei Naţionale.

Prin ce ne deosebim de celelalte partide politice ?
Partidul ADER susţine o politică naţională prin care dorim înlăturarea politicilor care alimentează dezbinarea şi vrajba din societatea românească. Avem exemple istorice care ne arată că, atunci când românii au fost uniţi şi au avut conducători luminaţi au înfăptuit acte măreţe pentru ei şi pentru Romania. Cei de azi ? Nu va trece mult timp, şi timpul trece foarte repede, şi noi contemporanii lor nu ne vom mai aminti cu nimic despre ei. De pe acum ei aparţin unei istorii a eşecului.

Ne dorim să depăşim stadiul de ţară colonială în care actorii de ieri, dar şi cei de azi, se străduiesc să poziţioneze Romania la acest nivel la care marii decidenţi europeni să-şi menţină stăpînirea cvasitotală a pieţei interne româneşti.
Ne dorim să scoatem România din izolarea faţă de marile şi importantele probleme, schimbări şi provocări pe care le are lumea contemporană.

Dorim politici de repartiţie bazate pe dezvoltarea economică, eliminarea acţiunilor demagogice, populiste prin care se măresc nesemnificativ veniturile populaţiei concomitent cu creşterea substanţială a preţurilor produselor consumului zilnic şi al utilităţilor care practic anulează efectul pozitiv al unor astfel de măsuri.

Nu mai vrem guvernanţi de ocazie. Vrem guvernanţi cu garanţii profesionale dovedite care să aibă o viziune de societate, să dea încredere şi speranţă oamenilor.

Noi dorim să acordăm românilor oferte bazate pe profesionalism şi onestitate.

Dorim o Românie în care resursele ţării să fie sursa de venituri a românilor. Nu ne dorim o Românie în care zilnic creşte rata abandonului şcolar, şi analfabetismul. Dorim o Românie a românilor. De aceea transmitem tuturor românilor că-i aşteptăm la ADER. Fiecare dintre noi putem face ceva pentru a lucra cu respect şi onestitate pentru români şi pentru Romania. Omul mai întâi !

Istoric Partidul ADER:
În data de 23 aprilie 2018 Tribunalul Municipiului Bucureşti a emis Sentinţa Civilă Nr. 27 prin care:
– a admis cererea formulată de Partidul ADER „Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie”

– a dispus înregistrarea Partidului ADER „Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie” în registrul Partidelor Politice ţinut de Tribunalul Bucureşti. Astăzi când vorbim despre Partidul ADER avem organizaţii in majoritatea judeţelor ţării dar şi în Anglia, Austria, Franţa, Italia şi în Republica Moldova.

Biroul de presă Partidul ADER

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Vasile Iliuță (PSD): Intrăm la guvernare cu câteva obiective foarte clare

Published

on

Liderul PSD Călărași, Vasile Iliuță, prezent în cadrul unei conferințe de presă desfășurate în data de 18 mai la sediul organizației politice pe care o conduce, a readus în discuție intrarea la guvernare a PSD prin numirea lui Marcel Ciolacu în funcția de prim-ministru.

„Intrăm la guvernare cu câteva obiective foarte clare – reducerea inflației și asigurarea cetățenilor că în iarna care urmează vor fi protejați de ordonanțe care să stabilizeze prețul la gaze și energie electrică. Situația iernii 2022-2023 e destul de dezastroasă pentru toți românii. Aceste informații se știu și Marcel Ciolacu, președintele partidului, a spus că împreună cu specialiștii partidului vor face tot ce le stă în putință să reușească să plafoneze pentru populație, prețurile să poată să fie suportate și să nu mai pună presiune.” a precizat liderul PSD Călărași Vasile Iliuță.

Continue Reading

Politică

Noi scântei în scandalul dintre Vasile Iliuță și Dumitru Coarnă

Published

on

O alianță politică ce promitea să aducă beneficii Călărașiului și să consolideze reprezentarea acestui județ în Parlament s-a transformat într-un conflict acerb între doi oameni politici. Vasile Iliuță, liderul PSD din Călărași care a susținut și girat un om politic considerat de viitor, se vede acum nevoit să-și lingă rănile provocate de deputatul Dumitru Coarnă.

Într-o conferință de presă susținută recent Vasile Iliuță și-a exprimat dezamăgirea și regretul față de acuzațiile nefondate ale ex-deputatului PSD Dumitru Coarnă care nu ratează nicio ocazie să-și “laude” foștii colegi de partid care se pare că i-au lăsat un gust amar deputatului Coarnă.

În calitate de fost lider sindical și specialist în domeniul societății civile și al poliției, omul politic propus de Iliuță părea a fi o alegere promițătoare pentru reprezentarea Călărașiului.

Vasile Iliuță recunoaște că a comis o greșeală în cariera politică prin propunerea acestui om politic, care nu înțelege importanța respectului față de cei din jur și care pare mai preocupat de formarea unui partid viitor și de guvernarea individuală decât de construirea unor alianțe politice solide. Închiderea ușilor și continuarea jignirilor fac imposibilă formarea unor posibile alianțe viitoare, subliniază Iliuță.

“A mai fost o situație destul de delicată. Noi, la Călărași, am girat un om politic, de viitor pe care Parlamentul l-a preluat cu mare bucurie, fost lider sindical și omul care se pricepea în zona societății civile și a specialiștilor din politie ca să poată să reprezinte Călărașiul. Intervențiile domniei sale bineînțeles că nu a facut bine Călărașiului luând și spunând că de la tribuna Parlamentului a făcut câteva aprecieri neplăcute și ne-a intrebat dacă oamenii din Călărași sunt așa cum spune Mitică Coarnă că el vine de la Călărași propus de Organizația PSD Călărași.” – spune Vasile Iliuță în conferința PSD.

Cu toate că Dumitru Coarnă are intenția de a forma un partid politic și de a candida la alegerile parlamentare cu partidul Arca, își poate el asigura susținerea și poate realiza alianțe politice viitoare? 

În acest context, conflictul politic dintre Vasile Iliuță și Dumitru Coarnă continuă să atragă atenția și ridică întrebări cu privire la viitorul politic al ambilor politicieni și la posibilitățile reale de reprezentare și guvernare în interesul Călărașiului.

“Greșeala mea din cariera politică pentru că am propus un om care nu înțelege că în politică trebuie în primul rând să-i  respecți pe cei din jurul tău, nu să-i jignești pe toți  crezând că tu vei rămâne de unul singur și vei forma tu vreun partid viitor și vei guverna de unul singur. Dacă el de acum gândește că vrea să fie președintele unui partid și va continua să jignească, cu cine va face alianță? (…)” – a mai declarat Vasile Iliuță, șeful PSD Călărași în conferința de presă derulată la data de 17 mai 2023.

Am vrut să obținem o reacție de la Dumitru Coarnă după declarația lui Vasile Iliuță. Deputatul a refuzat orice comentariu și ne-a urat o zi liniștită!

Continue Reading

Politică

Ultimele pregătiri pentru rotativa guvernamentală. Primarii din Călărași vor fi convocați la discuții cu miniștrii și secretarii de stat

Published

on

Liderul PSD Călărași, Vasile Iliuță, a fost prezent într-o conferință de presă în data de 17 mai, unde a discutat despre principalele priorități stabilite de Marcel Ciolacu în noul program de guvernare, după acceptarea prim-ministrului prin rotație de către coaliția de guvernare.

Potrivit liderului PSD, după un an și jumătate, pe data de 25 mai 2023, premierul liberal Nicolae Ciucă își va prezenta demisia, ceea ce va duce la căderea întregului cabinet și întoarcerea în Parlament cu un nou program de guvernare și un nou prim-ministru, de această dată provenind din rândul social-democraților.

Vasile Iliuță, șeful PSD Călărași, a declarat: “În acest moment, președinții organizațiilor sunt responsabili să aducă în atenția secretarului general Paul Stănescu și să invite toți miniștrii sau toți secretarii de stat. Pe agenda lor trebuie să fie incluse vizite în teren și toți primarii, nu doar cei de la PNL sau PSD, ci toți primarii județului, indiferent de orientarea politică, trebuie să fie invitați pentru a primi răspunsuri privind toate proiectele pe care le au. Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării sunt cele mai vizate în prezent. Aceste ministere au cele mai multe proiecte în teritoriu prin Compania Națională de Investiții și Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”. Conform cifrelor prezentate, avem un total de 6400 de proiecte în Programul Național de Investiții, din care PSD are 2100 de proiecte, iar dintre acestea, 500 de proiecte au fost semnate pentru a fi implementate. În ceea ce privește gazele, au fost preluate din program 105 obiective în valoare de 5,5 milioane, dintre care 104 sunt finanțate. Pe Compania Națională de Investiție se vor deschide axe de finanțare din nou și Călărașiul trebuie să-și depună proiectele, nu numai unitatea teritorială județeană și celelalte unități teritorial-administrative să-și depună pentru proiectele viitoare.”

Continue Reading

Cele mai accesate articole