Connect with us

Politică

ADER – Comunicat de presă

Published

on

Sute de reprezentanţi ai filialelor Partidului ADER din ţară şi străinătate au participat sâmbătă 16 iunie 2018, la Conferinţa Naţională a Partidului ADER(“Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie”). În cadrul Conferinţei au fost alese forurile statutare ale formaţiunii politice şi liderii. Neculai Onţanu a fost votat în funcţia de preşedinte al Partidului, Secretar General al ADER a fost ales Marius Cosmescu iar Preşedinte al Consiliului Naţional a fost ales prof.univ.dr. Laurenţiu Rece, Prorectorul Universităţii tehnice de Construcţii Bucureşti.

În ceea ce priveşte Consiliul Naţional al Partidului ADER, în cadrul Conferinţei Naţionale s-a decis alegerea a 53 de membri, tineri, specialişti şi oameni de cultură.

 

“Ştim de la început că nu ne va fi uşor, că vom avea destule obstacole de trecut dar hotărârea noastră este definitivă şi totală. România are nevoie de o asemenea forţă politică. Românii văd în fiecare zi dezbinarea, vrajba şi discordia sădite cu perfidie între români. Scopul ? Nimic nou sub soare. Un popor dezbinat este o pradă uşoară în mâinile forţelor oculte. Noi vrem să facem o reîmpăcare istorică între români. Noi dorim să introducem onestitatea, seriozitatea şi respectul faţă de oameni”, a declarat Neculai Onţanu în cadrul Conferinţei Naţionale.

ADER militează pentru o abordare în spiritul creării şi aplicării unor politici economice apte de a valorifica potenţialul României în scopul ridicării nivelului de trai al populaţiei şi al îmbunătăţirii locului ocupat de economia naţională în contextul pieţei europene şi mondiale:

Advertisement

– Necesitatea urgentă de a concepe şi pune în aplicare un sistem de reglementare şi încurajare a acelor activităţi economice care permit naţiunii române să preia direct şi nemijlocit efectele pozitive ale activităţii economice naţionale în termeni de creştere economică şi creare de locuri de muncă,

– Crearea şi păstrarea pe teritoriul naţional a centrelor de decizie majore referitoare la strategia de dezvoltare pe termen mediu şi lung

– Garantarea autorităţii statului român asupra domeniilor şi întreprinderilor importante din punctul de vedere al exercitării rolului decizional.

– Valorificarea, prin eficientizarea potenţialului intern, apartenenţei la sistemul şi modelul economic european, considerând că în condiţiile geopolitice actuale, prezenţa României în Uniunea Europeană este cea mai importantă garanţie a dezvoltării şi creşterii ei economice.

“România are nevoie de o abordare realistă, obiectivă şi sinceră caracterizată prin refuzul de a face promisiuni politicianiste fără posibilitatea de a fi puse în practică. Considerăm că realizarea unor obiective sustenabile ale strategiei de creştere şi modernizare a economiei româneşti în interesul actualei generaţii dar şi a viitoarelor generaţii de români, care să asigure şi posibilitatea reîntoarcerii în ţară a celor plecaţi la muncă în străinătate”, a declarat Onţanu în cadrul Conferinţei Naţionale.

Prin ce ne deosebim de celelalte partide politice ?
Partidul ADER susţine o politică naţională prin care dorim înlăturarea politicilor care alimentează dezbinarea şi vrajba din societatea românească. Avem exemple istorice care ne arată că, atunci când românii au fost uniţi şi au avut conducători luminaţi au înfăptuit acte măreţe pentru ei şi pentru Romania. Cei de azi ? Nu va trece mult timp, şi timpul trece foarte repede, şi noi contemporanii lor nu ne vom mai aminti cu nimic despre ei. De pe acum ei aparţin unei istorii a eşecului.

Advertisement

Ne dorim să depăşim stadiul de ţară colonială în care actorii de ieri, dar şi cei de azi, se străduiesc să poziţioneze Romania la acest nivel la care marii decidenţi europeni să-şi menţină stăpînirea cvasitotală a pieţei interne româneşti.
Ne dorim să scoatem România din izolarea faţă de marile şi importantele probleme, schimbări şi provocări pe care le are lumea contemporană.

Dorim politici de repartiţie bazate pe dezvoltarea economică, eliminarea acţiunilor demagogice, populiste prin care se măresc nesemnificativ veniturile populaţiei concomitent cu creşterea substanţială a preţurilor produselor consumului zilnic şi al utilităţilor care practic anulează efectul pozitiv al unor astfel de măsuri.

Nu mai vrem guvernanţi de ocazie. Vrem guvernanţi cu garanţii profesionale dovedite care să aibă o viziune de societate, să dea încredere şi speranţă oamenilor.

Noi dorim să acordăm românilor oferte bazate pe profesionalism şi onestitate.

Dorim o Românie în care resursele ţării să fie sursa de venituri a românilor. Nu ne dorim o Românie în care zilnic creşte rata abandonului şcolar, şi analfabetismul. Dorim o Românie a românilor. De aceea transmitem tuturor românilor că-i aşteptăm la ADER. Fiecare dintre noi putem face ceva pentru a lucra cu respect şi onestitate pentru români şi pentru Romania. Omul mai întâi !

Istoric Partidul ADER:
În data de 23 aprilie 2018 Tribunalul Municipiului Bucureşti a emis Sentinţa Civilă Nr. 27 prin care:
– a admis cererea formulată de Partidul ADER “Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie”

Advertisement

– a dispus înregistrarea Partidului ADER “Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie” în registrul Partidelor Politice ţinut de Tribunalul Bucureşti. Astăzi când vorbim despre Partidul ADER avem organizaţii in majoritatea judeţelor ţării dar şi în Anglia, Austria, Franţa, Italia şi în Republica Moldova.

Biroul de presă Partidul ADER

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Camelia Dăscălescu și-a anunțat candidatura la Consiliul Județean Călărași. Candidata Alianței Dreapta Unită își propune să readucă în țară tineretul din diaspora

Published

on

By

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În cadrul unei conferințe organizate vineri, pe 12 aprilie, de către Alianța Dreapta Unită, partidul liberalilor lui Ludovic Orban, Camelia Dăscălescu și-a anunțat candidatura la președinția Consiliului Județean Călărași.

În discursul ei, candidata a adus în prim-plan câteva dintre obiectivele formațiunii politice din care face parte. Acestea sunt centrate pe eliminarea inechităților dintre oameni. În acest sens, atât Camelia Dăscălescu, cât și partidul din partea căruia candidează vor să le ofere tuturor cetățenilor, în mod egal, niște condiții bune de trai.

„Sunt candidatul din partea Alianței Dreapta Unită la președinția Consiliului Județean. (…) Alianța Dreapta Unită, așa cum știți, are un singur scop: să facă o Românie modernă, cu șanse egale pentru toți cetățenii din toate colțurile țării, să nu mai avem condiții de trai diferite în anumite localități, să încetăm cu favoritismele. Vom veni cu proiecte pentru un trai mai bun, pentru o viață confortabilă”, a declarat politiciana, în cadrul conferinței de presă.

Camelia Dăscălescu, în vârstă de 54 de ani, are o experiență vastă în lumea afacerilor, activând din totdeauna ca antreprenor. Aceasta dorește să aplice cunoștințele dobândite până acum și în cariera de om politic, dorindu-și ca, împreună cu Alianța Dreapta Unită, să pună la dispoziția cetățenilor o gamă variată de locuri de muncă.

Advertisement

„Doresc să propun niște programe pentru binele cetățenilor, prin locuri de muncă. O să lansăm programul în curând”, a explicat candidata, pentru Călărași PRESS.

De asemenea, Camelia Dăscălescu ne-a mărturisit că tocmai aceste obiective au împins-o să se înscrie în cursa electorală pentru președinția Consiliului Județean Călărași. Atât atât ea, cât și partidul din care face parte, prin punerea la dispoziție a unor locuri de muncă numeroase și ofertante, luptă să aducă înapoi în România tinerii plecați în străinătate, pentru a le oferi perspective promițătoare chiar în țara lor.

„Noi susținem antreprenoriatul, mâna de lucru autohtonă, o reîntoarcere a celor care au fugit din țară și încercăm să atragem înapoi mâna de lucru și să dăm un viitor pentru tineri”, a adăugat politiciana.

Continue Reading

Politică

Amelia Giurcan: Călărași, ÎMPREUNĂ merităm mai mult!

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Călărași, ÎMPREUNĂ merităm mai mult!
Această propoziție nu este pentru mine doar un slogan de campanie, ci o VIZIUNE, un ANGAJAMENT și o PROMISIUNE pentru un viitor mai bun.

De ce “merităm mai mult”?
Pentru că știu că suntem capabili de mai mult. Știu că avem resursele, creativitatea și unitatea necesară pentru a construi un oraș mai bun pentru noi și, mai ales pentru copiii noștri.

’’ÎMPREUNĂ merităm mai mult’’ vine și din convingerea mea profundă că orașul nostru are nevoie cu adevărat de schimbare. Are nevoie de mai multe fapte și de mai puține vorbe. De la infrastructură la servicii publice, de la mediu la economie, există multe aspecte în care trebuie să facem mai mult pentru a ne îmbunătăți comunitatea.

“Merităm mai mult” înseamnă și să nu ne mai mulțumim cu PUȚIN. Mai mult înseamnă un oraș în care fiecare copil are acces la o educație de calitate, fiecare familie are un acoperiș deasupra capului și fiecare persoană are posibilitatea de a-și realiza potențialul. Mai mult înseamnă un oraș în care fiecare locuitor să se simtă ACASĂ și să aibă oportunități egale de prosperitate și fericire.

Advertisement

Călărași, haideți să arătăm că merităm mai mult! Să ne unim eforturile și să demonstrăm că ÎMPREUNĂ putem face diferența.

Continue Reading

Politică

VIDEO. Valentin Răducu pentru Budești: “Noi suntem dintre voi pentru voi”

Published

on

Alegerile locale din 9 iunie 2024 au intrat în linie dreaptă și în județul Călărași. Toate partidele mari au închis listele candidaților care au intrat în cursa electorală  de anul acesta.

Astăzi, Alianța Dreapta Unită (PMP+USR+Forta Dreptei) și-a lansat candidatul pentru Primăria Orașului Budești. Candidatul Valentin Răducu intră în cursa din partea ADU (Alianța Dreapta Unită) își propune să devină vocea celor ce aspiră la o schimbare reală în orașul Budești.

Eu nu spun că nu e greu, e o comunitate cu foarte mari probleme sociale, pe care, din păcate, toți au considerat-o la marginul societății. Vă promit că o să schimb lucrul acesta. Am și abilitățile, am și competențele, astfel încât această comunitate să o ia în direcția bună. Spitalul Budești nu mai poate fi redeschis ca și spital. În schimb, în cadrul lui, se pot deschide servicii sanitare de tip ambulatoriu, de tip clinică. Se poate deschide centru de permanență, putem avea o cameră de gardă. După infrastructură, una dintre problemele noastre e vorba de educație. Ar trebui să găsim soluții și pentru așa ceva. Avem un mare avantaj, comunitatea noastră care are probleme, are și resurse pe care le poate accesa., a declarat candidatul Valentin Răducu.

În cadrul conferinței de lansare, Valentin Răducu a subliniat stagnarea orașului Budești, arătând cu degetul spre lipsa de viziune și implicare a celor care au condus până în prezent localitatea Budești.

Nu putem continua să ne complacem în scuze și să ne plângem de lipsa susținerii guvernului și a conducerii județene. Este timpul să acționăm și să construim un viitor mai luminos pentru Budești“, a declarat Răducu Valentin.

Advertisement

Evenimentul politic a adunat în jurul său susținători din Budești implicați care cer o schimbare radicală.

Printre aceștia s-au numărat Camelia Dăscălescu, candidatul ADU la CJ Călărași, Costin Mirescu, consilier local al USR Municipiul Călărași, și Marian Cojocea, președintele USR Municipiul Călărași, care au venit să își ofere sprijinul.

Dragii mei budeșteni, sunt farmacista voastră. Așa cum spunea Valentin, pe mine mă vedeți mai des. Am fost pusă în diferite situații. Unele mai ușoare, altele mai grele, dar întotdeauna m-am ghidat după un principiu: să ajut. Profesia mea este mai presus de orice. În momentul în care cineva deschide ușa farmaciei mele, pentru mine nimic nu mai contează. Sunt acolo să ajut, să dau sfaturi și tratament. Pentru mine, a fi profesionist înseamnă a lăsa toate neînțelegerile deoparte și îngrijirea omului care are nevoie de sănătate este mai presus de orice., a declarat și Viorica Răducu.

Încurajările și susținerea au venit și din partea Uniunii Salvați România, prin vocea Ameliei Giurcan, președinta interimară a partidului, care a transmis mesaje încurajatoare pentru Valentin Răducu și echipa sa. Valentin Răducu promite să ofere budeștenilor o schimbare pentru tot ceea ce au îndurat până acum.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate