Connect with us

Știri

ACŢIUNE DE PREVENIRE DESFĂŞURATĂ DE POLIŢIŞTI LA GRĂDINIŢA „VOINICEL”

Published

on

 

ACŢIUNE DE PREVENIRE DESFĂŞURATĂ DE POLIŢIŞTI LA GRĂDINIŢA „VOINICEL”

 

 

Poliţiştii de prevenire a criminalităţii au desfăşurat o activitate educativ-preventivă la Grădiniţa „Voinicel” din Călăraşi pentru a-i învăţa pe cei mici regulile de circulaţie dar şi câteva măsuri minime de siguranţă la domiciliu.

Poliţiştii le-au explicat ce înseamnă să fii în siguranţă, ce reguli trebuie să respecte când traversează strada, ce trebuie să facă după ce au ajuns şi au intrat în casă, ce trebuie să facă dacă sunt singuri acasă şi sună cineva la uşă, când pot să apeleze  Sistemul Naţional Unic de Urgenţă 112 acestea fiind numai câteva din  întrebările la care micuţii au aşteptat răspuns.

Discuţiile purtate cu cei mici au pornit de la poveşti pe care le cunoaştem cu toţii, cum ar fi „Scufiţa Roşie” sau „Capra cu trei iezi”.

Acest gen de activităţi vor fi desfăşurate de poliţişti şi în perioada următoare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

De 1 iunie, Primăria Călărași și SPCTA-FL oferă acces liber celor mici la Bazinul de înot didactic

Published

on

Bazinul de înot didactic va avea program normal de lucru, cu acces liber pentru copii, de 1 iunie. Astfel, de Ziua Internațională a Copilului, acesta va fi deschis între orele 08:30 și 19:45.
Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ (SPCTAFL) Călărași vă aduce la cunostință că, în zilele de 3, 4 și 5 iunie 2023, bazinul va fi închis publicului.
Bazinul de înot didactic, situat în Călărași, b-dul Republicii, nr. 2 C, funcționează după următorul program:
◾️ de luni până vineri, între orele 08:30-19:45;
◾️ sâmbătă și duminică, între orele 09:15-20:30.
Continue Reading

Știri

Trupa Kompas în concert la Muzeul Municipal din Călărași

Published

on

Trupa Kompas din Călărași va susține un concert extraordinar în seara de 1 iunie 2023, începând cu ora 19:00, la Muzeul Municipal din Călărași.

De data aceasta, vă invităm să petreceți o seară spectaculoasă într-un cadru deosebit, la Muzeul Municipal din Călărași, unde trupa noastră, Kompas, vă va oferi un show memorabil. Deschiderea va fi făcută de chitara lui Iustin Stan, cu acorduri clasice pline de mister.

Abia așteptăm să vă întâlnim acolo și să vă oferim o experiență muzicală de calitate, însoțită de momente de neuitat. Biletele sunt disponibile la sediul muzeului. Vă așteptăm cu drag!” transmite Trupa Kompas într-o postare pe Facebook

Continue Reading

Știri

Pasajul Drajna va fi inaugurat. CNAIR face ultimele precizări

Published

on

Pasajul Drajna se va deschide mâine, la ora 10:00, oferind o soluție mult așteptată pentru problemele de trafic. Lucrările la cei 2,7 km ai acestui pasaj s-au încheiat cu două luni mai devreme decât era planificat inițial, anunța directorul Pistol Cristian.

Odată cu inaugurarea Pasajului Drajna, se vor elimina blocajele obișnuite care se formau la intersecția cu linia de cale ferată de la Dragalina.


Pe durata sezonului estival, când frecvența trenurilor spre litoral crește considerabil, șoferii erau nevoiți să aștepte în coadă la barieră timp îndelungat. Această problemă va fi rezolvată odată cu deschiderea noului pasaj.

Pasajul Drajna, amplasat în județul Călărași, pe DN21, a fost construit cu fonduri europene (POIM). Acesta reprezintă prima etapă a proiectului de infrastructură rutieră Transregio Brăila – Slobozia – Călărași – Chiciu, aducând astfel beneficii semnificative pentru comunitatea locală și pentru toți cei care călătoresc în această zonă.

Continue Reading

Cele mai accesate articole